
استراتژی سئو محلی مناسب، جهت بهبود تجارت محلی، از واجبات اول سئو است. شما وب سایت خود را برای شهر اصلی خود بهینه سازی می کنید. شهری که احتمالا به صورت فیزیکی در آن جا قرار دارید و مایل هستید که در آنجا شناخته شده و فروش داشته باشید. در یک استراتژی سئو محلی دقیق، صفحه های سایت شما در تیتر اصلی خود، نام شهر مورد نظرتان را دارند و به صورت طبیعی در محتوای سایت به شهر اصلی شما اشاره میکنند.
هدف استراتژی سئو محلی
هدف استراتژی سئو محلی در واقع بهینه سازی سایت برای مشتریان محلی می باشد. سئوی محلی یکی از مؤثرترین راه ها برای دیده شدن در نتایج جستجوی گوگل است. با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط به خدمات و شهر هدف، هم کاربران و هم موتورهای جستجو بهتر می توانند موقعیت و حوزه فعالیت شما را درک کنند. در نتیجه، رتبه ی سایت تان به مرور ارتقا پیدا می کند و این به رشد کسب وکارتان کمک می کند.
اما اگر بخواهید در شهرهایی که حضور فیزیکی ندارید یا فقط مشتریانی از آن مناطق داشته اید نیز دیده شوید، شرایط کمی پیچیده تر می شود. فقط اضافه کردن نام چند شهر به صفحات سایت، کافی نیست! اگر تا به حال سعی کرده اید لیست Google Business Profile (همان Google My Business) را خارج از موقعیت واقعی کسب وکار خودتان رتبه بندی کنید، احتمالاً می دانید که کار آسانی در پیش ندارید. پس راهکار چیست؟ در این مقاله، قصد داریم بهترین استراتژی های سئو محلی برای رتبه گیری در یک یا چند شهر مختلف را معرفی کنیم؛ چه در آن شهرها حضور فیزیکی داشته باشید یا نه. به خاطر داشته باشید؛ نکاتی که یاد می گیرید می توانند تحولی جدی در حضور محلی برندتان در گوگل ایجاد کنند.
سئو محلی یا Local Seo، بهینه سازی خصوصیات آنلاین سایت شما در جستجوهای محلی است. SEO محلی، در مورد انواع جستجوهایی که بومی سازی می شوند صحبت می کند. با استفاده از منابع و استراتژی سئو محلی در این راهنما، می توانید اطمینان حاصل کنید که هنگام جستجوی آنلاین مشتریان هدف، کسب و کار شما پیدا خواهد شد.
بهینه سازی صفحات محلی؛ خط قرمز یا فرصت سئو؟
بیایید یکی از موضوعات مهم و جنجالی در دنیای سئو را بررسی کنیم: صفحات فرود محلی یا همان Local Landing Pages.
طبق آموزش های سرچ کنسول گوگل، صفحاتی که صرفاً با هدف رتبه گیری برای عبارات جستجوی خاص ایجاد می شوند و محتوای یکسان یا بسیار مشابه دارند، در دسته ی «صفحات فرود غیرمجاز» قرار می گیرند. این صفحات اغلب تجربه ی کاربری خوبی ارائه نمی دهند، چرا که فقط نقش واسطه را دارند و در نهایت همه ی آن ها کاربر را به یک مقصد نهایی می برند.
جان مولر از تیم گوگل نیز در همین رابطه گفته:
«به نظر می رسد صفحات لندینگ، خیلی مطابق میل ما نباشند!»
