
ریچ اسنیپت مفهومی است که هر وبمستری باید با آن ها آشنا باشد و صورت امکان از آن ها استفاده کند؛ با استفاده از نشان گذاری اسکیما. نشانه گذاری اسکیما کاربردهای بیشتری نسبت به ستاره های نمره دهی دارند.
بیشتر افرادی که نشانه گذاری های اسکیما را اجرا می کنند (که با نام داده های ساختار یافته نیز شناخته می شود)، به دلیل ارتقای ظاهر در نتایج جستجوی گوگل از این نشانه گذاری استفاده می کنند. چکیده های مرور، لوگوهای گراف دانش، چرخ فلک های ویدئویی و ستاره های نمره دهی و کاربرد های فراوان دیگر از جمله مواردی است که با استفاده از نشانه گذاری اسکیما اجرا می شود.
در واقع داده های ساختار یافته می توانند نتایج جستجوی شما را دگرگون کنند و آن ها را از لینک های ساده خسته کننده به rich result زیبا با المان هایی جذاب تبدیل کنند. در حالی که بیش از ۶۰۰ نوع از نشانه گذاری های اسیکما وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد، همه آن ها باعث شکل گیری نتایج rich result در گوگل نمی شوند.
در حال حاضر ۳۰ نوع مختلف از Rich result وجود دارد که با استفاده از نشانه گذاری های اسیکما و داده های ساختار یافته محقق می شوند. در این مقاله، سعی می کنیم آن ها را معرفی کنیم.
ریچ اسنیپت چیست؟
قبل از معرفی انواع ریچ اسنیپت باید به خوبی متوجه شوید که ریچ اسنیپت چیست و چه ماهیتی دارد. ریچ اسنیپت که با عنوان Rich result هم شناخته می شود، یک لیست ارتقا یافته در نتایج جستجوی گوگل می باشد که فراتر از لینک های آبی استاندارد است و شامل المان های تصویری مانند تصاویر، ستاره های نمره دهی و … می باشد. استفاده از انواع ریچ اسنیپت ها موجب نمی شود که سئو سایت شما رشدی داشته باشد؛ اما به صورت غیر مستقیم، این موارد می توانند کیفیت فعالیت های بهینه سازی سایت شما را ارتقا دهند.
در نظر داشته باشید که اضافه کردن این موضوع به سایت خودتان، الزاما باعث نمی شود که گوگل حتما یک ریچ اسنیپت و یا featured snippet برای شما در نظر بگیرد؛ بلکه تنها باعث می شود شما شایستگی دریافت این ویژگی ها را داشته باشید و حتی در صورتی که شما نتوانید هیچکدام از انواع ریچ اسنیپت را دریافت کنید، با استفاده از نشانه گذاری اسکیما می توانید به صورت دقیق به گوگل نشان دهید که صفحه شما در رابطه با چه موضوعی نوشته شده است در نتیجه گوگل می تواند بر همین اساس، رتبه بندی خوبی را برای صفحه شما در نظر بگیرد.
حال که مفهوم ریچ اسنیپت چیست را به خوبی فهمیده اید، بدون توضیحات اضافه دیگر، می خواهیم ۳۰ مورد از انواع ریچ اسنیپت های مختلف که با استفاده از داده های ساختار یافته محقق می شوند را به شما معرفی کنیم.
از ۸ می ۲۰۱۹، گوگل دو مورد rich result دیگر که توسط اسکیما پشتیبانی می شود را اضافه کرد: How-to و FAQ. این کاربرد های جدید از داده های ساختار یافته نیز به انتهای این مقاله اضافه شده اند.
۱- مقاله
شما می توانید حتی یک مقاله استاندارد را هم نشانه گذاری کنید. شما می توانید در قسمت های مرتبط با نویسنده، تیتر، تصاویر، تاریخ انتشار و قسمت های دیگر از داده های ساختار یافته استفاده کنید. این کار باعث می شود که گوگل به صورت دقیق جزئیات اصلی مقاله را متوجه شود و دیگر نیازی نباشد که گوگل بر اساس اطلاعات کسب شده به صورت خودکار از بررسی مقاله، این جزییات را حدس بزند. زمانی که شما نشانه گذاری اسیکما را اجرا می کنید، با احتمال بیشتری می توانید rich result به دست بیاورید و احتمالا می توانید در چرخ فلک موضوعات برتر برای جستجو نیز قرار بگیرید.
