ریدایرکت 302 چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع ریدایرکت,تغییر مسیر 302,تفاوت ریدایرکت 301 و 302

زمانی که قصد دارید تغییر مسیر هایی (ریدایرکت) در صفحات سایت خود ایجاد کنید، قطعا با این سوال روبرو می شوید که ریدایرکت ۳۰۲ چیست؟

این مهم ترین سوالی است که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم. شاید شما هم تا به حال تصمیم گرفته باشید که آدرس یکی از صفحات خود را تغییر دهید و آن صفحه را به دلایل مختلفی، به صفحه جدیدی منتقل کنید؛ همچنین ممکن است بخواهید به صورت موقت یا دائمی آدرس اصلی سایت خود را عوض کنید.

در این صورت احتمالا نگران این هستید که کاربران چطور می توانند آدرس جدید شما را پیدا کنند؟

یا اینکه چه اتفاقی برای رتبه هایی که سایت شما کسب کرده است، می افتد؟

ریدایرکت ۳۰۲ و ریدایرکت ۳۰۱ دقیقا به همین منظور استفاده می شوند و از بروز این مشکلات جلوگیری می کنند.

در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ سوال ریدایرکت 302 چیست را بیابید و این تسک سئو را به بهترین شکل، انجام دهید.

ریدایرکت 302 چه کاری انجام می دهد؟

اولین موضوعی که باید درباره آن صحبت کنیم این است که ریدایرکت ۳۰۲ چطور کار می کند؟

دستور تغییر مسیر ۳۰۲ در واقع یک پیغام برای موتور جستجو است که کاربران و ربات ها را به سمت آدرس جدید شما هدایت کند. زمانی که صفحه ای را به آدرس جدیدی منتقل می کنید یا اقدام به تغییر URL سایت می کنید، مخاطبان نمی توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند؛ مگر اینکه از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید تا کاربران به طور خودکار وارد آدرس جدید سایت شوند. به این ترتیب آسیبی به ترافیک سایت و کاربران دائمی شما وارد نخواهد شد.

تفاوت ریدایرکت 301 با ریدایرکت 302 چیست؟

سوالی که احتمالا در هنگام تغییر آدرس صفحات برای مدیران سایت ها پیش می آید این است که از کدام نوع تغییر مسیر باید استفاده کرد؟

آیا بین ریدایرکت ۳۰۲ و ۳۰۱ تفاوتی وجود دارد؟

در پاسخ باید گفت ریدایرکت ۳۰۲ به عنوان پیام تغییر مسیر موقتی کاربرد دارد. به عنوان مثال برای تست صفحات فروش موقت یا نگهداری سایت از چنین پیغامی استفاده می شود.

در مقابل، ریدایرکت ۳۰۱ در مواردی به کار می رود که قصد دارید یک صفحه یا یک سایت را برای همیشه به آدرس جدیدی انتقال دهید. در این مورد با تغییر مسیر ۳۰۱ به ربات های گوگل و کاربران اینترنت اطلاع می دهید که صفحه قدیمی شما دیگر وجود ندارد و آن ها برای دسترسی به محتوای آن صفحه، به مسیر جدید هدایت می شوند.

انواع ریدایرکت,تغییر مسیر 302,تفاوت ریدایرکت 301 و 302

چه زمانی از ریدایرکت 302 استفاده کنیم؟

اگرچه موتور جستجو با هر دو نوع ریدایرکت به یک شکل رفتار می کند اما ربات های گوگل به مرور متوجه دائمی بودن یا موقتی بودن آدرس خواهند شد.

به همین دلیل معمولا توصیه می شود زمانی که مطمئن هستید قرار نیست صفحه قبلی را برگردانید، از ریدایرکت دائمی یا ۳۰۱ استفاده کنید. در سایر موارد که زمان دقیقی را برای بازگرداندن صفحه قبلی پیش بینی نمی کنید، می توانید از ریدایرکت ۳۰۲ کمک بگیرید.

تغییر مسیر موقت ۳۰۲ محدودیت زمانی خاصی ندارد و می تواند تا مدت ها به عنوان یک پیغام موقتی عمل کند. در وضعیت های مختلفی می توان از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کرد. به عنوان مثال بیشتر سایت ها در مواقع زیر، از این ریدایرکت استفاده می کنند:

تعمیر و نگهداری سایت: اگر در حال تعمیر و ایجاد تغییراتی در سایت هستید و نمی خواهید کاربران پیش از آماده شدن آن را ببینند، می توانید به طور موقت مسیر سایت را به آدرس جدیدی انتقال دهید.