نکته ای که نشان می دهد گوگل در مواجهه با این نوع صفحات، چندان خوشبین نیست. اما در دنیای واقعی چه می بینیم؟ اگر در حوزه هایی مانند خدمات حقوقی، پزشکی یا مشاغل محلی جستجو کنید، متوجه می شوید که همین صفحات محلی در صدر نتایج گوگل هستند. بنابراین این سؤال مطرح می شود: آیا ساخت صفحات محلی، واقعاً خلاف سیاست های گوگل است؟
پاسخ در نحوه ی اجراست. اگر شما بدون استراتژی سئو محلی مشخص، صرفاً برای هر منطقه جغرافیایی یک صفحه ی تقریبا مشابه ایجاد کنید و بخواهید برای هر کدام یک کلیدواژه ی جدا تعریف کنید، احتمالاً در دسته ی صفحات فرود تکراری قرار می گیرید و با جریمه ی گوگل مواجه می شوید.
اما اگر ابتدا تحقیق کلمات کلیدی دقیقی انجام دهید، نیازهای مخاطبان در هر منطقه را شناسایی کنید و برای هر موقعیت مکانی محتوای منحصربه فرد، مفید و ارزشمند تولید کنید، آن وقت نه تنها مشکلی پیش نمی آید، بلکه می توانید رتبه های بسیار خوبی در جستجوهای محلی کسب کنید.روش تحقیق کلمات کلیدی برای سئو محلی را می توانید در مقاله “سئو محلی چیست؟ نکات کاربردی 2025” با جزئیات بیشتری دنبال کنید.
در نهایت، مهم است بدانید که موضوع صفحات محلی نه کاملاً سیاه است، نه کاملاً سفید. بلکه بستگی به استراتژی اجرا و میزان ارزش واقعی ای دارد که به کاربران ارائه می کنید. بررسی عمق این موضوع و سیاست های گوگل را می توانیم در مطالب بعدی با جزئیات بیشتری دنبال کنیم.
گام های اصولی برای جستجوی محلی در سئو
1. تحلیل داده ها در بازه ۱۲ ماهه
برای اینکه تغییرات فصلی و روندهای جستجو را بهتر بفهمیم، بررسی داده های ۱۲ ماه گذشته بهترین گزینه است. این بازه زمانی به ما کمک می کند بفهمیم مردم در چه فصولی بیشتر دنبال چه خدماتی هستند.
2. نوع جستجو و گروه بندی
ما معمولاً نوع جستجو را روی «وبسایت» قرار می دهیم و نتایج را به دو شکل دسته بندی می کنیم:
- بر اساس عبارت جستجو
- بر اساس صفحه ای که آن عبارت در آن نمایش داده شده
3. اضافه کردن فیلترهای خاص
برای اینکه به داده های مفید برسیم، باید فیلترهایی مثل شهر هدف، نوع خدمات یا کلمات کلیدی خاص را اعمال کنیم. هر شهر یا منطقه ای که هدف ماست، باید فیلتر جداگانه ای داشته باشد تا داده ها دقیق تر بشوند.
4. مرتب سازی و پاک سازی داده ها
بعد از اجرای گزارش و تهیه جدول نهایی، ستون هایی مثل تعداد کلیک، CTR، و رتبه می تونن حذف بشن تا تمرکز فقط روی کلمات کلیدی و تعداد نمایش اون ها باشه. سپس کلمات غیر مرتبط رو حذف می کنیم و روی کلمات هدف (مثلاً فقط مرتبط با گرمایش) تمرکز می کنیم.
5. بررسی دلیل تکرار کلمات کلیدی
ممکنه یک عبارت جستجو در صفحات مختلف در زمان های متفاوت دیده شده باشه. اما نمی دونیم آیا اون صفحات هم زمان هم رتبه گرفته اند یا نه. برای همین، بهتره اطلاعات رو به دقت تحلیل کنیم تا عدد نهایی حجم جستجو، واقعی باشه. این صفحات می تونن در آینده برای لینک سازی داخلی مفید باشن.
۶. دسته بندی بر اساس حجم جستجو
پس از پاک سازی و بهینه سازی داده های کلمات کلیدی، گام بعدی، دسته بندی آن ها بر مبنای حجم جستجو است. در این مرحله، کلمات کلیدی بر اساس تعداد دفعاتی که توسط کاربران جستجو شده اند، اولویت بندی می شوند.
برای نمونه، ممکن است عبارت «تعمیر کولر گازی در مشهد» در رتبه سوم قرار گیرد، در حالی که عبارت «نصاب کولر گازی در تهران» بیشترین میزان جستجو را به خود اختصاص داده باشد. این تفاوت ها اهمیت تحلیل داده های واقعی را نسبت به اتکا به فرضیات شخصی برجسته می کند.
۷. دسته بندی معنایی کلمات کلیدی
در این بخش، هدف آن است که متوجه شویم کدام گروه از کلمات کلیدی می بایست در یک صفحه واحد و کدام دسته ها در صفحاتی جداگانه مورد هدف قرار گیرند. برای مثال، در حوزه خدمات کولر گازی، عباراتی مانند:
- نصب کولر گازی
- تعمیر کولر گازی
- سرویس کولر گازی
- فروش کولر گازی
همگی می توانند در نگاه اول به یک موضوع کلی مرتبط باشند. اما با تحلیل نتایج جستجو مشخص می شود که کاربران برای هر کدام از این خدمات، به صورت جداگانه جستجو می کنند. در چنین حالتی، ایجاد صفحات مستقل برای هر خدمت، بهینه تر خواهد بود، به ویژه زمانی که تقاضا برای «تعمیر کولر گازی» بیش از دیگر خدمات باشد.
۸. ایجاد صفحات محلی بر اساس نیازهای خاص
یکی دیگر از مراحل مهم در ساختاردهی به استراتژی سئو محلی، بررسی رفتار جستجوی کاربران در مناطق مختلف جغرافیایی است. نیاز کاربران در شهرها و مناطق مختلف می تواند تفاوت های قابل توجهی داشته باشد.
برای مثال، در شهر اهواز، به دلیل شرایط آب وهوایی، عبارت «سرویس کولر گازی فوری» جستجوی بالایی دارد. اما در شهر تبریز، کاربران بیشتر به دنبال خدماتی مانند «تعمیر پکیج دیواری در تبریز» هستند.
در چنین شرایطی، ایجاد صفحات اختصاصی برای هر منطقه با تمرکز بر نیاز اصلی کاربران آن منطقه، به افزایش نرخ کلیک و رضایت کاربران کمک چشم گیری خواهد کرد.
تجزیه و تحلیل صفحه نتایج گوگل
قبل از این که برای صفحات نتایج گوگل، محتوا بنویسیم، ما باید متوجه شویم قرار است با چه کسانی رقابت داشته باشیم، ویژگی های SERP ها یا همان صفحه نتایج گوگل را شناسایی کرده و هدف کلی عبارات جستجو را درک کنیم.
البته نیازی نیست که ما تمام SERP های عبارات جستجو را بررسی کنیم؛ در حالت ایده آل، می توانیم 2-5 نتیجه جستجو را بررسی کنیم.
ویژگی های صفحات نتایج گوگل و کمک به سئو محلی
در صفحات نتایج گوگل، عناصر مختلفی نمایش داده می شود که می توانند به افزایش دیده شدن کسب وکارهای محلی کمک زیادی کنند. در ادامه، به چند مورد از این ویژگی ها و ارتباط آن ها با سئو محلی اشاره می کنیم:
۱. جعبه People Also Ask (PAA)
این بخش شامل سوالات متداول کاربران درباره موضوعات مرتبط است. مثلاً اگر کسی جستجو کند «بهترین قالیشویی در تهران»، گوگل ممکن است سوالاتی مثل «قالیشویی شبانه روزی کجاست؟» یا «کدوم قالیشویی خدمات در محل داره؟» را نمایش دهد. پاسخ دادن به این سوالات در صفحات سایت، هم باعث بهبود رتبه و هم افزایش کلیک می شود.
۲. اسکیمای سوال و جواب (Q&A Schema)
استفاده از این اسکیما در صفحات خدمات محلی (مثل صفحه «تعمیر کولر گازی در مشهد») باعث می شود که صفحه در جایگاه های ویژه تری نمایش داده شود. مثلاً ممکن است مستقیماً به عنوان پاسخ یک سوال در SERP دیده شود. این به دیده شدن سریع تر برند شما در نتایج گوگل کمک می کند.
