دغدغه انتخاب بین وردپرس و html، برای همه افرادی که در زمینه طراحی سایت فعالیت دارند و یا قصد ورود به این حرفه را دارند، وجود دارد. وردپرس، سیستمی برای مدیریت محتوای سایت است و با داشتن قالب های آماده و سایر امکانات، می توان بدون کدنویسی سایت موردنظر خود را طراحی کرد. html نیز روش دیگری برای طراحی سایت است که به کدنویسی نیاز دارد و با استفاده از آن، نگهداری سایت راحت تر خواهد شد. برای انتخاب بین این دو روش باید به بررسی تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html، از جهات مختلف پرداخت.
معیار و ملاک هر طراح سایت برای انتخاب وردپرس و html، متفاوت است. بنابراین باید با در نظر داشتن جنبه های مختلف این دو روش و تفاوت هایی که دارند، روش مناسب خود را برای طراحی سایت انتخاب کرد. بنابراین ممکن است در انتهای این مقاله و با اطلاع از تفاوت های تفاوت طراحی سایت و وردپرس، انتخاب برخی از افراد وردپرس و انتخاب عده ای دیگر نیز html باشد.
همچنین هر کدام از این دو روش طراحی سایت، مزایا و معایب خاص خود را دارند که ما در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت. این امر به تصمیم گیری و انتخاب بهتر شما کمک کند. بنابراین برای دریافت اطلاعات لازم درمورد تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
منظور از سایت برنامه نویسی html چیست؟
یکی از پایه ها و الزامات اساسی طراحی سایت، html است. html که در زبان فارسی به آن زبان نشان گذاری استاندارد یا زبان برنامه نویسی ابر متن گفته می شود، به منظور طراحی انواع سایت های مختلف استفاده می شود. ذکر این نکته ضروری است که html یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه Markup language یا زبان نشان گذاری است.
سایت برنامه نویسی html، با ارائه کدهایی، برای طراحی سایت استفاده می شود و طراحی سایت و بارگذاری متن، عکس، ویدیو و بسیاری از اقدامات دیگر در سایت با استفاده از html قابل انجام است.
درواقع، برنامه نویسی html، دستورالعمل های قابل درک برای کامپیوتر است و با استفاده از آن می توان برای انجام اقدامات مختلف برای سایت، به کامپیوتر دستور داد تا کامپیوتر نیز بتواند آن ها را اجرا کند.
به منظور ساختاردهی به محتوای یک سایت، از html استفاده می شود. برای مثال درج جدول، نمودار و ظاهر سایت نیز با استفاده از سایت برنامه نویسی html قابل انجام است.
بنابراین، به منظور ورود به عرصه طراحی سایت، یادگیری html جزء ضروریات اولیه است. البته ذکر این نکته ضرورت دارد که یادگیری html، کار چندان طولانی و سختی نیست و با استفاده از منابع آموزشی معتبر می توان آن را فرا گرفت.
آیا وردپرس از html استفاده می کند؟
باتوجه به توضیحاتی که درمورد اهمیت html ذکر شد و باتوجه به بحث بررسی تفاوت طراحی سایت وردپرس با کد نویسی، حتماً این سوال اساسی به وجود می آید که آیا وردپرس که یک پلتفرم محبوب و پراستفاده طراحی سایت است، از html نیز استفاده می کند یا خیر؟
بصورت کلی، وردپرس به زبان نشان گذاری html نوشته نشده است، اما از آن استفاده می کند. نرم افزار وردپرس در ابتدای امر با استفاده از PHP نوشته شد که کنترل کننده تعامل و اتصال سایت وردپرس با پایگاه داده آن است. در واقع، PHP بر روی سرور هاست وبسایت اجرا می شود و زبان Server-side است.
هنگام انجام اقداماتی مانند تایپ کردن بازدیدکننده در سایت، کد PHP تقاضای موردنظر را از روی سرور دریافت کرده و به فراخوانی محتوای مربوطه از پایگاه داده وردپرس اقدام می نماید و در مرحله بعد نیز محتوای دریافت شده را به فایل html تبدیل کرده و برای بازدیدکننده سایت ارسال می کند.
به همین دلیل، توسعه دهندگان شخص ثالث نیز امکان استفاده از تم های اجرایی و پلاگین ها را بروی فایل PHP و استفاده از آن ها در پایگاه داده موردنظر خواهند داشت. بنابراین، با وجود تشابه بین ظاهر و عملکرد سایت به صورت سایت کدنویسی شده، فرایند ذخیره و تحویل محتوای کاربران متفاوت است.
سرور میزبان با کمک کد PHP، صفحات وردپرس را در قالب فایل html جای داده و صفحات مختلف سایت را به صورت فایل html منفرد ذخیره می کند. کد HTML در وردپرس، به جای اجرا روی سرور میزبان، بر روی دستگاه بازدیدکننده در هنگام دسترسی به وبسایت اجرا می شود.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html از لحاظ سرعت
یکی از عواملی که در رتبه بندی سایت ها موثر است، سرعت سایت است. همچنین سرعت سایت برای بازدیدکنندگان سایت نیز حائز اهمیت است و اتلاف وقت برای بالاآمدن سایت، مسئله کلافه کننده ای برای آن ها است.
بنابراین در انتخاب وردپرس یا html، باید به سرعت آن ها نیز توجه کرد و موردی را انتخاب کرد که منجر به طراحی یک سایت با سرعت بالا می شود.
در سایت های وردپرس باید از php و پایگاه داده استفاده شود که این مورد بر سرعت بارگذاری موثر است. هنگامی که بازدید کننده ای به سایت وارد می شود، سرور کد php را اجرا می کند و اطلاعات از پایگاه داده دریافت می شود و در اختیار بازدید کننده سایت قرار می گیرد.
به دلیل نیاز به منابع سروری بیشتر در وردپرس، زمان بارگذاری با تأخیر بیشتری همراه خواهد بود. البته با انجام اقداماتی مانند انتخاب هاستینگ سریع، فشرده سازی تصاویر و ویدیوها و مواردی از این قبیل، می توان سرعت سایت وردپرسی را نیز افزایش داد.
به دلیل اینکه سایت های html نیازی به کد PHP برای بارگذاری ندارند و روش هایی برای بهینه سازی سرعت سایت مانند کاهش تعداد اسکریپت، حذف فضای سفید و فشرده سازی تصاویر و غیره دارند، سرعت بیشتری نسبت به سایت طراحی شده با وردپرس دارند.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html از لحاظ نوع کاربری و استفاده
مورد دیگری که در تفاوت طراحی سایت و وردپرس اهمیت دارد، نوع کاربری و نحوه استفاده از آن ها است. یکی از دغدغه های بسیاری از افراد، طراحی و مدیریت سایت کدنویسی است که در وردپرس نیازی به کد نویسی نیست و بدون کد نویسی نیز می توان مدیریت سایت خود را بر عهده گرفت. برای مثال، می توان ظاهر سایت را به راحتی تغییر داد و تنظیمات سایت را بازیابی نمود.
وردپرس نرم افزاری منعطف است اما برای بهره مندی از آپشن های آن، باید وقت و تلاش زیادی را صرف نمود و به مدیریت روزانه بیشتری نیاز دارد. بنابراین، سایت های تجاری کوچک و فروشگاه های تجاری الکترونیک زیادی به دلیل سهولت در استفاده از این پلتفرم، به آن روی می آورند.
با وجود انجام ساده بسیاری از اقدامات و تغییرات در وردپرس، انجام آن ها در html دشوارتر است و برای هر اقدامی باید کدهای html نوشته شود و یا شخصی که در زمینه نوشتن کد html تخصص دارد، استخدام شود.
اما با استفاده از جعبه ابزار اپن سورس که دارای نوار ابزارها، جداول و فرم های آماده است، می توان این فرایند در html را سرعت بخشید و نیازی به کدنویسی برای برخی از امور نیست. اما نکته ای که وجود دارد، این است که مدیریت روزانه سایت html راحت تر است و به وقت کمتری نیاز دارد. با این تفاسیر می توان با توجه به وقت خالی و شرایط خود، بین سایت وردپرس و html، مورد مناسب را انتخاب کرد.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html از لحاظ قیمت
مورد دیگری که در بررسی طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی ضرورت دارد، قیمت و هزینه طراحی سایت با این دو روش است. در صورتی که زمان کافی وجود داشته باشد، اما دانش فنی پایین باشد، می توان برای کاهش هزینه، html را انتخاب کرد. اما اگر نه زمان کافی و نه دانش فنی وجود نداشته باشد، وردپرس گزینه مناسب تری است.
دانلود و استفاده از وردپرس رایگان است اما به منظور هاستینگ سایت یا نام دامنه، نصب پلاگین پیشرفته یا تیم موردنظر، باید هزینه پرداخت شود . هزینه خرید تیم یا پلاگین، مناسب تر و ارزان تر از استخدام توسعه دهنده یا طراح سایت است.
مطابق با گزارشات معتبر، برای طراحی سایت وردپرس باید حدود 200 دلار در ماه هزینه شود و مدیریت سایت نیز از 11 تا 40 دلار در ماه هزینه دارد. در ایران نیز بین 500 هزار تومان تا 10 میلیون باید برای طراحی و مدیریت سایت وردپرسی پرداخت شود.
هزینه سایت html شده نیز باتوجه به موارد مختلفی تعیین می شود که بیشترین هزینه آن مربوط به ثبت قرارداد با شرکت طراحی سایت و کمترین هزینه نیز استخدام فریلنسر است.
