
در این پست از آموزش تدوین استراتژی سئو ، قرار است مرحله به مرحله بیاموزید که چگونه می شود یک استراتژی برای سئو سایت خود تدوین و پیاده سازی کنید؛ به گونه ای که بیشترین تاثیر را در بهبود رتبه و ترافیک سایت داشته باشد. بسیاری از وب سایت هایی که تاکنون با ما همکاری داشته اند، با همین استراتژی SEO توانسته اند در رتبه های برتر قرار بگیرند. پس اگر می خواهید وضعیت بهتری در گوگل داشته باشید، پیشنهاد می کنم ادامه مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
استراتژی SEO چیست؟
قبل از هر چیز در برنامه ریزی برای سئو باید بدانید که این تسک (که با عناوین رویکرد سئو و استراتژی بهینه سازی سایت نیز شناخته می شود) پروسه ای از برنامه ریزی، تشریح و پیاده سازی مراحل طراحی شده ای است که منجر به ارتقا رتبه بندی وب سایت موردنظر در نتایج گوگل می شود.
به زبان دیگر، استراتژی های سئو همان اصولی هستند که از آن ها پیروی می کنید تا ترافیک ارگانیک بیشتری برای وب سایت خود به دست بیاورید.
حالا این استراتژی می تواند برای وب سایت خود شما باید که به تازگی آن را راه اندازی کرده اید یا اینکه می تواند برای شخص دیگری باشد که مسئولیت بهینه سازی سایتش را بر عهده گرفته اید؛ در هر حال شما باید طبق یک اصول خاص به پیش بروید تا بتوانید به رنک های برتر برسید و این روند را همواره ادامه بدهید.
9 مرحله مهم برای آماده سازی برنامه سئو
بر همین اساس، به 9 مرحله کلی برای آماده سازی یک برنامه کامل برای سئو که می توان جهت بهینه سازی سایت در نظر گرفت اشاره می کنیم که شامل موارد زیر است:
- مرحله 1: تهیه یک لیست از کلمات کلیدی
- مرحله 2: آنالیز صفحه اول گوگل
- مرحله 3: تولید چیزی خاص یا متفاوت
- مرحله 4: یک قلاب اضافه کنید!
- مرحله 5: بهینه سازی داخلی سایت
- مرحله 6: بهینه سازی برای هدف جستجو
- مرحله 7: کاری کنید محتوای شما فوق العاده به نظر برسد
- مرحله 8: ساخت لینک برای صفحات سایت
- مرحله 9: ارتقا و بروز رسانی محتوا
هیچ زمان نمی توان گفت که عملیات سئو سایت را می توان در یک بازه زمانی مشخص به نتیجه رساند. شما باید طبق یکسری مراحل که تشکیل دهنده استراتژی شما هستند، فعالیت کنید و نکته مهم دیگر اینکه تمامی این مراحل با یکدیگر در تعامل می باشند. در نتیجه حتما تا انتهای مقاله آموزش تدوین استراتژی سئو همراه ما باشید.
جهت ثبت سفارش تدوین استراتژی سئو توسط نیوسئو کلیک کنید
مرحله 1: استراتژی خود را مرور کنید
در صورتی که در گذشته استراتژی خاصی برای سئو خود داشتید و در برخی مراحل به نتیجه مطلوبی رسیدید، آن را مرور و از استراتژی قبلی درس بگیرید. ارزش پرداختن مجدد به استراتژی اولیه را دست کم نگیرید. نه تنها بازار و رفتار آن با وضعیت ثابتی در جریان هستند و اگر یک سال دیگر هم در همین وضعیت بمانید، تیم شما تجارب تازه ای به دست خواهد آورد که روی استراتژی بعدی شما تاثیر خواهد گذاشت.
در برنامه ریزی برای سئو، فراتر از جستجوی کلمات کلیدی بروید. شخصیت خریداران خود و رفتار آن ها در قیف بازاریابی بسنجید. به افرادی که نقش اصلی در کسب و کار شما ندارند بپردازید. این افراد معمولا قادرند روی موارد تاثیر گذار در موفقیت نهایی، تاثیر داشته باشند. شاید فکر کنید که همه چیز مرتب است. اما مرور دوباره استراتژی ضرری ندارد. شاید اگر بیشتر کند و کاو کنید، الماس های بیشتری هم بدست آورید.