۳. اسکیمای امتیاز و نظرات (Aggregate Rating)
اگر کسب وکار شما در سایت هایی مثل Google Business یا سایت های نظردهی دیگر نظرات خوبی دریافت کرده باشد و این اطلاعات با اسکیمای مناسب روی سایت درج شود، شانس دیده شدن در نتایج دارای ستاره و امتیاز بیشتر می شود. این ویژگی برای جلب اعتماد کاربران محلی بسیار مهم است. مثلاً وقتی کسی سرچ می کند «فست فود خوب در تبریز»، دیدن ۴.۵ ستاره در نتایج، احتمال کلیک را چند برابر می کند.
این عناصر اگر درست و به شکل هدفمند در صفحات محلی استفاده شوند، نه تنها رتبه را بهبود می دهند، بلکه نرخ تبدیل را هم بالا می برند.
نکات کلیدی تولید محتوا در استراتژی سئو محلی
تولید محتوا در سئو محلی، فراتر از صرفاً نوشتن چند پاراگراف با کلمات کلیدی است. در واقع، محتوای موفق در این حوزه نیازمند درک عمیق تری از کاربران محلی، ساختار جستجوی آن ها، و انتظارات گوگل است. در ادامه به پنج اصل کلیدی اشاره می کنیم که باید در هر استراتژی محتوا برای سئوی محلی مورد توجه قرار گیرد:
-
تحلیل محتوای رقبا، پیش نیاز تولید محتوای موفق
هیچ محتوایی بدون درک درست از صحنه رقابت شکل نمی گیرد. پیش از شروع نگارش، باید بدانیم چه صفحاتی اکنون در نتایج برتر گوگل حضور دارند و چرا. این صفحات چه ساختاری دارند؟ چه موضوعاتی را پوشش داده اند؟ کاربران چگونه به آن ها واکنش نشان داده اند؟ و مهم تر از همه، گوگل چه محتوایی را شایسته رتبه های بالا تشخیص داده است؟
درک این نکات، مسیر ما را برای خلق محتوای بهتر و کامل تر هموار می کند.
-
هدف جستجو، کلید طراحی ساختار محتوا
کاربران چه می خواهند؟ آیا در جستجوی هزینه تعمیر دستگاهی خاص هستند؟ یا زمان مناسب تعویض آن را می پرسند؟ دانستن این نیازها پایه گذار یک محتوای مؤثر است.
بخش «People Also Ask» در نتایج جستجوی گوگل، منبعی ارزشمند برای درک این اهداف است. با استخراج سؤالات پرتکرار کاربران از این بخش، می توانیم ساختار محتوایی بسازیم که مستقیماً به دغدغه های ذهنی کاربران پاسخ دهد. این کار علاوه بر افزایش رضایت مخاطب، سیگنال های مثبتی به الگوریتم گوگل ارسال می کند.
-
تجربه های واقعی، تفاوت ساز در محتوای محلی
هیچ چیز به اندازه نقل قولی از یک متخصص محلی نمی تواند اعتماد مخاطب را جلب کند. برای مثال، وقتی یک تکنسین باسابقه می گوید: «بیشتر خرابی های پکیج ها به خاطر تعویض نکردن فیلتر در طول سال است»، این جمله نه تنها واقعیت میدانی را منتقل می کند، بلکه اعتبار محتوا را نیز بالا می برد.
گوگل نیز چنین محتواهایی را ارزشمندتر از متونی می داند که صرفاً برای سئو نوشته شده اند، زیرا نشان دهنده ی حضور واقعی و فعالیت در یک منطقه ی خاص هستند
-
ساختار منظم، تصاویر واقعی، و تیترهای معنادار
کاربران، محتوای ساختاریافته را بهتر درک می کنند. تیترهای منظم با موضوعات شفاف، نه تنها تجربه خواندن را راحت تر می کنند، بلکه به گوگل نیز در تحلیل ساختار صفحه کمک می کنند.
افزودن تصاویر واقعی از محیط کار یا پروژه های انجام شده نیز باعث افزایش اعتماد می شود. این تصاویر، بهتر از هر متن دیگری، اعتبار محتوای شما را ثابت می کنند به ویژه اگر نشان دهند که شما واقعاً در منطقه ی هدف فعال هستید.
-
پرهیز از تیترهای ماشینی و صرفاً سئویی
استفاده ی تکراری از ترکیب هایی مانند «کلمه کلیدی + نام شهر» بدون خلاقیت، هم برای کاربران خسته کننده است و هم برای گوگل بی ارزش. به جای آن، باید تمرکز خود را بر پاسخ گویی واقعی به نیاز مخاطب بگذاریم و تفاوت خود را نشان دهیم.
اگر شما تیمی متخصص با تجربیات خاص دارید، اگر از پروژه های متعددی عکس گرفته اید، اگر نکات مهمی در حوزه ی کاری خود می دانیدهمه ی این ها باید به خوبی در ساختار محتوا دیده شوند.
در پایان این بخش، متوجه می شویم که سئو محلی تنها با تولید محتوا امکان پذیر نیست، بلکه نیازمند استراتژی، تحلیل، و شناخت عمیق از بازار محلی است. محتوایی موفق خواهد بود که واقعی باشد، نیاز مخاطب را بشناسد، و با زبان مردم همان منطقه با آن ها صحبت کند.
نحوه انجام استراتژی سئو محلی
گام اول: ایجاد تیتر های مناسب
قدم اول در بهبود سئو محلی، ایجاد کردن تیترهایی که باعث شکل گیری اعتماد و به دست آوردن کلیک می شود. یک فرد شهرت خوبی دارد، منصف است و آدم خوبی هم است. خب پس می توانیم از عبارت کلیدی «متخصص، معتمد » استفاده کنیم.
زمانی که شما تگ های تیتر خودتان را می نویسید، حتما بخش هایی را به آن اضافه کنید که باعث تمایز کسب و کار شما شود. وقتی یک نسخه از محتوا را می نویسید، برای تعداد استفاده از کلمات کلیدی تمرکز نکنید. اگر یک فروشنده با یکی از مشتریان خودش گفتگو داشته باشد، این گفتگو چطور پیش می رود؟ کلمات کلیدی باید به صورت طبیعی در محتوای شما قرار بگیرد تا کاربران نسبت به اطلاعات اعتماد داشته باشند و اطلاعات برای آن ها مفید باشد.
بعد از این که هر کدام از بخش ها را نوشتید، برای خودتان این بخش ها را با صدای بلند بخوانید. اگر این متن حالت طبیعی و محاوره ای دارد، خب عالی است! اگر نه که شما باید محتوای خودتان را کمی اصلاح کنید.
- ما قبلا از فروشندگان می پرسیدیم معمولا با چه مشکلاتی مواجه می شوند و رایج ترین سوالاتی که از آن ها پرسیده می شود، چیست.
- شما می توانید از سایت com استفاده کنید که یک ابزار رایگان و عالی است.
ابزار SEMrush’s Topic Research هم به شما این امکان را میدهد که یک کلمه کلیدی را وارد کنید، کلمات کلیدی با ارتباط معنایی را دریافت کرده و تمام سوالات افراد همراه را تیترهای جدید را مشاهده کنید. با استفاده از داده هایی که به دست آورده اید، شما می توانید بخش FAQ را درست کرده و یک لیست از سوالات را در آن قرار دهید یا می توانید یک بخش برای هر کدام از این سوالات درست کنید. شما می توانید سوالات مشابه و مرتبط با هم را گروه بندی کنید. سپس سوال بعدی فرد را پیش بینی کرده و سپس آن را به لیست خودتان اضافه کنید.