تست صفحه فرود: ممکن است در حال آزمایش یک صفحه جدید و بررسی قابلیت های آن باشید. در این حالت احتمالا باید درصدی از ترافیک خود را از صفحه موجود به صفحه آزمایشی هدایت کنید تا عملکرد صفحه جدید را ارزیابی کنید. در چنین مواقعی نیز ریدایرکت ۳۰۲ مفید خواهد بود.

تبلیغات موقت: فرض کنید در حال فروش ویژه یکی از محصولات سایت خود هستید و می خواهید زمانی که کاربر روی آن محصول کلیک می کند، وارد صفحه تبلیغ ویژه (صفحه لندینگ موقت) شود. در این صورت به یک ریدایرکت ۳۰۲ احتیاج خواهید داشت. البته به یاد داشته باشید که پس از پایان زمان فروش ویژه، ریدایرکت را حذف کنید.

نحوه پیاده سازی ریدایرکت 302

اکنون به خوبی می دانیم که ریدایرکت ۳۰۲ چیست و چه زمانی باید از آن استفاده کنیم. برای ایجاد دستور ریدایرکت ۳۰۲ در سایت های مختلف افزونه های گوناگونی وجود دارند. اگر وب سایت شما بر مبنای وردپرس طراحی شده است، با داشتن یک حساب پریمیوم در افزونه Yaost SEO می توانید به سادگی ریدایرکت ۳۰۲ را اضافه و حذف کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

1- باز نوار کناری Yaost SEO وارد بخش ریدایرکت ها شوید و فیلدهای مربوطه را به شکل زیر پر کنید:

نوع ریدایرکت (Type): 302

Old URL: دامنه صفحه اصلی که می خواهید آن را تغییر مسیر دهید.

URL: دامنه صفحه جدیدی که قصد دارید کاربران را به آن هدایت کنید.

2- پس از تکمیل فیلدها، روی گزینه Add Redirect کلیک کنید.

ریدایرکت 302,ریدایرکت 302 چیست,ریدایرکت url

یکی دیگر از پلاگین های محبوب برای تغییر مسیر در وردپرس، افزونه Redirection است. با این ابزار می توانید بدون داشتن اشتراک ویژه، نسبت به ایجاد ریدایرکت ۳۰۲ اقدام کنید. دستورالعمل زیر نحوه کار با این ابزار را شرح می دهد:

1- از نوار وردپرس، وارد قسمت Tools شده و ریدایرکشن را انتخاب کنید.

2- روی فرم add new redirection کلیک نموده و به شکل زیر فیلدها را پر کنید:

Source URL: آدرس صفحه اصلی بدون دامنه

Target URL: آدرس صفحه جدید بدون دامنه

نوع ریدایرکت (HTTP code): 302

3- اکنون روی گزینه Add Redirection کلیک کنید.

کاربرد ریدایرکت 302

تاثیر ریدایرکت 302 بر سئو سایت

استفاده از ریدایرکت ۳۰۲، می تواند ترافیک و رتبه سایت هایی که در حال تعمیر هستند را حفظ کند. به این ترتیب حتی زمانی که یک صفحه از سایت به طور موقت از دسترس خارج می شود، ترافیک آن از بین نرفته و باقی خواهد ماند.

بدون ریدایرکت ۳۰۲ ممکن است وب سایت شما با مشکلاتی مثل محتوای ناقص یا قابلیت دسترسی ضعیف ایندکس شود. این مسئله می تواند آسیب جدی به سئو سایت شما وارد کند؛ بنابراین همواره توصیه می شود برای محافظت از رتبه صفحات خود، به نحو صحیح از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید.

سخن پایانی

گاهی اوقات به دلایل مختلفی مثل تغییرات ساختاری در صفحات و آدرس ها و حل مشکلات سایت لازم است برخی از صفحات به طور موقت از دسترس کاربران خارج شوند؛ همچنین ممکن است تصمیم بگیرید آدرس سایت خود را تغییر دهید و برای همیشه با یک URL جدید فعالیت کنید.

در چنین مواقعی برای اینکه ربات ها و مخاطبان سایت شما را گم نکنند و بتوانند مجددا به مطالب آن دسترسی داشته باشند، می توانید با ایجاد دستور ریدایرکت ۳۰۲ یا ۳۰۱، آن ها را به آدرس جدید هدایت کنید. مزیت اصلی این روش حفظ ترافیک صفحات و سئو سایت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود