مهم

آشنایی کامل با شغل کارشناس تولید محتوا

تولید محتوا و سئو,چگونه کارشناس تولید محتوا شویم,شرح شغل کارشناس محتوا

در این مطلب به شما گفته خواهد شد که یک کارشناس تولید محتوا کیست و چه کارهایی باید انجام دهد و همچنین به شما می گوییم که چطور می توانید به یک کارشناس تولید محتوا تبدیل شوید.

قبل از هر چیز، باید بگوییم که در همه جای دنیا، شغلی که قرار است به معرف حضور شما عزیزان برسانیم را با عنوان کارشناس بازاریابی محتوا نیز می شناسند؛ اما از آنجایی که در بین ایرانیان، شغل کارشناس تولید محتوا رایج تر است، ما نیز در این مقاله از نیوسئو، با همین نام ادامه می دهیم.

شمای کلی مطالبی که در این پست به آن ها می پردازیم به شرح زیر است:

  • آشنایی با تخصص تولید محتوا
  • کارشناس تولید محتوا کیست؟
  • یک کارشناس محتوا چه مهارت ها و پیش نیازهایی باید داشته باشد؟
  • چگونه به یک کارشناس بازاریابی محتوا تبدیل شویم؟
  • درآمد کارشناسان و متخصصین تولید محتوا چقدر است؟

برای شرکت در بروز ترین دوره آموزش تولید محتوا کلیک کنید

آشنایی با تخصص تولید محتوا 

صرف نظر از رکود اقتصادی، چشم انداز بلند مدت بازار کار سئو و بازاریابی محتوا روشن به نظر می رسد. این صنعت از سال 2016 تا سال گذشته، سالانه رشدی 16 درصدی داشته و همچنین بازاریابی محتوا تا سال 2021 تقریباً 412 میلیارد دلار ارزش داشته است.

بین سال های 2017 و 2018، مشاغل بازاریابی محتوا 33 درصد افزایش را تجربه کرد و هنوز هم جستجوهای گوگل برای عبارت “یادگیری تولید محتوا” و “مشاغل بازاریابی محتوا” به طور پیوسته ای در حال افزایش می باشد.

یک متخصص سئو سایت و بازاریابی تولید محتوا باید دانش و تجربه کار با مفاهیم بازاریابی ورودی را داشته باشد و با تمام کانال های بازاریابی دیجیتال و وابستگی متقابل آنها به خوبی آشنا باشد. این نقش مستلزم خلاقیت، توجه به جزئیات و مهارت های مدیریت پروژه است و “مشاغل بازاریابی محتوا” به طور پیوسته ای در حال افزایش می باشد.

کارشناس تولید محتوا کیست؟

کارشناس تولید محتوا، کارشناس محتوا، کارشناس بازاریابی محتوا، متخصص تولید محتوا، استراتژیست محتوا و … همگی یک ماهیت دارند؛ پس هرجا در این مقاله از این عبارات استفاده شد، منظور همان شغل واحدی است که به خاطرش وارد این صفحه شده اید و قصد آشنایی با آن را دارید (البته این عنوان ها همگی با هم تفاوت دارند ولی در کشور ما متاسفانه همه آن ها را یکی می دانند و یک شرح وظایف برای آن ها مشخص می شود).

یک کارشناس تولید محتوا کسی است که مسئولیت نوشتن یا همان تولید، ویرایش و ویراستاری و تبلیغ یک محتوا در بسترهای آنلاین مثل وب سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل ها و … را بر عهده دارد.

یک کارشناس تولید محتوا، انواع محتوا را برای پلتفرم های مختلف از جمله وب سایت ها، وبلاگ ها، کمپین های بازاریابی ایمیلی، کمپین های تبلیغاتی، پست های شبکه های اجتماعی، اینفوگرافیک ها و… می نویسد، توسعه می دهد، ویرایش و منتشر می کند. همچنین در محتوای تولید شده، باید موارد بازاریابی جهت فروش محصولات یا خدمات و افزایش آگاهی از برند وجود داشته باشد.