گام دوم: ایجاد کردن اسکیمای سوال و جواب
زمانی که شما محتوای مورد نظر خودتان را نوشتید، این فرصت را داریم تا بعضی از FAQ های خودمان را به SERP ها برسانیم. برای انجام این کار، ما باید داده های ساختار یافته را ایجاد کنیم. ما می توانیم از FAQ Page JSON-LD Schema Generator برای انجام این کار استفاده کنیم. برای این کار تنها باید سوال را اضافه کرده و سپس به آن جواب دهید و سپس سوال و جواب های بعدی را اضافه کنید. زمانی که شما تمام سوالات و جواب های خودتان را اضافه کردید، می توانید کد را برداشته و تا زمانی که قرار است از آن استفاده کنید، در Notepad آن را ذخیره کنید.
گام سوم: استفاده از Google Tag Manager به منظور استفاده از اسکیمای سوال و جواب
حالا که ما سوالات مد نظر خودمان را همراه با اسکیمای مربوطه ایجاد کرده ایم، می توانیم از Google Tag Manager استفاده کنیم تا در صفحات مورد نظر خودمان، اسکیما را اعمال کنیم. قبل از این که جلوتر برویم، احتمالا کدهایی را در نشانه گذاری های صفحه خودتان مشاهده می کنید. مثلا در قسمت زیر یک نمونه از این کدها را مشاهده می کنید:
<script type="application/ld+json">{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"How do I deploy Q&A Schema?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"This is how!"}},{"@type":"Question","name":"What if I have a second question?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Here you go!"}}]}</script><!--FAQPage Code Generated by https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/seo-products/books/seo-products/books/faq/-->
با وجود این که این کد اصلا ضرری ندارد اما معمولا ما این کد را از سایت مراجعین خودمان حذف می کنیم. خب حالا می خواهیم ببینیم چطور باید این کار را انجام دهیم.
- وارد Google Tag Manager شوید: اگر قبلا فرآیند نصب این ابزار را انجام داده باشید این کار ساده است.
- به سربرگ سمت چپ رفته و بر روی”Tags” کلیک کنید.
- بر روی «New» کلیک کنید تا یک تگ جدید ایجاد کنید.
- ما این تگ را با نام «Q&A Schema Tag» درست می کنیم تا بتوانیم بعدا آن را راحت تر پیدا کنیم سپس بر روی «Tag Configuration» کلیک کنید تا بتوانید کدهای آن را تنظیم کنید.
- زیر قسمت دوم، «Custom»، می توانید «Custom HTML» را مشاهده کنید؛ بر روی آن کلیک کنید.
- کدی که ما ایجاد کردیم را اضافه کرده سپس بر روی «Triggering» کلیک کنید تا صفحه ای که قرار است اسکیمای سوال و جواب بر روی آن اعمال شود، تنظیمات لازم را دریافت کند.
- Google Tag Manager به صورت خودکار، فعال سازی «All Pages» یا تمام صفحات را اجرا می کند اما اگر قرار نیست که طرح اسکیمای سوال و جواب بر روی تمام صفحات اعمال شود، نیازی نیست که این فعال سازی را بر روی تمام صفحات انجام دهیم.
- برای مثال، فرض می کنیم که قرار استQ&A Markup Tag ما بر روی صفحه تماس با ما در سایت اعمال شود، در نتیجه ما باید از بالا سمت راست بر روی «+» کلیک کنیم تا بتوانیم صفحه تماس با ما را فعال کنیم.
- در این قسمت جدید بر روی «Trigger Configuration» کلیک کنید و سپس «Page View» را زیر این صفحه انتخاب کنید.
- حالا شما باید فعال سازی را بر روی «Some Page Views» قرار دهید و تنظیمات دیگر را به صورت Page Path Equals /contact برای هر صفحه قرار دهید.
- حالا فقط باید این فعال سازی را ذخیره کرده، تگ های مربوطه را ذخیره کنید و سپس آن را بر روی سایت منتشر کنید ( دکمه آبی در بالای سمت راست که نوشته Publish) و سپس نتیجه کار را ببینید.
