
داشتن هدف در کسب و کار، باعث تمرکز و برنامه ریزی برای رسیدن به مقصد می شود.
برای هدف گذاری باید به این سه سوال پاسخ دهید:
در حال حاضر کجا هستیم؟
به کجا می خواهیم برسیم؟
برای رسیدن به این مقصد، چه کارهایی باید انجام دهیم؟
هدف داشتن کمک شایان توجهی به ما می کند. هدف داشتن باعث جلوگیری از سردرگمی می شود و یک ارتباط موثر با تمرکز حواس روی کار دارد. طبق تحقیقات انجام شده روزانه پنجاه تا شصت هزار فکر از ذهن انسان عبور می کند بنابراین با این حجم زیاد افکار اگر بدون هدف داشتن کاری را انجام دهید دچارحواس پرتی می شوید.
مقاله ای که در زیر برای شما تهیه شده ادامه مقاله ی قبلی (مقاله ی هدف گذاری) می باشد. امیدواریم با خواندن آن با روش صحیح هدف گذاری آشنا شوید.
تکنیک های هدف گذاری و هدف داشتن
گام اول:
هدف باید در ما ایجاد انگیزه کند و در واقع باید اشتیاق برای انجام دادن آن داشته باشیم و با تمام توان آن هدف را انجام دهیم. پس به طور کلی هدف باید وقتی یاد آوری می شود انگیزه حرکت ایجاد کند.
گام دوم:
هدفی را انتخاب کنیم که باعث ضرر رساندن به دیگران نشود و حتی بهتر است در راستای اهداف دیگران هم باشد. به عبارت دیگر هدفی را باید دنبال کنیم که فقط برای رسیدن به اهداف خودمان نباشد و پس از رسیدن به نتیجه مطلوب بتواند برای دیگر افراد جامعه هم مفید باشد.
گام سوم:
هدف باید مبدأ و مقصد داشته باشد. به این معنا که جایگاه خود را در هدف خود باید مشخص کرد یعنی تعیین کنیم که دقیقاً مقصدمان کجاست و یا اینکه اگر اهدافی که داریم اهداف بزرگی هستند به اهداف کوچک تر تقسیم کنیم، اصطلاحاً آنرا ایستگاه بندی کنیم. به طور مثال اگر هدفمان اخذ مدرک دکتری از دانشگاه خاصی می باشد باید اهداف را به ترتیب اولویت بندی کنیم مثلاً اول گرفتن دیپلم و سپس لیسانس و …بهتر است تمام اهداف را با ذکر جزئیات بیان کنیم.
گام چهارم:
بهتر است اهداف را با توجه به مدت زمان تعیین شده آن از هم تفکیک کنیم مثلاً هدفهای ۶ ماه تا ۱ سال را در یک جدول و تا ۵ سال را در یک جدول جداگانه و اهداف تا ۱۰ سال را در یک جدول دیگر تقسیم بندی کنیم.
گام پنجم:
برای هدف داشتن بدست آوردن اطلاعات و آگاهی پیرامون هدف باید صورت گیرد. در این مرحله هدف شکل گرفته و باید در این مرحله اطلاعات و مهارت های لازم را برای رسیدن به آن هدف بدست بیاوریم. به طور مثال چطور می توانیم از اطلاعات و امکانات پیرامونمان برای رسیدن به هدف استفاده کنیم. امکانات خودر را بررسی کنیم و موانعی که بر سر راه است شناسایی شود تا راحت تر به مقصد برسیم.
گام ششم:
برداشتن گام اول به محض تعیین هدف، اولین مرحله برای رسیدن به هدف است. توصیه می شود که اهدافی را که برنامه ریزی کردیم را در سریعترین زمان ممکن اجرایی کنیم، به این علت که فاصله ای بین موقعیتی که در آن زمینه بوجود آوردیم و انرژی که برای اجرا داریم ایجاد نشود.
نتیجه
هدف گذاری ویژگی هایی دارد که اگر رعایت شوند تمرکز ذهن را برای رسیدن به آنها زیاد می کند و باعث ایجاد ایده ها نو در فکر ما برای رسیدن به آنها می شود. این ویژگی ها عبارتند از:
- ایجاد انگیزه کردن
- به سود دیگران بودن
- مبدا و مقصد داشتن
- زمان بندی و تفکیک شده بودن
- اطلاعات به دست آوردن
- به سرعت شروع به اقدام کردن
می دانم که خیلی ساده از کنار این پست هم می گذرید، اما خوشا به حال افرادی که هدفمند به توسعه و تحول کسب و کار خود می اندیشند. به زودی آنها بسیار موفق و ثروتمند خواهند شد …
انتخاب با شماست
سلام خدمت جناب قمصری، ممنون برای مطالب خوبتون
با اجازه استاد بنده اول یک نکته تاکیدی رو در جملات شما اشاره کنم که واقعا تعیین هدف اصلی ترین قسمت هست و اینکه برای رسیدن به هدف اگر ابتدا به این موضوع بیاندیشیم که رسیدن به هدف کار آسانیست، دیگر نمی توانیم سخت ترین کار ها را برای رسیدن به هدفمان تحمل کنیم.
به نظر من برای هدف در کسبو کارو رسیدن به اونا باید فقط و فقط امید داشته باشیم امید امید امید …
سلام آقای قمصری مرسی که هستین و به ما انرژی میدید من تمام درس های کسب و کارتون رو پیگیری میکنم عالیییییییییییین مرسی
سلام و درود
بسیار سپاس گزارم از اینکه نکته به این زیبایی در گام دوم معرفی کردید واقعا اگر در انتخاب اهدافمان نگاهی به خدمت کردن داشته باشیم و رشد و توسعه دیگران را هم در اهداف خود لحاظ کنیم ، بدلیل همراهی دیگران در راستای اهداف ما قدرت بیشتری را بدست خواهیم آورد و مسیر رسیدن به هدف نیز هموار تر می شود.
واقعا باید مسئولیت اجتماعی را جدی بگیریم.