
برای موفقیت در هر کسب و کاری، باید هفت عادت را در کار خود ایجاد نمایید. زیرا در صورت نداشتن هر کدام از این موارد، کسب وکارتان با مشکل جدی مواجه خواهد شد. هر زمان صلاحیت لازم برای دسترسی به سطوح این عادتها را پیدا کنید، آنوقت راحتتر و با شتاب بیشتری از سایر رقبایتان می توانید طعم موفقیت را بچشید.
1- برنامه کامل و سراسری
اولین قدم برای کسب موفقیت، داشتن عادت برنامه ریزی است. باید سعی نمایید برنامه ریزی تان را به صورت کامل و با جزئیات دقیق انجام دهید تا سریعتر بتوانید برنامه های خود را پیاده سازی کنید و به نتیجه دلخواه برسید.
در صورتی که برنامه ریزی شما صحیح باشد، می توانید با صرف 20 درصد از زمان و انرژی خود به 80 درصد بهره وری برسید. سوالات زیر را مدام از خود بپرسید و به دنبال پیدا کردن جواب های منطقی برای آنها باشید.
1- محصولات و خدمات من چه چیزهایی هستند؟
2- مشتریان من چه کسانی هستند؟
3- علت خرید کردن مشتریان از من چیست؟
4- مشتری چقد برای کسب و کار من ارزش قائل است؟
5- چه عواملی مانع از خرید مشتریان از من در آینده می شود؟
6- چه چیزی باعث برتری تولیدات و محصولات من نسبت به سایر رقبا می باشد؟
7- دلیل خرید مشتریان بالقوه من از سایر رقیبانم چه می باشد؟
8- چه چیز ارزشمندی را در خرید از رقبای من مشاهده می کنند؟
9- چگونه می توانم مشتریان رقبای خود را به خرید از محصولاتم ترغیب کنم؟
10- چه عواملی می تواند مشتریان من را متقاعد کند که خرید کردن از من را به سایرین ترجیح دهند؟
شما باید این سوالها را بار دیگر از خودتان بپرسید و جواب دهید، بعد از برنامه ریزی، قدم بعدی می تواند آماده کردن اهداف خاص شما برای فروش و سود آوری باشد.
شما باید بطور دقیق پرسنل، پول، آگهی و بازاریابی که شما برای رسیدن به اهداف خود نیاز دارید را تعیین نمایید.
برنامه ریزی کاملی که شما برای هر مرحله از فعالیتهای کسب و کار خود قبل از شروع آن می کنید باعث می شود که شما به یک موقعیت عالی در هنگام شروع آن عملکردها برسید.
2- سازماندهی کنید قبل از اینکه شروع کنید:
بعد از برنامه ریزی، نوبت به سازماندهی منابع مورد نیاز کسب و کارتان می رسد. تمام منابعی را که فکر می کنید در سازماندهی کارتان به آن نیازمندید را مشخص نمایید.
نقل قول جالبی در این مورد وجود دارد که می گوید:
“غیر حرفه ای ها از روی احساس حرف می زنند اما حرفه ای ها با منطقشان سخن می گویند.”
واجب است که تمام عواملی که قبل از شروع یک کسب وکار بدان نیاز دارید را مشخص کرده و شروع به جمع آوری آنها نمایید، زیرا حتی یک اشتباه کوچک در ابتدای راه، می تواند باعث شکست کل کسب و کار شود.
3- استخدام افراد مناسب
سومین گام برای کسب موفقیت در کسب و کارتان، استخدام افراد مناسب می باشد تا به شما در راه رسیدن به اهدافتان کمک کنند. کیفیت و توانمندی افراد سازمان، 95 درصد از موفقیت شما را در راه رسیدن به خواسته هایتان هموار می کند.
باید بدانید که بهترین موسسات و ارگانها، همیشه بهترین پرسنل را دارند و بهترین موسسات درجه دو بهترین افراد درجه دو و بهترین موسسات درجه سه بهترین کارمندان درجه سه را در اختیار دارند. پس میزان موفقیت شما رابطه مسقیمی با میزان توانمندی افراد سازمانتان دارد.
4- انتخاب شریک تجاری مناسب
چهارمین عادت مورد نیاز برای کسب موفقیت، توانایی انتخاب یک شریک تحاری مناسب می باشد. انتخاب اشتباه در این زمینه بطور موثر می تواند باعث شکست یا اجرای ناقص پروژه کسب و کارتان شود. زیرا بعد از مدتی که بیزینس شما شکل گرفت و توسعه پیدا کرد، دیگر به تنهایی قادر به جلوبردن تمام کارها نخواهید بود. از این رو باید نسبت به انتخاب یک شریک تجاری مناسب اقدام نمایید. یک انتخاب عاقلانه و به دور از احساسات می تواند باعث ترقی بیزینس شما شود.
5- بررسی اینکه شما چه انتظاراتی دارید
پنجمین دستورالعمل برای یک کسب و کار موفق، داشتن عادت نظارت صحیح می باشد. شما باید یک سیستم نظارت درست برای کسب و کار خود ایجاد کنید و از روند صحیح انجام آن مطمئن شوید. لازم است که شما نحوه اجرای کار خود را کنترل کنید و اطمینان یابید که طرح، طبق زمان بندی و کیفیت سطوح مورد نیاز انجام می شود. اقدام به تهیه گزارشی مبنی بر جزئیات و کلیات کار خود کنید و نظارت کامل برروی آن را اتخاذ نموده و همیشه از چگونگی انجام شدن آن مطلع باشید.
6- سنجش کارهای انجام شده :
عامل ششم در موفقیت کسب و کار کارآفرینان و مدیران اجرائی، عادت اندازه گیری میزان کارآیی می باشد.
اقدام به تهیه فرم های امتیاز و استانداردهای مورد نیاز برای مشخص کردن نتایجی که بدان احیاج دارید نمایید. نسبت به انتظارات خود، زمان شروع و پایان کارهای خود را مشخص کرده و زمانبندی مناسبی برایشان انجام دهید. مدیران موفق همیشه زمان بندی درستی نسبت به کسب و کار خود دارند و انجام امور را موکول به تایم مشخص شده می نمایند.
اهمیت انتخاب و مشخص کردن اهداف خاص، اندازه گیریها و سنجش آنها بسیار مهم می باشد.
7- مطلع ساختن مردم از کسب و کار
عادت هفتم و پایانی برای موفقیت، تهیه گزارشی منظم و با جزئیات کامل (رزومه) از کسب وکارتان برای ارائه می باشد. افراد نیاز دارند تا بدانند چه چیزی در کسب وکار شما اتفاق می افتد. کارشناسان بانکی احتیاج دارند از نتایج مالی شما باخبر باشند، همچنین کارمندان نیز می خواهند تا از شرایط شرکت مطلع شوند. این اتفاق در مورد افراد کلیدی شرکت نیز صدق می کند. آنها نیز خواستار این هستند بدانند شرکت شما به چه نتایجی خواهد رسید. مطالعات انجام شده بر روی چندین هزار کارمند نشان می دهد که مهمترین عامل خرسندی برای آنان، “دانستن کار” می باشد. افراد سازمان بطور عمیق نیاز دارند که بدانند و بفهمند که چه اتفاقاتی در اطراف آنها و در رابطه با کارشان می افتد.
بنابراین روشن است که باید بطور کامل و دقیق، اقدام به تشریح نقشه کار و پیشبرد اهداف برای پرسنل تحت امرتان نمایید. این امر باعث بهبود کسب وکار شما می شود و رضایت و خرسندی پرسنل را نیز در پی دارد.