- برای بررسی کردن محیط کار Google Tag Manager Workspace در سایت، می توانید بر روی دکمه Preview کلیک کرده و سپس به صفحه مورد نظر خودتان در سایت بروید در این حالت حتما یک بنر نارنجی را می بینید.
- در صورتی که تگ های شما بعد از باز شدن صفحه نمایش داده شدند، کار شما عالی بوده است!
بهبود سئو محلی در راستای استراتژی سئو محلی
صفحات جدید ما نیازمند میزبانی در سایت هستند ( فرض می کنیم که صفحات دیگر از قبل ساخته شده اند). اگر شما با ساختن ساختار خوب URL برای سئو محلی خیلی آشنا نیستید، می توانید از مقاله آموزشی همین سایت برای کسب اطلاعات اضافه کنید. مثلا اگر در سایت خود یک صفحه دارید که در رابطه با خدمات گرمایشی صحبت میکند. صفحات جدید باید زیر مجموعه ای از صفحه مرتبط با گرمایش باشند. مثلا می تواند این حالت را داشته باشد:
com/heating <– Heating parent page
com/heating/englewood
com/heating/littleton
com/heating/greenwood-village
سازماندهی استراتژی سئو محلی
در صفحه گرمایش در سایت، باید لینک های متنی به صفحات جدید اضافه کنیم. این لینک ها باید به سادگی در پاراگراف اول صفحه قابل مشاهده باشند. اما هنوز کار ما تمام نشده است. مراحلی زیر را در سازماندهی استراتژی سئو محلی پیش برید.
- فوتر یا پاورقی
- جهت یابی
فوتر سایت یا پاورقی
شما می توانید یک ستون فوتر یا پاورقی «نقاط تحت خدمات» را به صفحات سایت اضافه کرده و لینک های دارای کلمات کلیدی را به این قسمت از صفحه اضافه کنید. گوگل گفته که این کار کمکی به رتبه بندی شما نمی کند اما من در برندهای بسیار مهم دیده ام که این کار خیلی هم موثر است. شرکت های طراحی سایت، لینک های پر از کلمات کلیدی را در کسب و کارهایی که در چند شهر فعالیت می کنند، به این قسمت اضافه میکنند. در نتیجه با کمی احتیاط نسبت به توصیه گوگل می توانید از این فرصت استفاده کنید.
شما صفحات جدید خودتان را اضافه کنید اما لینک های پاورقی را اضافه نکنید. بعد از 4 تا 6 هفته احتمالا رتبه بندی می شوید. سپس این لینک های پاورقی را اضافه کنید و ببینید چه تغییری ایجاد می شود!
جهت یابی سایت
در جهت یابی سایت، یک لینک اصلی برای موضوع مورد نظر ما وجود دارد. ما می خواهیم یک لیست کشویی اضافه کرده و لینک صفحات جدید خودمان را هم به این قسمت اضافه کنیم. مردم باید به سادگی خدمات مورد نیاز خودشان را پیدا کنند.
کاربران جستجوی محلی
Search operators یا عاملین جستجو محلی، کاربران شهر شما یا دوستان شما هستند. به عنوان مثال شما می توانید به صورت زیر از آن ها استفاده کنید:
Site:domain.com “location”
ممکن است صفحات دیگری هم باشند که مکان را ذکر کرده باشند، یا پست های وبلاگ که شامل مکان باشند.
راهنمای لینک سازی در استراتژی سئو محلی
یکی از روش های مهم برای تقویت استراتژی سئو محلی، استفاده صحیح از لینک سازی داخلی است. این کار نه تنها به بهبود تجربه کاربری کمک می کند، بلکه به گوگل نیز کمک می کند تا بهتر ساختار سایت را درک کند و صفحات مرتبط را شناسایی نماید.
