تست سرعت بارگذاری سایت، جهت بهبود سئو سایت شما ضروری می باشد. در این مقاله توضیح میدهیم چطور از 3 ابزار رایگان استفاده کنیم تا سرعت صفحه را ارزیابی کرده و سایت خود را به یک ماشین قوی و سریع تبدیل کنیم.
سرعت بارگذاری وب سایت مهم است چرا که سایت های سریعتر، از بهینه سازی سایت (SEO) بهتری برخوردارند و می توانند بازدید و تبدیل بیشتری داشته باشند. هرچه افراد بیشتری سایت شما را بازدید کنند، فروش، ثبت نام یا ترافیک بیشتری خواهید داشت. این یک مسابقه برنده برنده است.
البته، وقتی یک نکته مثبت وجود دارد حتما یک نکته منفی هم هست. هیچ کس نمی خواهد سایت کندی داشته باشد چرا که سایت های کند، بدون فروش، ثبت نام و ترافیک هستند. این بازی قطعا برنده برنده نیست.
وقتی زمان بارگذاری سایت شما بیشتر از 3 ثانیه باشد، بسیاری از بازدیدکننده ها آن را قبل از بارگذاری ترک می کنند، کاربران بیشتری به صفحه نتایج برمی گردند (Bounce) و قطعا به این ترتیب نرخ تبدیل شما افت می کند که این اصلا خوب نیست.
خوشبختانه، ارزیابی سرعت صفحه بسیار ساده بوده و در اکثر مواقع با استفاده از ابزارهای کاربردی و رایگان قابل انجام است. هرچند، هیچ ابزاری واقعا نمی تواند یک تحلیل کامل انجام دهد.
برای حل این مسئله، من راهنمایی از ابزارهای رایگان سنجش سرعت سایت و نحوه استفاده از آنها تهیه کرده ام. وقتی شما از این سه ابزار با هم استفاده می کنید، می توانید درک بهتری از عملکرد سایت در دنیای واقعی و فرصت های بهینه سازی داشته باشید.
درک سرعت بارگذاری
پیش از آنکه به این سه ابزار بپردازیم، باید تمامی فاکتورهای اولیه ای که بر روی سرعت بارگذاری صفحه، جهت افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب تاثیرگذار هستند را بفهمیم.
- مشکلات هاست: اگر هاست کند یا غبرقابل اعتمادی دارید، کارهای دیگری که انجام می دهید اهمیتی نخواهد داشت. سایت شما اغلب اوقات کند و غیرقابل اعتماد خواهد بود.
- مشکلات فنی: روش هایی برای ساخت وب سایت های کند و سریع وجود دارد. ساختن یک سایت سبک و بعد بهینه کردن عملکرد آن برای افزایش سرعت سایت ضروری است.
- اندازه: فرقی نمی کند چطور سایت خود را ساخته اید. بالاخره باید در شبکه انتقال داده شده و به کاربر برسد. بنابراین، هرچه سایت بزرگتر باشد، داده های بیشتری باید منتقل شوند. شما باید صفحاتی بسازید که بیش از 3 مگابایت حجم نداشته باشند و حتی کوچکتر از این میزان باشند.
- شبکه کاربر آخر: این مسئله کمی خارج از کنترل شماست و جایی است که باید آخرین کاربر خود را هم در نظر بگیرید. اگر افراد عمدتا از طریق تلفن های همراه خود به سایت شما دسترسی دارند و از mobile data استفاده می کنند، باید روی اتصال 3G حساب کنید. یعنی باید همه چیز آنقدر سبک باشد که تحت هر شرایطی سریع بارگذاری شود.
تمامی این مشکلات را ترکیب کنید. به این ترتیب می توانید مشکل واقعی را درک کنید. سایت سنگینی که بر روی یک هاست کند ساخته شده است و مشکلات فنی زیادی دارد و برای بازدید از آن باید حتما از شبکه بالاتر از 3G کنید، قطعا برای کسب و کار شما اصلا مفید نیست.
3 ابزار تست سرعت سایت
سه ابزاری که در ادامه معرفی می شوند، می توانند سرعت صفحه شما را ارزیابی کرده و بخش هایی که مستعد ارتقاء هستند را تشخیص دهند. البته این 3 ابزار، تنها ابزارهای موجود برای این کار نیستند اما زمانی که از آنها در کنار هم استفاده کنید، روشی جامع و آسان برای ارزیابی سرعت سایت خود داشته باشید.
اهداف ما از این کار عبارت است از:
- اندازه فیزیکی فایل: این اندازه باید تا جای ممکن کوچک بوده و به طور ایده آل کمتر از 3MB باشد.
- زمان بارگذاری: این زمان باید تا جای ممکن کم باشد و به صورت ایده آل کمتر از 3 ثانیه.
- بارگذاری موبایل: بارگذاری موبایل باید در سریعترین حالت ممکن باشد و به صورت ایده آل در اتصالات 3G زیر 5 ثانیه.
- Google PageSpeed Insights
این ابزار برای بهینه سازی فنی مناسب است. این ابزار به صورت مستقیم، با تحلیل محتوای صفحه وب می تواند اطلاعات تحلیلی در اختیار شما قرار دهد.
این ابزار تمامی فرصت های بهینه سازی فعلی را به شما نشان داده و به فاکتورهای بهینه سازی موجود و قابل استفاده اشاره می کند. گوگل می گوید:
PageSpeed Insights به شما نشان می دهد که یک صفحه تا چه میزان در جهت عملکرد بهتر تلاش می کند و از 0 تا 100 به سایت ها نمره می دهد. این ابزار از دو جهت، قابلیت بهبود عملکرد وبسایت را بررسی می کند:
- زمان بارگذاری محتوای بالایی: مدت زمان سپری شده از وقتی که کاربر درخواست بازدید صفحه جدیدی را می دهد تا لحظه ای که محتوای بالای صفحه توسط مرورگر بارگذاری می شود.
- زمان بارگذاری کل صفحه: مدت زمان سپری شده از لحظه ای که کاربر درخواست بازدید صفحه جدیدی را می دهد تا لحظه ای که صفحه به طور کامل توسط مرورگر باز می شود.
عمل کردن توصیه های ابزار شما را مطمئن می کند که وب سایت تان از لحاظ فنی بهینه شده است و می تواند صفحه را با بیشترین سرعت ممکن بارگذاری کند.
با این ابزار، می توانید فرصت های موجود جهت سئو فنی سایت خود را پیدا کنید و سرعت بارگذاری صفحه خود را افزایش دهید.
- Pingdom
Pingdom ابزاری است که سرعت فعلی وبسایت شما را می سنجد. شما باید URL سایت خود را وارد کرده و لوکیشنی که می خواهید آزمایش در آن انجام شود را نیز معرفی کنید. نزدیک ترین لوکیشن به کسب و کار خود (و هاست سایت خود) را انتخاب کنید.
این ابزار نمره ای برای عملکرد به همراه مدت زمان بارگذاری ارائه می دهد. همچنین سایت شما را با دیگر سایت ها مقایسه کرده و اندازه فیزیکی فایل را به شما نشان می دهد.
من نتایج Pingdom را دوست دارم چرا که کاملا جزئی و ریز به ریز هستند و مولفه های سایت شما را نشان می دهند. این نتایج دقیقا می گویند که زمان بارگذاری نهایی به چه چیزهایی بستگی دارد.
اینجا می توانیم ببینیم حدودا نیمی از (44 درصد) صفحه اصلی کمپانی من را تصاویر تشکیل می دهند. بنابراین می توانیم این صفحه را با حذف یا بهینه سازی تصاویر آن کوچکتر کنیم.
در تصویر زیر، می توانیم تاثیر چندین فاکتور را بر روی زمان بارگذاری هر درخواست فایل، با کدهای رنگی ببینیم. این درخواست ها عبارت اند از: DNS, SSL, Send, Wait, Receive و Connect.
Wait time به طور خاص بسیار جالب بوده و علامتی برای هاست بی کیفیت می باشد. اگر علامت های بزرگ زرد رنگ را مشاهده می کنید، باید به فکر ارتقاء برنامه هاست خود باشید.
همچنین همانطور که مشاهده می کنید ما به دلیل سرور خوبی که از WP Engine data center تهیه کرده ایم، Wait time خاصی نداریم اما DNS ما تاخیر زیادی دارد. برای حل این مشکل، ما سعی در استفاده از ارائه دهنده پیشرفته DNS داریم تا این نقطه ضعف خود را پوشش دهیم.
