آیا می توانید به تنهایی بهینه سازی موتور جستجو (SEO)را انجام دهید؟ در جواب این سوال باید بگوییم بله، سئو را می توان به تنهایی یاد گرفت و ممکن است به تنهایی در سئو موفق شوید! در این بخش از آموزش سئو می خواهیم به شما بگوییم که برای یادگیری خودآموز سئو چه مسیری را در پیش دارید و قبل از شروع این مسیر، چه چیزهایی وجود دارد که باید در نظر بگیرید تا مطمئن شوید یادگیری سئو بصورت خودآموز برای شما مناسب است یا خیر:
- آیا زمان کافی برای یادگیری خود آموز سئو دارید؟
- آیا می توانید خودتان مشکلات وب سایت را تشخیص دهید؟
- آیا متعهد به یادگیری سئو بصورت خودآموز هستید؟
- آیا بودجه ای برای کمک گرفتن در سئو دارید؟
آیا زمان کافی برای یادگیری خود آموز سئو دارید؟
احتمالاً اگر شما صاحب یک وب سایت هستید، کسب و کاری نیز برای مدیریت دارید. چه شما یک کارآفرین تنها باشید و یا یک کسب و کار تیمی که می خواهد سئو سایت را انجام دهد، در هر صورت شما مشغول هستید و بخشی از روز گرفتار رسیدگی به امور کسب و کار خودتان می باشید و ممکن است وقت کافی برای آموزش سئو سایت نداشته باشید.
سئو سایت بصورت خودآموز یک کار یک باره نیست. البته، کارهایی وجود دارد که در ابتدای پروژه سئو انجام خواهید داد و برای همیشه ثابت است، اما SEO در طول دوره عمر سایت شما به صورت مداوم ادامه دارد. بنابراین نمی توان گفت سئو کاری است که شما یکبار انجام دهید و برای همیشه ثابت و بدون تغییر باقی بماند و نتیجه مطلوب حاصل شود.
اگر می خواهید یادگیری خودآموز سئو (DIY) داشته باشید، باید بدانید برخی از کارهایی که در ابتدای آموزش سئو سایت بصورت خودآموز باید انجام دهید شامل موارد زیر است:
- نصب و تنظیم تحلیل گرها
- اطمینان از موبایل پسند بودن سایت
- تشخیص سرعت سایت و رفع مشکلات
- اطمینان از امنیت سایت
- تحقیق کلمات کلیدی
- تحلیل رقابتی
- استراتژی SERP
و این ها حداقل کارهایی است که باید برای سئو سایت بصورت ماهانه انجام دهید و برای انجام تک تک این کارها نیاز به آموزش سئو سایت دارید. همینطور وظایفی که یک سئوکار یا صاحب سایت باید آن ها را در طول هفته ها انجام دهد عبارتند از:
- ایجاد و انتشار محتوای معتبر و تخصصی
- نظارت بر پروفایل لینک ها و رفع هرگونه مشکل
- اجرای خزنده های سایت، بررسی گزارش ها و رفع مشکلات وب سایت
- نظارت بر تحلیل ها و داده ها، از جمله رتبه بندی ها و ترافیک، و اجرای استراتژی های جدید در صورت نیاز
- بهینه سازی محتوای موجود، از جمله بهینه سازی صفحات، ترکیب صفحات، تغییر مسیر صفحات غیرمرتبط، و غیره
- انجام تحلیل رقابتی و اجرای استراتژی های جدید در صورت نیاز
البته، یادگیری خود آموز سئو همیشه این طور ساده و روشن نیست. شما باید توانایی تشخیص داشته باشید که کدام وظایف بیشترین بازگشت سرمایه را در کمترین زمان ممکن برای سایت شما دارد.
