ضروری

ارتباط چشمی در سخنرانی

ارتباط چشمی با مردان,ارتباط چشمی چیست,ارتباط چشمی در سخنرانی

تکنیک های طلایی برقراری ارتباط چشمی در حین سخنرانی

زمانی که با مردم در حال صحبت هستیم، یک تماس چشمی استراتژیک، قدرت این را دارد که فکر طرف مقابلمان را در مورد ما عوض کند.

اگر بخواهیم برای برقراری ارتباط و یک سخنرانی کردن خوب چه در جمع چه در مقابل یک نفر، اگر بخواهیم یک ارائه ی عالی و بی نقص بدهیم و کاری کنیم دیگران همان چیزی را فکر کنند که ما میکنیم، اگر بخواهید ایده ای در جمع بدهیم و بخواهیم دیگران جواب مثبت به ایده ما بدهند و مهم تر از همه اگر بخواهیم برای این منظور فقط و فقط یک مهارت یاد بگیریم آن مهارت قطعاً: برقراری تماس چشمی، خواهد بود.

تنها زحمتی که بدست آوردن یک تماس چشمی حرفه ای و استراتژیک نیاز دارد، کمی تمرین است…

تحقیقات نشان داده: در کارتونی که توسط دانشجویان دانشگاه کرنل ساخته شده بود، یک خرگوش باید یک جعبه هویج بردارد. دانشجویان این دانشگاه 2 نسخه از این کارتون را ساخته بودند؛ در یکی از نسخه ها خرگوش زمانی را وقف نگاه کردن به جعبه شماره 1 میکند و در نسخه دوم خرگوش مستقیم به بیننده نگاه میکند و با انگشتش به جعبه شماره 2 اشاره میکند.

بعد از آزمایش، افرادی که این کارتون را دیده بودند بعد از برگشت از محل تحقیقات هنگامی که در دو جعبه مشابه آنچه در کارتون دیده بودند به آنها هویج تعارف میشد ،78% جعبه شماره 2 را انتخاب کردند (جعبه ای که خرگوش درون کارتون به آنها نگاه کرده و با انگشت اشاره به جعبه شماره 2 اشاره کرده)

آنها نتیجه آزمایش را چنین بیان کردند: ایجاد ارتباط چشمی با بیننده حتی از تلوزیون قدرت زیادی در ایجاد احساس و واکنش در طرف مقابل دارد.

پس اگر میخواهیم یک ارتباط خوب با طرف مقابلمان یا حضار ایجاد کنیم باید یک تماس چشمی خوب برقرار کنیم.

اما برای شروع فقط به چشم های آنها نگاه کنیم، همین و بس.

ارتباط چشمی با مردان,ارتباط چشمی چیست,ارتباط چشمی در سخنرانیچگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم

10 دلیل وجود دارد، برای اینکه ارائه دهنده همیشه و هر چند وقت یکبار باید تماس چشمی با تک تک حضار و یا طرف مقابل صحبتش برقرار کند:

  1. تمرکز چشمانمان، دقت مان را افزایش میدهد. زمانی که چشمان ما یک تصویر بزرگتری را نگاه میکنند، تصاویر بزرگتر و بیشتری برای مغز میفرستند تا تجزیه تحلیل کند و این کار دقت لازم برای ادامه صحبت را از ما خواهد گرفت.
  2. زمانی که در برقراری تماس چشمی با طرف مقابلمان ناکام می شویم (ترس, خجالت …) ما کمتر فردی جذاب, با ابهت و قابل اعتماد به نظر می آیید.
  3. زمانی که در هنگام صحبت در چشمان طرف مقابلمان نگاه نمی کنیم، آنها نیز تمایل کمی در نگاه کردن به ما نشان میدهند و زمانی که به ما نگاه نکنند و ما صحبت کنیم بدون شک افکارشان متوجه چیزهای دیگری خواهد شد و کاملاً به چیزهایی که گفتیم دقت نخواهند کرد.
  4. زمانی که دقیق به چشمان طرف مقابل نگاه میکنیم و صحبت میکنیم، ما دقیقاً درحال انتقال حس باور و متقاعد شدن هستیم. یکی از قدرتمند ترین تعاریف برقراری ارتباط, توانایی انتقال باور و متقاعد سازی است.
  5. زمانی هنگام صحبت به چشمان طرف مقابل نگاه میکنیم, آنها بیشتر مایلند به ما نگاه کنند, بیشتر تمایل دارند به ما گوش بدهند، بیشتر تمایل دارند تا از ما خرید کنند.
  6. قابلیت برقراری تماس چشمی با طرف مقابل حتی بدون نیاز به صحبت و تعریف از خود میتواند حس اعتماد بالایی در طرف مقابل از ما ایجاد کند.
  7. زمانی که شنونده ما احساس میکند صورت آنها توسط چشم های ما بررسی میشود، تمایل بیشتری به برقراری ارتباط با ما خواهند داشت. آنها احساس میکنند باید احساساتشان را نسبت به صحبت های ما با ما در میان بگذارند زیرا ما به آنها از طریق صورتشان اعلام علاقه مندی کرده ایم.
  8. شنونده ما از یک شنونده غیرفعال و خاموش تبدیل به یک شنونده فعال میشود. مونولوگ ما حالت دیالوگ هایمان را میگیرد و حالت صورت آنها دقیقاً با احساسات درون جمله بندی ما تغییر میکند.
  9. برای داشتن یک دیالوگ خوب با شنونده مان، ما باید به سیگنال های دریافت شده از طرف مقابلمان پاسخ دهیم. اگر احساس ناراحتی میکنند ،ما نیز این حس را از طریق تن صدا و نگاه مستقیم به چشمانشان (برای انتقال بیشتر احساس) این حس را انتقال دهیم.
  10. زمانی که به چشمان طرف مقابل نگاه میکنیم بعد از 3 تا 5 ثانیه ،سرعت صحبت هایمان کمتر میشود. این یعنی صدای ما تاثیرگذار تر خواهد شد و کنترل کامل بر روی صدایمان را بدست خواهیم آورد. یکی از قدرتمندترین ابزارهای سیاست مداران در سخنرانی همین روش است.

برقراری تماس چشمی با دیگران هنگام صحبت کردنمان یا صحبت کردنشان , این احساس را به آنها میدهد که آنها برای ما اهمیت دارند, صحبته هایشان توسط ما شنیده میشود. اما در واقعیت ما کار خاصی برای جلب نظرشان انجام نمیدهیم تنها کاری که میکنیم یک دریچه انتقال احساس قدرتمند بین چشمان ما و آنها ایجاد میکنیم.

یک تمرین فوق العاده قوی برای اینکه این عادت چالش زا را در خود نهادینه کنید

برای یک هفته تمام رنگ چشمان تمام افرادی که باهاشون برخورد دارید بنویسید.
البته توجه داشته باشید که تماس چشمی برای بعضی افراد ناراحت کننده است، مخصوصاً برای مردها، زیرا رفتاری همراه با اعتراض به حساب می آید.
پس در این موارد تماس چشمی را بسیار کوتاه نگه دارید.
نحوه صحیح داشتن تماس چشمی با افراد هنگام گفتگو هم طوری است که؛ وقتی شما صحبت میکنید 50% و وقتی با شما صحبت میکنند 100% تماس چشمی داشته باشید.

3 نظر در مورد مقاله “ ارتباط چشمی در سخنرانی ” ثبت شده است
  1. ماندگار ترین خاطره

    فوق العاده بود. خیلی انرژی مثبت گرفتم دلم می خواد بلند بشم و ایستاده براتون دست بزنم…


  2. مجتبی

    سلام اقای قمصری اعتراف میکنم نافذ ترین نگاه که یادمه نگاه مادر بزرگم بود وقتی کاره بدی میکردم


  3. دولونگی 2002

    سلااااااااااام. بسیااااااااار عالی من استاد دانشگاه هستم میتونم یک نکته دیگرو هم اضافه کنم اینکه نگاه ها نکات تربیتی دارند. شما می توانید با نگاه کردن کنترل کنید همه چیز را
    البته باید نگاه کردن را هم بیاموزید. استادانی که در چشم تک تک دانشجویان نگاه میکنند و در کلاس راه می روند بیشتر در خاطر می مانند تا اساتیدی که بر سکو پشت به همه درس می دهند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود