لینک اسپم به لینکی گفته می شود که بدون توجه به تجربه کاربر در صفحات وب سایت ها قرار می گیرد و هدف آن صرفا افزایش رتبه در صفحه نتایج جستجو است. اما موتورهای جستجو دستورالعمل های واضحی دارند که در مورد لینک مخرب یا همان اسپم هشدار می دهند و سایت های استفاده کننده از این نوع لینک ها را جریمه می کنند.
تعریف لینک اسپم
لینک های اسپم پیوندهایی هستند که صرفا جهت تبلیغات، بدون توجه به موضوع صفحه مبدا، کیفیت صفحه مقصد و موضوع آن ایجاد می شوند. این لینک ها فقط به منظور افزایش تعداد لینک های خارجی به یک صفحه خاص، با هدف افزایش رتبه آن در موتور های جستجو ساخته می شوند.
رتبه بندی بالاتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو می تواند به افزایش ترافیک سایت منجر شود، بنابراین طبیعی است که صاحبان سایت ها، برای صفحات لندینگ فروش و درآمدزای خود، از سایت های دیگر لینک بگیرند.
با این حال، لینک اسپم هیچ ارزشی را برای صفحات مقصد خود در پی ندارد. به عبارت دیگر لینک های اسپم هیچ تأثیر مثبتی بر کیفیت صفحه شما، از دید الگوریتم های موتور های جستجو و رتبه آن صفحه در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) ندارند.
انواع لینک اسپم
چندین نشانه برای شناسایی لینک مخرب وجود دارد که ممکن است در یک سایت مشاهده کنید:
لینک اسپم در انجمن ها و نظرات
این نوع لینک اسپم هنگامی به وجود می آید که یک سازنده لینک کلاه سیاه، لینک هایی را در انجمن های عمومی، بخش های نظرات یا پست های مهمان درج می کند.
این نوع مکان های وب، اهداف راحتی برای سازندگان لینک مخرب هستند، زیرا موانع کمی برای ورود دارند و ایجاد حساب و ارسال نظرات دارای لینک های اسپم، توسط آن ها به سهولت انجام می شود.
بنابراین شناسایی لینک های مخرب موجود در این دسته بسیار آسان است. این نوع لینک مخرب اغلب کلیک های کمی دارد یا بدون کلیک واقعی می باشد.
لینک های پنهان
لینک های مخفی نوع دیگری از انواع لینک های مخرب هستند. در این روش لینک ها در سراسر پست به صورت پنهان درج می شوند و بازدید کنندگان سایت نمی توانند به راحتی آن ها را ببینند. برای درج لینک های پنهان، ممکن است رنگ آن ها طوری تعیین شود که با پس زمینه مطابقت داشته باشد و در آن محو شود.
همچنین ممکن است لینک های مخفی در تصاویری که بسیاری از خوانندگان سایت روی آن ها کلیک می کنند، پنهان شوند یا حتی این امکان وجود دارد که لینک ها در کد های سایت مخفی شوند، بنابراین فقط الگوریتم ها و ربات های وب می توانند آن ها را ببینند.
مزارع لینک
مزارع لینک بستری برای لینک سازی هستند. این روش لینک سازی اسپم با همکاری مالک سایت انجام می شود. صاحبان سایت هایی که در زمینه تولید لینک فعالیت می کنند، به طور مداوم به یکدیگر لینک می دهند و تنها هدفشان ایجاد بک لینک است.
با این حال، لینک های موجود در مزارع لینک، اسپم بوده و در رتبه بندی تأثیر نمی گذارند. همچنین ممکن است کل سایت مزرعه لینک از سمت گوگل و سایر موتور های جستجو اسپم شناخته شود و لینک گرفتن از آن برای سایت مقصد لینک نیز جریمه در پی داشته باشد.
لینک های اسپم نوفالو (nofollow)
بسیاری از لینک های nofollow در یک صفحه ممکن است نشانه ای از اسپم بودن لینک باشند. برخی از برنامه های لینک سازی خودکار از لینک های تصادفی nofollow برای بهبود ایندکس شدن صفحه و ارتقاء رتبه آن استفاده می کنند.
با این حال، از زمان بروزرسانی الگوریتم پنگوئن، که لینک ها را از نظر کیفیت و موضوع، به جای کمیت آن ها ارزیابی می کند، این نوع لینک سازی و نتیجه گرفتن از آن بسیار دشوار شده است.
علاوه بر این، لینک های nofollow هیچ ارزشی ندارند و رتبه صفحه را منتقل نمی کنند. بنابراین حتی اگر این لینک ها اسپم نباشند، باز هم در سئو تاثیر مثبتی نخواهند داشت.
وبلاگ های تک پستی
استفاده از وبلاگ معمولاً یک راه عالی برای بک لینک سازی از طریق محتوای متمرکز بر کلمه کلیدی است. اما وبلاگ های تک پستی می توانند نشانه ای از لینک اسپم باشند، زیرا صاحب سایت یک مقاله پر از لینک را با هدف بهبود رتبه ایجاد می کند.
ارزش لینک وبلاگ ها با گذشت زمان به دلیل لینک دادن مداوم به به یک قصد خاص، کم می شود. همچنین لینک سازی در وبلاگ ها به دلیل ترافیک کمی که دارند، آنچنان ارزشمند نبوده و تاثیری زیادی در رتبه بندی نخواهند داشت.
دایرکتوری های اسپم
هنگامی که جهت بهبود سئو سایت خود تلاش می کنید، دایرکتوری ها می توانند یک شمشیر دو لبه باشند. زمانی که جهت سئو محلی فعالیت می کنید، ثبت کسب و کار شما در دایرکتوری های معتبر مختلف می تواند باعث بهبود قابل توجهی در رتبه سایت شما شود. با این حال، کلید این استراتژی این است که دایرکتوری های معتبری را انتخاب کنید.
دایرکتوری اسپم به این معنی نیست که سایت کسب و کار شما ارزشمند است یا خیر، بلکه باید بررسی کنید خود دایرکتوری ارزشمند بوده و اسپم نباشد. اگر در هزاران صفحه دایرکتوری ثبت نام کرده اید، یک زنگ خطر الگوریتمی برای شما به صدا در آمده است، زیرا این دایرکتوری ها معمولاً با هدف دستکاری نتایج توسط لینک سازی ایجاد می شوند به همین دلیل الگوریتم های موتور های جستجو دید مثبتی به آن ها ندارند.