با توجه به این اطلاعات، می توانید تشخیص دهید چه مدل فایل هایی خلل و فرج وبسایت شما را پر می کنند و چه مسائلی مرتبط با هاست یا DNS سرعت سایت شما را کاهش می دهند. در واقع این ابزار تمامی فرصت های موجود جهت افزایش سرعت سایت شما را به شما نشان می دهد.
- Google Mobile Test
امکان دارد از ابزارهای بالا نتیجه خوبی بگیرید اما همچنان مشکل سرعت در موبایل داشته باشید. طبق اطلاعاتی که Think With Google ارائه کرده است، این مسئله به این علت است که 70 درصد از بازدیدهای موبایل هنوز بر روی اتصال دیتای 3G است و پیش بینی می شود تا سال 2020 هم به همین منوال باقی بماند.
اگر سایت شما در پهنای باندهای متفاوت به سرعت بارگذاری می شود، عالی است. اما اگر کاربران موبایل اکثریت مخاطبین شما را تشکیل می دهند باید وبسایت خود را برای این کاربران بهینه کنید.
The Google Mobile Tool خلاصه ای از عملکرد شما در اتصال 3G ارائه می دهد و گزارشی نیز در همین راستا تنظیم می کند. همانطور که می توانید ببینید، سایت فعلی ما آنقدرها که باید بر روی اتصال 3G سریع نیست، بنابراین بهینه کردن وبسایت برای این کاربران، در زمان طراحی مجدد می تواند یکی از نقاط کلیدی تمرکز ما باشد.
همینطور که صفحه را Scroll می کنید، می بینید که سایت شما با دیگر سایت های فعال در حوزه کاری تان مقایسه شده است و پیشنهاداتی برای رفع مشکلات موجود به شما ارائه می شود. می توانید درخواستی نیز ثبت کنید که توصیه های جزئی و ریزی برای آنکه چه مواردی را می توانید اصلاح کنید تا سرعت سایتتان افزایش پیدا کند دریافت کنید.
نکات مهم
- نکته اول: بهینه کردن صفحه اصلی به تنهایی کافی نیست؛ شما باید تمامی صفحات مهم خود را بررسی کنید و مطمئن شوید عملکرد خوبی دارند.
- نکته دوم. برای آنکه متوجه شوید کدام صفحات در سایت شما اندازه بزرگی دارند و بهتر است کوچک شوند، از ابزار SEO Spider استفاده کنید. این ابزار را می توانید در آدرس ScreamingFrog.co.uk پیدا کنید. اینجا دستورالعملی برای نحوه انجام این کار می توانید پیدا کنید:
- Screaming Frog را دانلود کرده و نصب نمایید.
- سایت خود را بررسی کنید.
- تب Internal را ببینید.
- ستون Size را مشاهده کنید.
- نکته سوم: همچنین می توانید در حساب Google Analytics، زمان بارگذاری متوسط را مشاهده کنید. برای این کار به این آدرس بروید: Behaviour > Site Speed section
بالا بردن سرعت لود سایت
برای آنکه سایت خود را برای تمامی کاربران بالا ببرید، باید از زوایای متفاوتی به سایت خود نگاه کنید.
- آیا این سایت از لحاظ تکنیکی و فنی به خوبی بهینه شده است؟
- آیا صفحات بزرگ با تعداد زیادی تصویر و محتوا دارید؟
- آیا هاست وب سایت شما مشکل دارد و سایت شما را Down می کند.
- سایت شما چطور برای کاربران موبایلی یا کاربرانی که اتصالات ضعیف تر اینترنتی دارند باز می شود و چه عملکردی دارد؟
با بررسی عملکرد این سه ابزار، می توانید درک بهتری از عملکرد سایت خود داشته باشید و بفهمید که چه کارهایی برای افزایش سرعت سایت خود می توانید انجام دهید. با مسئله نیاز به بهینه سازی فنی، کاهش اندازه فایل ها، استفاده از هاست بهتر و اغلب اوقات ترکیبی از تمامی این موارد دارد. سپس چندبار وب سایت خود را مجددا بررسی نمایید.
یک سایت دیگه هم به اسم واکاو وجود داره و 10 تا سرور تو ایران داره. اونم معرفی کنید بد نیست