۲- کتاب
در صورتی که کتابی نوشته اید و یا این که ناشر یک کتاب هستید، قطعا باید صفحات محصولات کتابی خودتان را نشانه گذاری کنید. به علاوه ارائه اطلاعات مختلف مانند نویسنده، نمره دهی و ویرایش کتاب، یکی از مهم ترین مزیت های کاری استفاده از نشانه گذاری این موضوع است که باعث می شود شما بتوانید یک دکمه فراخوان عمل «Get Book» را دریافت کنید تا افراد بتوانند به صورت مستقیم از نتایج جستجوی گوگل، برای خرید کتاب شما اقدام کنند.
۳- Breadcrumb
این نشانه گذاری کار بسیار دقیق و ظریفی می باشد. تمام نتایج جستجو دارای لینک های سبز شبیه به هم هستند. گاهی اوقات افراد برای این که تصمیم بگیرند بر روی یک لینک کلیک کنند یا خیر، نگاهی سریع به این لینک ها می اندازند تا ببینند آیا می توانند پاسخ سوال خودشان را در لینک مربوطه پیدا کنند یا خیر.
یک گزینه بهتر، ارائه یک برد کرامب می باشد؛ یعنی یک لینک که با استفاده از اسکیما ایجاد شده است. این لینک یک سلسله مرتبه از صفحات و دسته بندی های مختلف را ارائه می کند که در نهایت به صفحه مد نظر منتهی می شود. این برد کرامب می تواند اطلاعات بیشتری را به روشی ساده تر در اختیار افراد قرار دهد تا آن ها متوجه شوند که قرار است به چه قسمتی از سایت هدایت شوند و احتمالا چه چیزی را مشاهده می کنند.
۴- Carousel
Carousel ها نوعی از ریچ اسنیپت گوگل هستند که می توانند در یک نتیجه جستجو، ۳ یا تعداد بیشتری از کارت های چرخ فلک را نمایش دهند. اگر بخواهیم به صورت دقیق توصیف کنیم، منظور ما موضوعات برتر رایج و یا Carousel های ویدئویی نیست. منظور ما Carousel هایی هستند که در یک نتیجه جستجو نمایش داده شده و متعلق به یک سایت واحد هستند. این Carousel ها معمولا در جستجوهای موبایل نمایش داده می شوند.
به عنوان مثال یک Carousel می تواند لیستی از مقاله های وبلاگ و یا دستور پخت های مرغ از سایت شما را نمایش دهد. حتی در صورتی که گوگل این rich result را برای سایت شما نمایش ندهد، اجرای این نشانه گذاری باعث می شود که سایت شما شایستگی حضور در Carousel مجموعه ای (مرتبط با چند سایت) را داشته باشد.
حالا وقتشه! اینو بخون: 10 ها نکته سئو داخلی سایت که باید بدانید!پیشنهاد نویسنده این است که اول مقاله بالا را خوانده و سپس ادامه این مقاله را بخوانید.
۵- اطلاعات تماس شرکت
جعبه اطلاعات بزرگ که معمولا در سمت راست نتایج جستجو در سیستم های دسکتاپ دیده می شود با نام گراف دانش شناخته می شود. این گراف معمولا شامل اطلاعات سازمانی مانند شماره تلفن خدمات مشتریان می باشد. گوگل ممکن است با بررسی کردن سایت شما بتواند این اطلاعات را شناسایی کند اما چرا ما این موضوع مهم را به بخت و اقبال بسپریم؟ اضافه کردن یک شماره تلفن به این rich result با استفاده از داده های ساختار یافته اسکیما یک روش بسیار موثر تر می باشد. پس بهتر است که همین الان این نشانه گذاری را اجرا کنید!
۶- دوره آموزشی
دوره های آموزشی آنلاین نمایش داده شده در جستجو هم با استفاده از داده های ساختار یافته اسیکما، بهبود پیدا می کنند. در نتایج جستجو، گوگل می تواند یک قسمت ویژه نام دوره، سازمانی که دوره را ارائه می کند و همچنین یک توصیف خلاصه از این دوره ها را ارائه کند.
این مقاله ادامه دارد…
اگه همه ریچ اسنیپت هارو استفاده کنیم گوگل تو سئو سایت ما شک نمیکنه
درود بر شما محمدحسن عزیز
اگر مرتبط با حوزه فعالیت برند شما باشه، خیر مشکلی ایجاد نمی کنه
سلام ریچ اسنیپت ها رو چطور باید استفاده کنیم؟ سایت من وردپرس هستش آیا افزونه ای در این زمینه وجود داره تا بتونم ریچ اسنیپت ها رو در سایتم پیاده سازی کنم؟
درود بر شما وقتتون بخیر
افزونه های زیادی برای استفاده از ریچ اسنیپت ها وجود داره که با یک جستجوی ساده می تونید اون ها را پیدا کنید. با این حال، در روزهای آتی چند افزونه برتر در این زمینه رو برای شما معرفی می کنیم و نحوه کار با اون ها رو هم آموزش خواهیم داد.