روند کاری کارشناس محتوا به گونه ای است که یا باید همیشه در کنار یک مختصص سئو سایت باشد یا اینکه حداقل در زمینه سئو محتوا وب سایت، اطلاعات کامل و جامعی داشته باشد. تنها در این صورت است که می توان تضمین کرد که محتوای تولید شده، تطابق خوبی با اهداف کسب و کار اینترنتی مدنظر خواهد داشت.

بسته به مهارت و تجربه، نقش کارشناس محتوا می تواند تغییرات زیادی داشته باشد. شرکت های بزرگ، ممکن است تنها بخشی از پروسه تولید و بازاریابی محتوای کسب و کار خود را به این کارشناسان بدهند. بر همین اساس، می توان نقش هایی که یک کارشناس بازاریابی محتوا می تواند در شرکت های مختلف بر عهده بگیرد را به صورت زیر جداسازی کرد:

  • متخصص بازاریابی محتوا: مسئول تحقیق و نوشتن محتوا
  • استراتژیست بازاریابی محتوا: مسئول برنامه ریزی برای چگونگی تبلیغ و توسعه محتواهای شرکت مدنظر
  • مدیر تولید محتوا: مسئول تولید، نشر و بازاریابی محتوا
  • بازاریاب محتوا: مسئول بازاریابی محتوا و نشر محتوا در بسترهای مختلف برای جذب ورودی بیشتر شرکت مدنظر
  • مشاور تولید و بازاریابی محتوا: این شخص هیچ اقدامی را شخصا انجام نمی دهد و نقشه راه را به مدیران و تیم اجرایی شرکت مدنظر نشان می دهد

وقتشه اینو بخونیحالا وقتشه! اینو بخون: آموزش تولید محتواپیشنهاد نویسنده این است که اول مقاله بالا را خوانده و سپس ادامه این مقاله را بخوانید.

ویژگی ها و مهارت های کارشناس تولید محتوا

تولید محتوا و سئو,چگونه کارشناس تولید محتوا شویم,شرح شغل کارشناس محتوا

حتما تا اینجای کار به خوبی متوجه شده اید که یک کارشناس تولید محتوا کیست و چه ماهیتی دارد. حال باید ببینیم که این کارشناس محتوا، چه مهارت ها و پیش نیازهایی باید داشته باشد تا بتواند مشغول به کار شود:

توانایی داستان نویسی

یک کارشناس بازاریابی محتوا، باید بتواند داستان‌ نویسی را به صورت خلاقانه در چارچوب استانداردهای برند انجام دهد. برای این منظور آن ها باید دستورالعمل های برند شرکت را دنبال کنند تا مطمئن شوند پیام موجود در محتوای آن ها با دستورالعمل های شرکت مطابقت دارد.

همچنین کسی که قرار است کارشناس بازاریابی محتوا شود، بخش زیادی از وقت خود را باید در حال نوشتن و تولید محتوا باشد؛ به همین دلیل طبیعی است که این فرد باید مهارت خوبی در زمینه نویسندگی داشته و یا حداقل با تمرین و ممارست آن را به دست آورده باشد.

مدرک دانشگاهی

 اگر بخواهید به صورت دورکاری فعالیت داشته باشید، ممکن است که به مدرک دانشگاهی نیازی مبرمی پیدا نکنید؛ اما اگر بخواهید در یک شرکت استخدام شوید، بدون شک باید مدرک دانشگاهی داشته باشید.

آشنایی با انواع پلتفرم ها

بهترین تولیدکنندگان محتوای دیجیتال باید بتوانند جهت موفقیت در طیف گسترده‌ای از پلتفرم‌های محتوای دیجیتال مانند وب‌سایت‌ها، وبلاگ‌ها، ویدیوها، موبایل، شبکه های اجتماعی و موارد دیگر، محتوا تولید کنند. به همین دلیل باید با تمامی پلتفرم های مذکور آشنایی داشته و در صورت نیاز، برای هر یک محتوای استاندارد تولید کنند.

