
شاید کلمه گوگل دیسکاور Google Discover برای شما چندان آشنا به نظر نرسد، اما اکسپلور اینستاگرام و نحوه عملکرد آن را همگی به خوبی می دانند. بنابراین اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، عملکرد گوگل دیسکاور در دنیای وب مانند اکسپلور اینستاگرام است. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به این سوال پاسخ دهیم که گوگل دیسکاور چیست.
در حقیقت امروزه تمامی شبکه های اجتماعی و حتی موتورهای جستجو بر انجام یک موضوع توافق دارند و آن این است که محتوایی را به کاربر نشان دهند که مورد علاقه او باشد و این کار را بر اساس رفتارهای قبلی او انجام می دهند.
در گوگل دیسکاور هم موضوع به همین صورت است و خیلی از اوقات وقتی نرم افزار گوگل و یا کروم را بر روی موبایل خود باز می کنید، بدون جستجوی هیچ محتوایی کلی اخبار و یا محتوا برای شما نمایش داده می شوند. این موارد را گوگل دیسکاور به شما نمایش می دهد.
در این بخش قصد داریم برای شما توضیح دهیم که گوگل دیسکاور چیست و چه کاربردی دارد و آیا در زمینه سئو سایت می توانیم بر این موضوع برای ترافیک سایت تمرکز کنیم یا خیر؟
گوگل دیسکاور چیست و چه کاربردی دارد؟
در حقیقت گوگل دیسکاور (Google Discover) مفهوم جدید و تازه ای نیست و سالهاست که گوگل از آن برای نشان دادن بهتر محتوا به مخاطب استفاده می کند. برای اولین بار در سال 2012 گوگل از مفهوم جدیدی با نام Google Now استفاده کرد که در آن بر اساس سابقه جستجو و علایق کاربر بدون جستجوی هیچ کلمه کلیدی، محتوای مرتبط با علایق او برایش نمایش داده می شد. سپس این قابلیت به Google feed تغییر نام پیدا کرد و در نهایت در سال 2018 گوگل نام Google Discover را بر روی این قابلیت گذاشت.
در حقیقت در گوگل دیسکاور نیازی به سرچ کلمه خاص برای نمایش محتوا از طرف کاربر نیست؛ محتواهایی خاص بر اساس علایق، زبان انتخابی و موقعیت مکانی برای کاربر نمایش داده می شود.
احتمالاً در زمان استفاده از گوگل کروم و یا نرم افزار گوگل بر روی موبایل هوشمند خود با این قابلیت آشنا شده باشید که بدون جستجوی خاصی با اخبار و یا محتواهای ورزشی و غیره روبرو شده اید و حتی برای شما بسیار جالب بوده و بر روی آنها کلیک کرده اید. این محتوا بر اساس قابلیت گوگل دیسکاور برای شما به نمایش در می آید.
کاربرد اصلی گوگل دیسکاور چیست؟
در حقیقت کاربرد اصلی گوگل دیسکاور مانند اکسپلور اینستاگرام یا بخش shorts در یوتیوب است که در آن کاربر نیاز به جستجوی خاصی ندارد و در بهترین حالت 80 تا 90 درصد محتواهای مورد علاقه او بر اساس تاریخچه جستجوهایش برای او نمایش داده می شود.
بنابراین آن دسته از کاربرانی که علاقه به جستجو در گوگل را ندارند و یا دوست دارند محتواهایی مشابه مطالب و یا ویدیوهای قبلی مشاهده شده خود را در گوگل مشاهده کنند، به راحتی با گوگل دیسکاور به این محتواها دسترسی پیدا می کنند. بنابراین کاربرد این بخش افزایش رضایت بیشتر کاربران در موتور جستجوی گوگل می باشد.
عملکرد گوگل دیسکاور به چه صورتی می باشد؟
اما به عنوان یک سئوکار و یا صاحب سایت احتمالاً دوست داشته باشید بدانید عملکرد و مزیت گوگل دیسکاور چیست؟ تا بتوانید محتواهای وب سایت خود را هم به این بخش وارد نمایید.
در حقیقت عملکرد اصلی گوگل دیسکاور این است که در قدم اول علایق و جستجوهای قبلی کاربر را به طور کامل شناسایی کند. این مورد برای گوگل چندان سخت نیست چرا که تمام جستجوهایی که روزانه در مرورگر کروم و یا موتور جستجوی گوگل با ایمیل ثبت شده خودمان انجام می دهیم، ذخیره می شوند و گوگل به این موارد دسترسی دارد. بنابراین بر اساس الگوریتم هایی که برای آن تدارک دیده به هر کاربر محتواهای خاصی را نشان خواهد داد که با فرد دیگر تفاوت خواهد داشت.
اهمیت گوگل دیسکاور برای سئو سایت
احتمالاً این سوال برای شما پیش آید که آیا ترفند و روش های خاصی وجود دارند که محتواهای وب سایت خودمان به کاربر نمایش داده شوند؟ در جواب باید گفت که خیر.
در حقیقت راه دقیقی وجود ندارد که با انجام آن صد درصد محتواهای وب سایت شما وارد گوگل دیسکاور شوند. چرا که گوگل محتواها را به صورت تصادفی و بر اساس نیازهای کاربر به این بخش وارد می کند. اما از آنجایی که در ترافیک سایت می تواند تاثیر خوبی بگذارد، شرایط وارد شدن یک محتوا به گوگل دیسکاور را باید مدنظر داشت.
توصیه ما به شما این است که اصول اولیه سئو سایت را به درستی رعایت کنید و محتوای جذاب و مورد علاقه کاربر را تهیه نمایید. این خود کمک زیادی به وارد شدن محتوای شما به گوگل دیسکاور خواهد کرد.
در نهایت گوگل دیسکاور می تواند به افزایش ترافیک سایت شما کمک کند و یک راه سریع برای در دسترس قرار گرفتن جامعه هدفتان باشد. ولی تمرکز اصلی شما باز باید بر رتبه گرفتن در بخش serp گوگل باشد.
چطور مطالب سایت خود را وارد گوگل دیسکاور کنیم؟
ما در بالا درباره اینکه اهمیت گوگل دیسکاور چیست، تا حدودی صحبت کردیم. در این بخش بر این موضوع تمرکز می کنیم که چه محتواهایی می توانند وارد این بخش شوند و چطور محتواهای وب سایت خود را وارد گوگل دیسکاور کنیم. برای این کار مواردی وجود دارند که باید آنها را در نظر داشته باشید.
1. محتوای خوب و با کیفیت بسازید
شاید بهترین کار این باشد که بر علایق کاربر تمرکز داشته باشید. در حقیقت در گوگل دیسکاور محتوای مورد علاقه کاربر نمایش داده می شود. بنابراین اگر محتوایی تولید کنید که ترند بوده و همچنین بر اساس علایق کاربر باشند این احتمال وجود دارد که در بخش گوگل دیسکاور نمایش داده شوند.
2. به کیفیت تصاویر توجه کنید
مورد بعدی در مباحث گوگل دیسکاور چیست این است که عکس های مورد استفاده در مطالب، مقالات و اخبار وب سایتتان باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند. از نظر گوگل کیفیت تصاویر حداقل باید 1200 پیکسل باشند. امروزه فرمت webp به یک فرمت مورد تایید گوگل می باشد. بنابراین اگر بتوانید فرمت عکس های خود را webp نمایید بهتر خواهد بود.
3. محتوای بروز تولید کنید
محتوای گوگل دیسکاور برای هر کاربر می توانند روزانه بر اساس علایق جدید او تغییر کنند. بنابراین به احتمال قوی مانند اینستاگرام و یوتیوب محتوای به روز و جدید در گوگل دیسکاور قرار خواهند گرفت. بنابراین باید وب سایت شما بتواند در حوزه کاری تان محتواهای یونیک و به روزی تولید کند.
4. بهینه سازی محتوا برای موبایل
از آنجایی که محتوای گوگل دیسکاور در موبایل برای کاربرها نمایش داده می شود، بنابراین بهینه سازی محتوای سایتتان برای موبایل می تواند بر نمایش آنها در گوگل دیسکاور موثر باشد. بنابراین از ابزارهای کاربردی سئو در این زمینه استفاده کنید و ایرادهای مربوطه را حتماً برطرف نمایید.
نکات مهم درباره تنظیمات گوگل دیسکاور
درباره تنظیمات گوگل دیسکاور باید به فیدهای RSS و Atom در وب سایت خود توجه داشته باشید. چرا که گوگل به این فیدها توجه خاصی نشان می دهد. اگر این فیدها را در وب سایت خود نداشته باشید، خود گوگل برای وب سایت شما فید ایجاد خواهد کرد.
در این زمینه بهترین کار این است که RSS یا Atom فید وب سایت خود را در بخش <head>
صفحه هاب و برگه خود، بگذارید.
چگونه گوگل دیسکاور را فارسی کنیم؟
یکی از متداول ترین سوالات کاربران در مواجه با google discover این است که چگونه گوگل دیسکاور را فارسی کنیم؟
اگر می خواهید گوگل دیسکاور وب سایت خود را فارسی کنید، چند راه در پیش خواهید داشت. در قدم اول می توانید به بخش تنظیمات گوگل خود بروید و زبان مرورگر را فارسی کنید. برای این کار در مرورگر خود google.com
را سرچ کنید و وارد آن شوید. متوجه می شوید که در پایین صفحه گزینه setting را بزنید و وارد بخش other setting شوید. در این بخش بر روی Language and region کلیک کنید و زبان فارسی را انتخاب نمایید. با انجام این کار محتوای گوگل دیسکاور بر اساس زبان و منطقه جغرافیایی برای شما فارسی نمایش داده خواهند شد.
همچنین اگر چنانچه وب سایت ها و منابع مورد جستجوی شما در گوگل به زبان فارسی باشند، به طور خودکار گوگل دیسکاور برای شما محتوای فارسی را نمایش خواهد داد. در چنین شرایطی لازم نیست کار خاصی انجام دهید.
نتیجه گیری
گوگل دیسکاور یک بخش جالب و مناسب برای وب سایت های خبری و آموزشی می تواند باشد. چرا که بدون هیچ جستجویی از طرف کاربر محتواهای مشابه با علایق آنها برایشان نمایش داده خواهد شد. بنابراین اگر می خواهید در گوگل دیسکاور محتواهای وب سایت خود را ببینید، بهترین کار این است که اولاً محتواهای به روز و ترندی را در وب سایت خود قرار دهید و ثانیاً بر کیفیت تصاویر قرار داده شده در سایت خود حساس باشید.
در نهایت اگر اصول پایه ای و اصلی سئوی سایت را رعایت کنید، خود به خود می توانید امیدوار باشید که در گوگل دیسکاور دیده شوید. اما این را بدانید که نمی توانید از گوگل دیسکاور به عنوان تنها گزینه برای بالا بردن ترافیک سایت خود استفاده نمایید. چرا که محتوا بر اساس علایق کاربر بوده و هر لحظه می توانند تغییر کنند. در نهایت امیدواریم مطالب ارائه شده در این بخش در زمینه گوگل دیسکاور چیست؟ برای شما مفید بوده. لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را در مورد گوگل دیسکاور با ما در میان بگذارید.