برای مثال، تصور کنید چند سال پیش صفحه ای در وب سایت خود منتشر کرده اید که حاوی تصاویری از یک پروژه بزرگ نصب سیستم گرمایشی در منطقه ای مانند سعادت آباد تهران است. حالا تصمیم دارید رتبه صفحه ای جدید با موضوع «خدمات گرمایشی در تهران» را بهبود دهید.
در این شرایط، اقدامات زیر می تواند بسیار مؤثر باشد:
- افزودن لینک داخلی به صفحه قدیمی: از صفحه جدید که تمرکز آن بر خدمات در سطح شهر تهران است، به صفحه قدیمی پروژه سعادت آباد لینک داده می شود. این کار به ایجاد پیوند معنایی بین محتواها کمک می کند و اعتبار موضوعی را در موتورهای جستجو افزایش می دهد.
- به روزرسانی محتوای صفحه قدیمی: افزودن توضیحات بیشتر به صفحه پروژه قدیمی—مانند مراحل اجرا، چالش های پیش آمده یا تجهیزات استفاده شده—سبب می شود ارزش آن از نظر محتوایی بیشتر شده و بهتر در نتایج جستجو ظاهر شود.
- گسترش محتوای صفحه خدمات در تهران: در این مرحله، اطلاعات دقیق تری درباره خدمات ارائه شده در مناطق مختلف تهران، از جمله نیاوران، شهرک غرب یا مرزداران اضافه می شود. همچنین لینک هایی به پروژه های انجام شده در این مناطق به محتوای صفحه افزوده می شود تا پوشش محلی آن تقویت گردد.
- شناسایی فرصت های بیشتر برای لینک سازی داخلی: در نهایت، سایر صفحات سایت بررسی می شوند تا در صورت وجود ارتباط معنایی، لینک هایی به صفحات جدید یا پروژه های مرتبط اضافه شود. این کار شبکه ای داخلی در سایت ایجاد می کند که هم به کاربر و هم به موتورهای جستجو مسیرهای واضح تری برای حرکت می دهد.
این رویکرد باعث می شود ساختار سایت منسجم تر شود، موضوعات محلی به خوبی پوشش داده شوند و در نهایت، رتبه سایت در جستجوهای منطقه ای بهبود یابد
فاکتورهای مهم رتبه بندی سئو محلی
چقدر زمان می برد تا پست ما رتبه بندی شود؟ سوال خوبی است و به شما می گویم که اصلا پاسخی برای آن نداریم!
فرض کنیم، بعد از این که صفحات سایت شما ایجاد و تمام لینک سازی های داخلی انجام شد و شما XML sitemap خودتان را به روز رسانی کردید، همچنین آن را در سرچ کنسول گوگل ایندکس کردید. لازم به ذکر است که اگر این پروسه را انجام نداده اید، قبل از این که از گوگل گله کنید، این کارها را حتما انجام دهید. عوامل زیادی بر روی ایندکس شدن سایت شما و رتبه بندی آن موثر است. در صورتی که می خواهید واقعا بر روی این عوامل تاثیر بگذارید، باید بک لینک هی خوبی را برای این صفحات به دست بیاورید.
بک لینک های به دست آمده از سایت های اجتماعی، لیست های بهینه سازی شده بر اساس سئو یا دامنه های فرعی وبلاگ ها به شما کمک نمی کند. بک لینک های موضوعی و محلی، جایی هستند که شما باید زمان و هزینه های خودتان را در آن سرمایه گذاری کنید. من چند پیشنهاد برای شما دارم.
لینک های موضوعی:
- انجمن های صنعتی
- وبسایت های متمرکز بر روی موضوعات خاص
لینک های محلی:
- پشتیبانی های محلی
- سازمان های محلی (انجمن های تجاری)
- تاییدیه های فروشنده های محلی
همه کسب و کارها نیازمند یک استراتژی سئو محلی قوی هستند و اگر شما بودجه زیادی برای آن ندارید، گام ها و استراتژی هایی که در این مقاله به شما آموزش داده شد، می تواند به شما کمک کند که بهترین نتایج مهم را در موتورهای جستجو کسب کنید.