درک کافی از سئو

در حالی که انتظار نمی رود کارشناسان تولید محتوا متخصص سئو نیز باشند، اما آن ها باید تفاوت بین نوشتن در سایت و وبلاگ را با نوشتن در شبکه های اجتماعی، درک کنند. کارشناس تولید محتوا همچنین باید بتواند محتوایی را تولید کند که موضوع و عبارات کلیدی آن توسط کاربران هدف مورد جستجو قرار گیرد. سایر موارد مربوط به مهارت های تولید کننده محتوا در زمینه سئو، به شرح زیر می باشند:

  • توانایی تحقیق کلمات کلیدی: همانطور که در بالاتر گفتیم، تولید محتوا و سئو سایت دو مقوله به هم پیوسته هستند؛ یکی از بخش هایی که این دو را به هم متصل می کند، همین تحقیق کلمات کلیدی است.
  • دانش کافی در زمینه سئو: تحقیق کلمات کلیدی به تنهایی نمی تواند محتواهای وب سایت مورد نظر را بهینه کند؛ کارشناس تولید محتوا باید اصول و مبانی سئو را بشناسد و آن ها را در روند کاری خود پیاده سازی کند. (پیشنهاد می شود که حتما در یک دوره آموزش سئو شرکت کند)
  • توانایی تحلیل رقبا: بازاریابان محتوا باید بتوانند در تمامی مراحلی که قرار است برای یک شرکت کار کنند، فعالیت رقبا را تحلیل کنند و بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده اند، بهترین استراتژی ها را ارائه دهند.

چگونه به یک کارشناس بازاریابی محتوا تبدیل شویم؟

مراحلی که باید برای تبدیل شدن به یک کارشناس و متخصص در این زمینه طی کنید به شرح زیر هستند:

  • درک اینکه بازاریابی محتوا چیست و چگونه کار می کند
  • ارتقا مهارت های نویسندگی
  • شناسایی تمامی ابزارهای بازاریابی محتوا و جداسازی بهترین آن ها
  • کسب دانش استفاده از ابزارهای بازاریابی محتوا
  • توانایی تحقیق کلمات کلیدی
  • کسب دانش و مهارت کپی رایتینگ
  • داشتن بلاگ شخصی
  • کسب دانش کافی در زمینه دیجیتال مارکتینگ
  • شروع کار خود به صورت فریلنسر
  • تبلیغ کار خود در وب سایت های برتر
  • بروز بودن در مورد ترفندهای بازاریابی و تولید محتوا

درآمد کارشناسان و متخصصین تولید محتوا چقدر است؟

کارشناس بازاریابی محتوا,کارشناس تولید محتوا,کارشناس محتوا

مشخص کردن عدد برای درآمد کارشناس تولید محتوا کار درستی نیست. به این دلیل که یک نفر در این می تواند درآمد زیادی کسب کند و در عین حال ممکن است کسی حتی نتواند ریالی از این تخصص خود به دست بیاورد. همه این ها به میزان فعالیت و کیفیت کار شما بر می گردد.

اگر می خواهید تازه شروع به کار در این زمینه بکنید، پیشنهاد ما این است که کار خود را به صورت فریلنسر انجام دهید. این مسئله باعث می شود تا شما بتوانید با شرکت های متعددی کار کنید و همین مسئله درآمد شما را بیشتر خواهد کرد.

اگر به دنبال عدد هستید، باید بگوییم که یک کارشناس محتوا از 2 میلیون تومان تا 20 میلیون تومان می تواند درآمد داشته باشد. معمولا افرادی که می توانند درآمد بالایی از این تخصص به دست بیاورند، به صورت تیمی کار می کنند و همین امر سبب می شود تا پروژه های بیشتری را برای خود جذب کنند.

وقتشه اینو بخونیحالا وقتشه! اینو بخون: کسب درآمد اینترنتی | 100% کارسازپیشنهاد نویسنده این است که اول مقاله بالا را خوانده و سپس ادامه این مقاله را بخوانید.