برای شروع مسیر یادگیری سئو خودآموز نیاز دارید که در خصوص مسائل سئو بیشتر بدانید و آموزش هایی در زمنیه های مختلف سئو ببینید از جمله مواردی که برای ابتدای راه باید از آن ها آگاه باشید تا بتوانید از خودآموزی سئو سایت نتایج مطلوبی حاصل کنید عبارتند از:
سئو چیست؟
آیا سئو سایت کاری یک باره یا گاهی اوقات است؟
برای آموزش سئو بطور کامل چه مدت زمان نیاز دارید؟
کلمات کلیدی چیست؟
چگونه تحقیق رقبا را برای سئو سایت انجام دهیم؟
چگونه از طریق آموزش سئو خودآموز یک سایت موبایل پسند بسازیم؟
سرعت وب سایت چقدر باید باشد و چرا باید به آن اهمیت دهیم؟
HTTPS برای کاربران و رتبه بندی لازم است؟
SERP SEO چیست؟
چگونه چک لیست SEO تهیه کنیم؟
چه چیزی یک صفحه وب را با کیفیت می کند؟
باید در موزد این مسائل مطرح شده مطالعه کنید و آموزش سئو سایت لازم را ببینید تا بتوانید از پس سئو سایت خود بربیایید.
آیا می توانید خودتان مشکلات وب سایت را تشخیص دهید؟
وقتی رتبه بندی ها و ترافیک افت می کند، آیا می دانید چگونه مشکل را تشخیص دهید؟
شما در مقاطعی با مشکلات ترافیک سایت مواجه خواهید شد. آیا با خودآموزی سئو سایت می توانید این مشکلات را برطرف کنید؟ این به این معناست که شما باید توجه خود را به یافتن و رفع مشکلات معطوف کنید. آیا تغییراتی در گوگل رخ داده؟ آیا رقابت جدیدی به وجود آمده؟ آیا چیزی خارج از اینترنت اتفاق افتاده که بر ترافیک شما تأثیر گذاشته؟ آیا وب سایت خود را بازطراحی کرده اید یا تغییرات دیگری در آن اعمال کرده اید؟
به طور صریح بگوییم: تشخیص مشکلات سایت معمولاً به دانش و تجربه زیادی نیاز دارد. تشخیص این مشکلات پیش آمده احتمالاً چیزی نیست که بتوانید به راحتی با یادگیری مستقل سئو و در شروع کار خود متوجه شوید.
حتی اگر مشکل SEO خود را شناسایی و رفع کنید، باید بعد از انجام آن به کارهای روزمره SEO ادامه دهید. اما به دلیل تغییرات سریع و غیرقابل پیش بینی در الگوریتم های جستجوی گوگل و دنیای آنلاین، وضعیت وب سایت شما می تواند به سرعت تغییر کند.
تغییرات الگوریتم ها ممکن است بر روی سایت شما تأثیر بگذارد و نتایج سایت شما را به سرعت تغییر دهد. بنابراین یادگیری خود آموز سئو نمی تواند در یک نقطه متوقف شود و باید دائم در حال آموزش سئو و یادگیری های جدید باشید که بتوانید از پس مسائل سئو و تغییرات الگوریتم ها که در سئو سایت بسیار تاثیرگذار است برآیید.
آیا متعهد به یادگیری سئو بصورت خودآموز هستید؟
علاوه بر همه مواردی که تا اینجا برای یادگیری مستقل سئو گفته شد، شما باید به یادگیری SEO متعهد باشید خسته نشوید و آن را دست کم نگیرید.
شما باید بفهمید که گوگل چه زمانی تغییراتی ایجاد می کند و چگونه ممکن است بر وب سایت شما تأثیر بگذارد. شما می خواهید آخرین استراتژی های سئو سایت بصورت خودآموز را بیاموزید و بهترین شیوه ها را بکار بگیرید. همه این ها زمان می برد، مثلاً هر ماه باید چند ساعت را برای یادگیری خودآموز سئو اختصاص دهید.
در هر ماه برای یادگیری خودآموز سئو (DYI) ممکن است نیاز باشد مسائل خاصی را بررسی کنید و به این ترتیب آموزش سئو سایت خود را گسترش دهید مثل:
- اخبار مربوط به موتور جستجو را بخوانید
- یک یا دو وبینار در زمینه آموزش سئو شرکت کنید
- نکات مهم یک دوره های آموزش سئو که شرکت کردید را مرور کنید
- مشکلاتی که دارید را در انجمن ها یا جلسات پرسش و پاسخ با متخصصان SEO یا گوگل مطرح کنید
- در یک کنفرانس یا رویداد (مجازی یا حضوری) مرتبط با آموزش سئو شرکت کنید
- صفحات یک کتاب آموزش سئو را مرور کنید
سپس، می توانید مطالبی که از آموزش خودآموز سئو کسب کرده اید را در وظایف روزانه/هفتگی/ماهیانه مربوط به سئو سایت خود اعمال کنید.