مرحله 2: اهداف خود را مشخص کنید
یکی از مهم ترین مراحل در آموزش تدوین استراتژی سئو وب سایت تعیین اهداف است. اهداف و شاخص کلیدی عملکرد یا KPI را بسنجید. در جهانی که نتایج مانند یافتن آب در بیابان است، ساده ترین راه این است که هدف خود را روی داشتن درآمد بیشتر بگذاریم. از هدف گذاری کردن نترسید. ارقامی که به عنوان هدف برای خود تنظیم می کنید، باید قابل دستیابی باشند.
اگر هدف شما رسیدن به ترافیک خاصی است، این میزان باید چیزی بین ترافیک متوسط وب سایت و هدف شما باشد. اگر هدف شما رسیدن به نرخ تبدیل خاصی است، می توانید از ترافیک مورد نظر خود در نرخ تبدیل هدف استفاده کنید.
این اهداف به شما شفافیت و وضوح خاصی برای برنامه ریزی در خصوص سئو 2023 می دهد. برای مثال، اگر هدف شما افزایش نرخ تبدیل سایت به میزان X% در سال 2023 است، این هدف می تواند منجر به:
- ارزیابی حداقل میزان رنک موردنیاز برای رسیدن به ترافیک هدف (و نرخ تبدیل ها) با استفاده از نرخ تبدیل فعلی.
- دقت کردن به اینکه نرخ تبدیل ها باید بیشتر شده و به طراحی وب سایت و تیم UX/UI باید توجه بیشتری شود.
- درک این مطلب که محتوا نباید هم راستا با انتهای قیف فروش باشد و استراتژی تولید محتوا نیاز به بازرسی دارد.
زمانی که اهداف خود را مشخص نمودید، آنها را بلااستفاده در میز خود رها نکنید. آن ها را منتشر کنید.
در تیم هایی که در خانه کار میکنند، بهتر است این اهداف بین تک تک اعضای مشغول به کار در پروژه منتشر شود. آژانس های ارائه خدمات بهتر است این اهداف را رو در رو به مشتریان اعلام کرده و توضیحات دقیق را به آن ها ارائه کنند. این کار منجر به بهبود رابطه مشتری و فروشنده می شود. هر کس باید مسئولیت های خود را هم راستا با این اهداف انجام دهد.
مرحله 3: تهیه یک لیست از کلمات کلیدی
بدون تعارف، تقریبا همه چیز در برنامه ریزی برای سئو، به کلمات کلیدی وابسته است. حال فکر می کنید اولین مرحله در روند یک استراتژی حرفه ای چیست؟ تحقیق کلمات کلیدی.
از روش های زیادی می توان تحقیق کلمات کلیدی را انجام داد؛ یکی از ساده ترین و مرسوم ترین آن ها استفاده از Google Suggestion است که از طریق آن می توان به عباراتی دست یافت که مردم ما بیشتر از هرچیزی با استفاده از آن ها در گوگل جستجو می کنند. تنها کافی است که عبارت کلیدی وب سایت مورد نظر را در گوگل جستجو کنید و مشاهده خواهید کرد که گوگل پیشنهاداتش را به شما ارائه می کند.
برخی از افراد، خیلی ساده به این روش نگاه می کنند و حتی آن را بی اثر می دانند؛ در صورتی که اینطور نیست و این تکنیک را می توان یکی از بهترین روش ها برای تحقیق کلمات کلیدی دانست؛ چراکه عبارات پیشنهادی، مستقیما از خود گوگل آمده اند. اگر کسی پیشنهادات گوگل را رد کرد، بدانید به کلی نمی داند که استراتژی برای بهینه سازی سایت چیست و چطور می توان یک نمونه عالی آن را تنظیم کرد.
پیشنهاد می کنم که در پروسه تحقیق کلمات کلیدی وب سایت خود، کلمات کلیدی طولانی یا همان long-tail keywords را در اولویت خود قرار دهید. به این دلیل که رنک گرفتن برای آن ها ساده تر است و همین ویژگی می تواند به شما کمک کند تا بتوانید یک پایه قوی برای سایت ایجاد کنید.
به طور کلی، هر کلمه کلیدی که رقابت کمتری داشته باشد، رنک گرفتن برای آن ساده تر خواهد بود. پس این فرصت را از دست ندهید. البته نباید از عبارات کلیدی اصلی که هدف اصلی شما در استراتژی بهینه سازی سایت باید باشند، فراموش کنید.
بنابراین، اولین قدمی که در آموزش تدوین استراتژی سئو باید بدانید و عمل کنید، تحقیق کلمات کلیدی است که باید با کلمات کلیدی طولانی شروع شود؛ برای پیاده سازی این پروسه، علاوه بر گوگل، می توانید از ابزارهای رایگانی که در این زمینه وجود دارند، استفاده کنید.
مرحله 4: آنالیز صفحه اول گوگل
خب، تا اینجای مقاله آموزش تدوین استراتژی سئو، شما کلمات کلیدی هدفتان را پیدا کرده اید. حالا باید ببینیم که چه اقداماتی برای این عبارات کلیدی از سمت رقبای انجام شده است.
یکی از کلماتی که مدنظر دارید را از لیست انتخاب کرده و در گوگل سرچ کنید. در این مرحله باید از تجربه و هوش خود استفاده کنید. بررسی کنید که استراتژی وب سایت هایی که برای آن عبارت کلیدی در صفحه اول هستند، به چه صورت است. مثلا عنوان های آن ها را بررسی کنید تا متوجه شوید از چه دستورالعملی باید در روند کاری خود استفاده کنید.
مرحله 5: تولید چیزی خاص یا متفاوت
در مرحله سوم از آماده سازی برنامه هدفمند سئو، نوبت آن است که باکیفیت ترین محتوایی که می توانید را تولید کنید. وقتی صحبت از محتوای سئو شده می شود، دو گزینه پیش روی شما وجود دارد:
- شما می توانید محتوایی متفاوت ایجاد کنید
- شما می توانید محتوایی بهتر نشر دهید
بهتر است هر دو فاکتور “تفاوت” و “برتری” را مورد بررسی قرار دهیم…
تفاوت
در تدوین استراتژی بهینه سازی سایت، بعد از آنکه صفحه اول گوگل را بررسی کردید، حتما می خواهید محتوایی تولید کنید که بسیار بهتر از آن محتواهایی باشد که در صفحه اول حضور دارند. درست است؟
این کار خیلی خوبی است اما بعضی وقت ها بهتر است که به جای تولید محتوای بهتر، محتوایی تولید کنید که به طور کلی از دستورالعمل لینک های صفحه اول، پیروی نکند و کاملا متفاوت باشد.
چرا؟
این ترفند به محتوای شما کمک می کند تا در میان وب سایت های مختلف، خودنمایی کند و این خودنمایی کردن، سبب می شود تا نرخ کلیک، بازدید، نرخ تبدیل، رتبه بندی و … ارتقا پیدا کنند.
به عنوان مثال، فرض کنید می خواهید که یک مقاله در مورد بهینه سازی سایت برای تلفن همراه بسازید و منتشر کنید؛ اگر صفحه اول گوگل را بررسی می کنید، می بینید که همه لینک هایی که حضور دارند، از یک دستورالعمل پیروی کرده اند و هیچکدام از آن ها خودنمایی نمی کند.
حالا فرض کنید که یک وب سایت بیاید و عنوانی مثل “100 تکنیک اسرارآمیز بهینه سازی سایت برای موبایل” را برای مقاله خود قرار دهد. شاید مفهوم این عنوان با عقل جور درنیاید؛ اما به قدری می تواند در افزایش ورودی شما تاثیر داشته باشد که تعجب خواهید کرد. متفاوت بودن فاکتوری است که در بیشتر استراتژی های سئو سایت قدرتمند پروژه های بزرگ، دیده می شود. پس شما هم سعی کنید در فاکتورهای مختلف استراتژی خود، متفاوت بودن را در نظر داشته باشید.
برتری
در این بخش از آموزش تدوین استراتژی سئو بهتر است بدانید که اگر متفاوت بودن باب میل شما نیست، باید گزینه دوم را در استراتژی بهینه سازی سایت پیاده سازی کنید. یعنی باید محتوایی تولید و منتشر کنید که از نظر اطلاعاتی که ارائه می دهد، اصلا قابل قیاس با لینک های صفحه اول نباشد.
به عنوان مثال اگر می خواهید بهترین گوشی های هوشمند سال جاری را معرفی کنید، باید تک به تک آن ها را از همه نظر تحلیل و بررسی کرده و نتیجه این کار را به بهترین شکل ممکن، به مخاطبین ارائه دهید. این در صورتی است که استراتژی دیگر رقبای شما، ارائه خلاصه ای از اطلاعات در مورد این گوشی های هوشمند باشد.
این مقاله ادامه دارد …
واقعا مقاله خوبی بود ممنون
درود دوست عزیز
ممنون از توجه شما