با یادگیری تولید محتوا، در کجا جذب کار شویم؟

می توان به تولید محتوا به عنوان یک شغل پاره وقت و حتی تمام وقت نگاه کرد. از مزیت های فوق العاده خوب این حرفه، باید به قابلیت دورکاری آن اشاره کنیم که نیاز به حضور در مکان خاصی مانند شرکت ندارد و شما می توانید کار را از هر شهری بدون محدودیت خاصی انجام دهید؛ در صورتی که هیچ عاملی نمی تواند در کاهش درآمد شما تاثیر بگذارد.

در ایران شغل تولید محتوا به عنوان یک حرفه نوپا شناخته می شود که بسیار جای پیشرفت دارد. امروزه شرکت ها و استارتاپ های زیادی به کارشناسان محتوا نیاز دارند که با بررسی رزومه افراد، آنها را استخدام و به سرعت وارد بازار کار می کنند.

حتی تعداد زیادی از این شرکت ها، پکیج های آموزشی را در اختیار متقاضیان قرار می دهند تا با این تخصص آشنا و جذب کار شوند.

نوشتن محتوای سئو شده و نکات مهم آن

نوشتن محتوای سئو شده نیاز به دانش و مهارت خاصی دارد. مهارتی که به شما این امکان را می دهد که پس از مدتی، محتوای خود را در رتبه های برتر گوگل ببینید و با محتوای خود، کاربران زیادی را جذی کسب و کار خود کنید.

تولید محتوا و سئو دو عضو جدانشدنی از هم هستند. سئو با محتوا، با ارزش می شود و محتوا با سئو به درآمد می رسد. پس در نتیجه دانستن یکی از این موارد، کافی نیست.

به همین جهت ما در این بخش مقاله آشنایی با شغل کارشناس تولید محتوا می خواهیم نوشتن محتوای سئو شده و مهارت های مورد نیاز آن را برای شما، بررسی کنیم.

من ده ها سال است که با سایر متخصصان صنعت SEO از همه راه ها، از متخصصان فنی SEO گرفته تا توسعه دهندگان وب کار می کنم.

من احساس می کنم که هر فردی در یک بخش از سئو مهارت تخصصی داشته باشد تا بتواند به موفقیت مورد نظرش برسد. اگر می خواهید به عنوان بازاریاب محتوا وارد بازاریابی دیجیتال شوید، ممکن است تعجب کنید که مهارت نوشتن قوی لازم است اما کافی نیست. در اینجا سه ​​مهارتی وجود دارد که نویسندگان محتوای سئو برای موفقیت در کسب و کارها به آن نیاز دارند.

توانایی نوشتن درباره هر موضوعی

در اینجا جای تعجب نیست. اولین مهارت اصلی که نویسنده محتوای سئو سایت به آن نیاز دارد، توانایی تسلط بر سبک های مختلف نوشتن است.

وقتی نویسنده ای به مجموعه ملحق می شود، این احتمال وجود دارد که نویسنده وظیفه تولید محتوا را برای انواع مشتری ها با موضوعات مختلف را داشته باشد.

کارمندان آژانس های بازاریابی دیجیتال این موضوع را به خوبی می دانند. نویسندگان محتوا می توانند صبح را با نوشتن محتوا یک وب سایت گردشگری شروع کرده و سپس محتوایی برای موضوع تعمیر کولر گازی تولید کنند و در آخر هم محتوایی برای بلاگ خود درباره مهارت های نوشتن محتوای سئو شده، بنویسند.

خود محتوا برای هر یک از آن مشتری ها متفاوت است، اما آنچه مهم است لحن آن هاست.

لحن چیزی است که خوانندگان نمی توانند دقیقاً از روی خود کلمات، بلکه از صدای کلمات هنگام ترکیب آن را تشخیص می دهند.