شما نمی توانید در یادگیری خودآموز سئو راکد بمانید. استراتژی های خوب SEO از یادگیری مستمر حاصل می شوند شما وقتی آموزش سئو سایت را بصورت عملی انجام می دهید در واقع در حال یادگیری سئو هستید. وقتی به صحبت های کارشناسان سئو گوش می دهید نیز به نوع خود در حال خودآموزی سئو سایت هستید. تمام این آموزش های غیرمستقیم به شما کمک می کند که از رکود در یادگیری جلوگیری نمایید.
آیا بودجه ای برای کمک گرفتن در سئو دارید؟
وقتی خودتان برای یادگیری خودآموز سئو دست به کار می شوید، ممکن است کمی کارها سخت شوند. گاهی مشکلاتی پیش خواهد آمد که نمی توانید به تنهایی آنها را رفع کنید. در صورت ایجاد مشکلات سنگین شما نیاز به مشاوره با کارشناسان سئو دارید.
اگر در حال یادگیری خودآموز سئو هستید، ممکن است نخواهید پول بیشتری برای کمک از کارشناس سئو خرج کنید. اما اگر کمی بودجه کنار بگذارید، می توانید کمکی که برای عبور از مشکلات سخت نیاز دارید را دریافت کنید. مشکلاتی که با یادگیری سئو بصورت خودآموز از پس برطرف کردن آن ها برنمی آیید.
برای مثال، می توانید در دو مورد مهم SEO سایت خود سرمایه گذاری کنید:
- ممیزی سئو: یعنی کمک گرفتن از کارشناسی که مشکلات SEO وب سایت شما را شناسایی می کند و فهرستی از کارهایی که باید اصلاح شوند ارائه می دهد. ممیزی سئو سایت در ابتدای کار برای کسی که یادگیری خودآموز سئو (DYI) را در پیش گرفته است بسیار مفید است.
- داشتن زمان هایی برای حل مشکلات: شما می توانید به دلخواه بخشی از زمان های یادگیری خودآموز سئو را برای رسیدگی به برخی مسائل استفاده کنید از جمله مشاوره گرفتن از سئوکاران حرفه ای یا کمک گرفتن از کارشناس سئو برای خدمات تخصصی سئو سایت خود.
کمک گرفتن از متخصصان سئو در ابتدای کار و همینطور زمانی که در مسیر یادگیری شخصی سئو با مشکلاتی مواجه می شوید، می تواند به موفقیت بیشتر برنامه یادگیری خودآموز شما کمک کند.
نتیجه گیری: آیا یادگیری خودآموز سئو ارزشش را دارد؟
پاسخ این سوال که آیا یادگیری خودآموز سئو ارزش دارد یا نه؛ بستگی به این دارد که آیا شما زمان لازم برای یادگیری شخصی سئو را دارید، چقدر متعهد به ادامه یادگیری خودآموز هستید و آیا می توانید بودجه ای برای کمک گرفتن از کارشناسان سئو در صورت نیاز کنار بگذارید.
اگر فکر می کنید هر کدام از این موارد برایتان سخت است، تیم نیوسئو به شما توصیه می کند که سئو سایتتان را خودتان انجام ندهید و زمانی که توانایی مالی پیدا کردید از کارشناسان سئو استفاده کنید.
پرسش های متداول: آیا می توانیم به تنهایی سئو سایت را انجام دهیم و نتایج مطلوبی کسب کنیم؟
افراد می توانند با یادگیری خودآموز سئو، خودشان SEO را انجام دهند و به نتایج مثبتی دست یابند، اما چند عامل مهم وجود دارد که باید برای موفقیت در سئو سایت انجام دهند.
توانایی یادگیری خودآموز سئو
بهینه سازی موتور جستجو یک هنر اسرارآمیز نیست که فقط برای شرکت های تخصصی سئو باشد. با داشتن دانش و تعهد مناسب، افراد می توانند خودشان SEO را انجام دهند و به نتایج مطلوبی برسند. سئو یک سفر بی پایان است که نیاز به تلاش مداوم، تعهد و مطابق بودن با الگوریتم های جستجوی که همیشه در حال تغییرند دارد.
دانش و آموزش مداوم
قبل از شروع یادگیری خودآموز سئو (DYI)، آشنایی با اصول پایه SEO ضروری است. اصول پایه ای سئو شامل تحقیق کلمات کلیدی، On-Page SEO و استراتژی های لینک سازی است. برای آگاه ماندن از روندهای فعلی سئو و اولویت های در حال تغییر، آشنایی با منابع SEO مانند وبینارها یا انجمن های اختصاص داده شده به این حوزه نیز لازم است.
ارزیابی منابع خود
در حالی که آموزش سئو بصورت خودآموز می تواند هزینه های سئو سایت را کاهش دهد، اما ارزیابی اینکه آیا زمان و منابع لازم برای سرمایه گذاری در این یاد گیری سئو بصورت خودآموز را دارید ضروری است. سئو نیاز به نظارت، تحلیل و تنظیمات منظم دارد که می تواند زمان بر باشد. در نظر بگیرید که آیا شما ظرفیت و زمان لازم برای آموزش سئو بصورت شخصی را دارید و می توانید از پس وظایف سئو سایت بدون کمک از کارشناسان سئو بر بیایید.
ایجاد یک برنامه SEO هدفمند
یک برنامه SEO هدفمند برای دستیابی به نتایج مثبت در سئو سایت ضروری است. تحقیق کلمات کلیدی دقیقی انجام دهید تا کلمات کلیدی مرتبط و پرترافیک برای وب سایت خود را شناسایی کنید. یک استراتژی محتوا ایجاد کنید که با نیازهای مخاطبان هدف شما هماهنگ باشد و کلمات کلیدی انتخابی خود را به صورت طبیعی در محتوای خود وارد کنید.
اندازه گیری و تطبیق
برای اینکه بفهمید در تلاش برای یادگیری خودآموز سئو موفق بودید یا نه شما نیاز به بررسی مداوم وب سایت خود دارید. شما باید رتبه بندی وب سایت، ترافیک ارگانیک و نرخ تبدیل خود را به طور منظم نظارت کنید. ابزارهای تحلیل وب می توانند به شناسایی بخش های نیازمند بهبود و کسب آگاهی در مورد رفتارهای کاربران کمک کنند. بر اساس این داده ها، تصمیمات درستی بگیرید و استراتژی های SEO مناسب را در صورت لزوم برای سایت خود تنظیم کنید.
انجام بهینه سازی موتور جستجو به تنهایی و بدون کمک از کارشناسان سئو کاملاً ممکن است و می تواند به نتایج مثبت برای وب سایت شما منجر شود. با کسب دانش لازم، ایجاد یک برنامه هدفمند و تطبیق مداوم استراتژی های خود، می توانید از طریق DIY SEO به نتایج معنی داری دست یابید.
چک لیست دستیابی به موفقیت با DIY SEO
- با اصول SEO آشنا شوید
- با منابع معتبر SEO آشنا شوید
- در وبینارها و انجمن های SEO شرکت کنید
- زمان و منابع خود را ارزیابی کنید
- یک برنامه SEO هدفمند ایجاد کنید
- تحقیق دقیق کلمات کلیدی انجام دهید
- یک استراتژی محتوا مبتنی بر مخاطب هدف ایجاد کنید
- کلمات کلیدی را به صورت طبیعی در محتوای خود وارد کنید
- به طور منظم رتبه بندی ها، ترافیک و تبدیل ها را نظارت کنید
- از ابزارهای تحلیل وب برای کسب بینش استفاده کنید
- نواحی نیازمند بهبود را شناسایی کنید
- تصمیمات آگاهانه بگیرید و استراتژی ها را تنظیم کنید
- به یادگیری سئو ادامه دهید
- با تغییرات الگوریتم های جستجو به روز باشید
- سایت خود را برای موبایل و تجربه کاربری بهینه سازی کنید
- به طور منظم ممیزی های SEO انجام دهید
- مشکلات فنی SEO را برطرف کنید
- بک لینک های با کیفیت بالا بسازید
- در ترویج و گسترش محتوا در شبکه های اجتماعی شرکت کنید
- به طور دوره ای نتایج و عملکرد سئو سایت خود را اندازه گیری و ارزیابی کنید