هزینه نگهداری از سایت html نیز اهمیت زیادی دارد و به توانایی کدنویسی بستگی دارد. درصورتی که در این زمینه تخصص و مهارت کافی وجود داشته باشد و هزینه ای برای توسعه دهنده پرداخت نشود، هزینه کاهش پیدا می کند. اما در صورت عدم دانش و اطلاعات کافی باید برای هر تغییری، به توسعه دهنده هزینه داده شود. به صورت کلی، هزینه سایت HTML، بین 40 تا 60 دلار در ماه خواهد بود. بنابراین به دلیل عدم نیاز به پرداخت هزینه برای توسعه دهنده، طراحی و مدیریت سایت با وردپرس هزینه کمتری نسبت به html دارند.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html از لحاظ سئو
یکی از اهداف دانشجویان آموزش سئو و کارشناسان از طراحی و راه اندازی سایت، کسب رتبه و جایگاه مناسب در موتورهای جستجو است. بنابراین، بررسی تفاوت طراحی سایت وردپرس با html از لحاظ سئو نیز اهمیت پیدا می کند.
در سایت طراحی شده با وردپرس می توان توضیحات متا، کدهای URL، متن جایگزین تصویر و سایر الزامات را بدون نیاز به ویرایش کدها از داشبورد اضافه کرد. همچنین درصورت عدم آشنایی با سئو، می توان پلاگین های وردپرسی برای کنترل جنبه های سئوی فنی را خریداری نمود.
سئو سایت html نیز با لینک دهی یا قراردادن کلیدواژه در پست ها و تصاویر صورت می گیرد. در سایت html، پلاگین یا دکمه ای در قسمت داشبورد برای بهینه سازی وجود ندارد و برای تولید کدها و یا تگ های مهم می توان افرادی متخصص را استخدام کرد. اما در سایت html برای سئوی فنی پلاگین وجود دارد.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html در بخش بلاگ
سایت های دارای بلاگ، رتبه های برتر در موتورهای جستجو را از آن خود می کنند. به همین دلیل سهولت در بلاگ نویسی در محیط سایت وردپرس با سایت html ضرورت دارد. طراحی وردپرس به عنوان پلتفرمی برای بلاگ نویسی است و امکانات مختلفی برای سهولت در تولید محتوا است.
بدون داشتن کد منبع در وردپرس و در داشبورد وردپرس می توان اقداماتی مانند مشخص کردن زمان انتشار محتوا بعد از پیش نویسی، حذف و یا بروزرسانی محتوا، مدیریت نظرات، انتشار محتوا به صورت عمومی یا خصوصی و غیره.
در سایت html نیز می توان با استفاده از CSS، بلاگ های پیچیده را به وجود آورد و کنترل کاملی بر روی طراحی و ساختار محتوا پیدا کرد. اما برخورداری از دانش و تخصص کافی در زمینه html و CSS ضرورت دارد.
با کدنویسی می توان اقداماتی مانند فرمت هدلاین ها، وارد کردن تصاویر، اضافه نمودن جدول، نمایش پست ها در نوار جانبی و مواردی از این قبیل را برای بلاگ سایت انجام داد. بصورت کلی، اگر وقت و تخصص کافی برای بلاگ سایت html گذاشته شود، می توان بلاگ های بهتر و مرتب تری را نسبت به سایت وردپرس منتشر نمود.
مزایا و معایب طراحی سایت وردپرس و html
به منظور انتخاب بین وردپرس و html، اطلاع از مزایا و معایب هر یک از این روش ها کمک کننده است. زیرا هر کدام از روش های طراحی سایت با وردپرس و html، مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
- منبع باز و نصب و استفاده رایگان از برخی از قابلیت ها
- پشتیبانی از رسانه های مختلف
- برخورداری از قالب های آماده
- سهولت یادگیری و دارای انجمن بزرگ
- کنترل کامل سایت
معایب طراحی سایت با وردپرس
- نیاز به بروزرسانی مکرر
- بالا بودن آسیب پذیری
- لزوم استفاده از منابع زیاد
مزایای طراحی سایت با html
- اجرا در همه مرورگرها بصورت محلی
- متن باز و رایگان
- مدیریت استاندارد های رسمی وب توسط W3C
- دارای الگوی نشان گذاری منسجم و شفاف
- دارای منحنی یادگیری هموار
- عدم نیاز به مدیریت مداوم
- قابلیت ترکیب با زبان php
معایب طراحی سایت با html
- لزوم ایجاد همه عناصر بصورت جداگانه
- استفاده از یک زبان بک اند مانند PHP برای افزودن قابلیت پویا
- تأخیر در افزودن ویژگی های جدید html توسط برخی از مرورگر ها
- دشواری پیش بینی رفتار برخی از مرورگرها
نتیجه گیری
دو مورد از روش های کاربردی برای طراحی سایت و مدیریت آن، استفاده از نرم افزار وردپرس یا html است. طراحی سایت با وردپرس به کدنویسی نیاز ندارد. اما برای طراحی سایت با html باید کدنویسی شود. برای انتخاب بین این دو روش باید ابتدا با تفاوت های این دو آشنایی پیدا کرد. هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید باتوجه به هدف، زمان، بودجه و مواردی از این قبیل، مورد مناسب را انتخاب کرد .