وب سایت های گردشگری نیاز به لحنی صمیمی و حتی در برخی موارد لحن محاوره ای دارند اما متون تخصصی آموزش تولید محتوا و سئو نیاز به لحنی صمیمی و البته رسمی دارد.

یک نویسنده قوی محتوای سئو نه تنها به طور غریزی می داند که از چه نوع لحنی استفاده کند بلکه نحوه استفاده از آن را به روشی که برای خوانندگان جذاب باشد، دنبال کند.

در هر صورت یک کارشناس سئو محتوا باید بداند که با چه لحنی با مخاطبان هدف خود در متن محتوا، صحبت کند و اینکه هر گروه مخاطبی، یک نوع متن محتوا را بیشتر می پسندند. در نتیجه شمایی که در حال نوشتن محتوای سئو شده هستید، باید برای هر نوع محتوا، لحن خاصی داشته باشید.

درک هدف جستجوی کاربران

یکی از مهم ترین مواردی که به نوشتن محتوای سئو شده، کمک می کند، درک هدف از جستجوی کاربران است. نویسندگان محتوایی که برای کسب و کار خود، استخدام می کنید، برای موفقیت در نقش های خود نیازی به معلمان ثابت در سئو ندارند.

اما یک روش برای نوشتن محتوا نیز وجود دارد که کاملاً منطبق با کل سئو است و آن درک هدف جستجوگر است.

اگر نویسندگان محتوا می خواهند درگیر کار خود شوند، به مهارت های نوشتاری حرفه ای بیش از حد نیاز ندارند.

برای جذاب کردن، نویسندگان باید محتوایی را تولید کنند که کاربران آنلاین واقعاً می خواهند بخوانند، نه اینکه فقط سوژه ها را به دیوار بیندازند تا ببینند چه چیزی می چسبد و برای کاربر جذاب تر است.

اکنون، متخصصان سئو و سایر متخصصان کسب و کارها از کلیه ابزاری که نویسندگان محتوا برای تعیین آنچه افراد به دنبال آن هستند، از ابزارهای زیادی استفاده می کنند. بهترین ابزار برای این موضوع به پیشنهاد بنده، گوگل ترندز و ابزارهای یافتن کلمات کلیدی است.

هنگامی که بازاریابان محتوا در پیمایش ویژگی های تولید موضوعات این ابزار خبره باشند، این خود آنها هستند که می توانند این عناوین را به محتوای ارزشمند و سازنده تبدیل کنند که در واقع به سوالات کاربران پاسخ می دهد.

4 هدف اصلی کاربران زمان جستجو در گوگل

4 هدف اصلی برای جستجو وجود دارد که نویسندگان محتوا باید هنگام نوشتن در ذهن داشته باشند.

جستجوی کلی برای یافتن اطلاعات: هنگامی که مردم می خواهند همه چیز را بدانند.

جستجو برای یافتن یک نوع محتوا: هنگامی که افراد می خواهند از یک وب سایت یا صفحه وب کاربردی بازدید کنند.

کسب اطلاعات برای خرید: وقتی مردم می خواهند چیزهایی بخرند.

تحقیقات یک کالای خاص: وقتی افراد درباره کالاهایی که علاقه مند به خرید هستند، تحقیق می کنند.

نوشتن برای اهداف جستجوی مختلف نیاز به رویکردهای متفاوت از نویسنده محتوا دارد. در عین حال، هر محتوایی با این هدف طراحی شده است تا خوانندگان را به سمت خرید محصولات یا خدمات مشتری سوق دهد.

به عنوان مثال، یک محتوای اطلاعاتی ممکن است لیستی از 10 سبک برتر مد برای فصل آینده باشد. سپس در هر مورد، نویسنده می تواند به یک محصول به مشتری معرفی کند و کاربر را به سمت رسیدن به هدف سوق دهد.

در همین حال، نوشتن برای یک وب سایت فروشگاهی خواستار محتوایی تبلیغاتی است که در مورد جلب خوانندگان برای خرید یک محصول کمی بازتر و تخصصی تر و البته تبلیغاتی تر صحبت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود