ضروری

قسمت هشتم دوره هفت یک

پخش ویدئو

عناوین مهم این قسمت از دوره رایگان و اسرار آمیز هفت یک: 

  • آیا استفاده از استارت آپ هایی که در خارج از ایران راه اندازی شده اند و به درآمد رسیدند میتواند برای ما سودآوری داشته باشد؟
  • هنگام الگوبرداری از یک استارت آپ به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

توضیحات متنی بخشی از این کلیپ:

در این کلیپ از دوره اسرارآمیز و فوق العاده هفت یک در خدمت شما دوستان عزیزم هستم با توضیحاتی در مورد اینکه در چند سال آینده آیا ایده برداری از پروژه هایی که در خارج از کشور انجام میشود یعنی در واقع استفاده از استارت آپ هایی که در خارج از ایران استارت زده شدند و به درآمد رسیدند آیا میتواند برای ما سودآوری داشته باشد یا نه؟

قطعا این یکی از سوالات بسیار مهمی است که برای شما دوستان عزیزم پیش آمده است. پس لطفا در کنار من باشید تا در مورد مسئله ای بسیار مهم در خدمت شما دوستان عزیزم باشم.

خب در ابتدا باید در نظر داشته باشید که اتفاقی را که میخواییم رقم بزنیم کپی کردن می گویند، بله در واقع ما کپی کردن ایده های خارجی را داریم انجام میدهیم که در حال حاضر بسیاری از مشهوترین برندهایی که در زمینه تجارت الکترونیک در ایران فعالیت میکنند دقیقاً همینکار را انجام داده اند.

نام نمیبریم چرا که قطعا همه شما دوستان عزیزم حداقل یکی دو مورد از آنها را میشناسید پس نیازی نیست که نام ببریم و بگوییم حتی شبیه به کدام یک از ایده هایی هستند که در اروپا و یا سایر نقاط دنیا راه اندازی شده اند و پس از یک مدت زمانی در ایران استارت زدند.

خب یک نکته بسیار بسیار مهمی که وجود دارد این است که اصلا چرا ما باید از این ایده ها استفاده کنیم و بعد به این بپردازیم که استفاده کردن از این ایده ها به جای استارت زدن استارت آپ های جدید هم خوب است یا نه؟

خب چرا باید استفاده کنیم؟ چندین نکته مثبت دارد. یکی از مهمترین این نکات این است که ما زمانی که برویم Top10 را بررسی کنیم در واقع یعنی اینکه ما برویم بررسی کنیم ببینیم بهترین استارت آپ هایی که در زمینه کسب و کار اینترنتی در سایر کشورها شروع به فعالیت کردند و به درامدهای مطلوبی رسیدند کدام برندها هستند؟ آیا ما میتوانیم آنها را بومی سازی کرده و در ایران پیاده سازی کنیم؟

اگر این اتفاق افتاد و تحلیل درستی انجام دادیم لطفا دقت کنید تحلیل درست شما خیلی خیل مهم است زمانی که یک پروژه ای استارت خورده و به درآمد مطلوبی نرسید است، اگر شما آن را استارت بزنید ممکن است برای شما مشکلاتی پیش بیاید.

کما اینکه ممکن است پروژه ای هم آنجا استارت زده شده هنوز به درآمد مطلوبی نرسیده اما شما یا واحد R&D شما بررسی میکنند و تصمیم میگیرند که این پروژه قطعا میتواند در چند سال آینده در ایران جواب بدهد، شاید اصلا شما باشید که زودتر از آن برند به نتیجه مطلوب برسید اما زمانی که بیایید از برندهایی کپی برداری کنید که به نتیجه رسیدند شما نکته بسیار مهمی که برایتان وجود دارد این است که  یک سری ایده از آنجا برمیدارید و در واقع راهی که آنها شاید برای یک سال دو سال گذراندند، شما میروید و باگ هایی را که سامانه آنها داشته را از داخل اپلیکیشن و یا وب سایتشان پیدا میکنید و طبیعتا شما در ابتدا آن باگ ها را نخواهید داشت حتی من پیشنهاد میکنم حتما در وب سایت های مختلف بگردید دنبال مطالبی در مورد آن بیزنس مطالبی که از  ابتدای آن بیزنس صحبت کرده اند.

بعضی وقتها پیش میاید که، مثلا ویکی پدیا در مورد روند پیشرفت یک برندی توضیح دادند، شما حتما باید از آن اطلاعات استفاده کنید چون ممکن است بعضی وقتها مثلا مدیر یک بخش خاصی از آن برند آمده و در مورد مشکلاتی که با آن سر و کله زده صحبت کند و شما متوجه میشید که باید این موارد را اعمال کنید. چرا؟ چون شما طبیعتا به عنوان یک استفاده کننده از آن اپلیکیشن و یا وب سایت میتوانید آنها را در اختیار داشته باشید در صورتی که شما از پنل مدیریت آنها و یا زیرساخت تحلیل آنها خبرندارید.

از همین صحبت ها و یا نظرات کاربرانی که هم در اپلیکیشن و هم وب سایت وجود دارد میتوانید تصمیم گیری کنید که چه چیزهایی برای کاربران خیلی مهم و باید به آنها توجه کنید.

پس مهمترین نکته استفاده کردن از ایده هایی است که تبدیل به پروژه هایی با درآمدهای بالا از نقاط مختلف دنیا شده است، و برای شما خیلی سودآورتر این ریسک پایینیی است که اتفاق می افتد.

ما همانطور که خدمتتان عرض کردم نمونه های بسیار زیادی را در ایران داریم یعنی ما حتی اگر بخواهیم خدمتتان بگوییم ده تا برند مشهور ایران که درآمدهای چند ده میلیاردی دارند را بخواهیم نام ببرم، از ده تا راحت راحت نه تای آنها کپی برداری شده، اصلا هم ایرادی ندارد. به هر حال مهم این است که آنها آمده اند در ایران سرمایه گذاری کردند و کلی تلاش کردند که بتوانند برند سازی بکنند. مثلا برند دیجی کالا سالها زحمت کشیده تا برند خودش را در زمینه های مختلف مطرح کند و بعد حالا آمده با یک سری کپی برداری هایی از بخش هایی از ایده های وب سایت های در واقع فروشگاه آنلاین بزرگ دنیا یک سری مواردی را هم به خودش اضافه کرده و تبدیل شده به بهترین و بزرگترین فروشگاه آنلاین ایران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود