هفت شیوه برای ابراز تشکر و قدردانی از کارکنان

پرورش کارکنان,پرورش کارکنان با انگیزه,تشکر از کارکنان

سیمون بارون کوهن چیزهای زیادی دارد که قدردانش هست. وی پس از خارج شدن از کسب و کار رو به افول خانوادگی شان، نه تنها وارد صنعت متفاوتی شد، بلکه توانست شرکت جدید خود را تا جایی گسترش دهد که تبدیل به بزرگترین شرکت حمل و نقل مکزیک شود. سیمون، مشکل اصلی ساختار موجود را شناسایی کرد: رساندنِ به هنگامِ مواد اولیه و محصولات به آنجایی که باید. سیمون به جای اینکه از روی استیصال جا بزند، با تأمین کننده ی قبلی خود شریک شد و کسب و کارش را توسعه بخشید و در نهایت کنترل کامل آن را بدست گرفت. شرکت او امروزه بیش از هر شرکت دیگری در مکزیک مواد اولیه و محصولات را جابجا میکند. خود سیمون کوهن نیز در حال آمادگی برای توسعه ی بیشتر است.

سیمون برای حفظ کارایی شرکت خود و بالا بردن رضایت پرسنلش، برای فرهنگ قدرشناسی و قدردانی ارزش زیادی قائل می شود. او رویکرد خود را اینگونه شرح می دهد: “ما در دنیایی چشم به جهان گشوده ایم که مدام در حال تغییر و تحول است و نیاز داریم با تغییر کنار بیاییم. بنابراین به خاطر همین تغییرات مشکلاتی داریم و نقش ما به عنوان رهبر در زندگی، حل کردن این مشکلات و پریدن از روی موانع مرتبط با آن می باشد. می توانیم این کار را با بد خلقی و نگرشی تحریک آمیز انجام دهیم، یا اینکه گزینه ی بهتری برگزینیم که از نظر من یک لبخند بزرگ و حس قدرشناسی واقعی است.”

1- قبل از هر چیز دیگر قدرشناسی خود را با کلمات نشان دهیم

اکثر مردم در مورد کلماتی که به کار می برند چنان دقتی ندارند. سیمون کوهن اعتقاد دارد رهبران باید هنگام برقراری ارتباط با دیگران آگاهانه رفتار نمایند. او در این باره می گوید: “همه ی ما انسان هستیم و برابر. بنابراین چرا باید با کارکنان خود غیرمحترمانه یا تهاجمی صحبت نماییم؟ کلمات می توانند به یک نفر انرژی بدهند یا او را نابود کنند، بنابراین مطمئن شویم هرگاه با تیم خود صحبت می کنیم، کلمات درست و مثبتی به کار می گیریم. هر چقدر هم که عصبانی یا نا امید هستیم، همیشه حرف خود را با تعریف و یا تشکر شروع کنیم.

پرورش کارکنان,پرورش کارکنان با انگیزه,تشکر از کارکنان

2- افراد را به اسم صدا کنیم

قدردانی تا وقتی به هدف مورد نظر خود نرسد و با آن ارتباطی مستقیم برقرار نکند نمی تواند اثرگذاری حداکثری خود را داشته باشد. وقتی تنها از روی انجام وظیفه از کسی قدردانی کنیم، کلمات ما مصنوعی و توخالی به گوش خواهند رسید. سیمون کوهن راه حل ساده ای برای این موضوع پیدا کرده: “هر کسی دوست دارد به اسم صدا شود. این کار نشان خواهد داد که برای طرف مقابل اهمیت قائلیم، به آنها توجه می کنیم و قدردان حضورشان هستیم. اگر در به خاطر سپاری نام ها با دشواری روبرو می شویم، می توانیم از تکنیک های مختلفی بهره بگیریم که به این منظور طراحی شده اند”.

3- یک کار خاص انجام دهیم تا کارکنان ما حس کنند واقعاً به آنها اهمیت داده می شود

سیمون کوهن در این باره می گوید: “گاهی اوقات وقتی به دفاتر خارج از کشور شرکتم می روم، از دستیارم می خواهم در مورد کارکنان آن دفتر بیشتر برایم توضیح بدهد. از او درباره ی تغییراتی که ظرف این مدت در آنجا اتفاق افتاده است می پرسم. آیا هیچ یک از کارکنان در شرف ازدواج است؟ آیا کسی صاحب فرزندی شده است و یا مناسبت خاصی را جشن می گیرد؟ تمام این سؤالات حساسیت ما نسبت به افراد را بالا می برد. روزی که به این دفاتر می رویم، به تک تک آنها سلام می کنیم، و از آنها به خاطر اینکه بخشی از این شرکت هستند تشکر می کنیم و به آنها تبریک می گوییم”.

4- آنها را به خود نزدیک تر کنیم

سیمون کوهن به ارزش قائل شدن برای زمان کسانی که برایش کار می کنند اصرار می کند. او اینگونه توضیح میدهد: “کارکنان با انگیزه و با استعداد، بزرگ ترین دارایی هر شرکتی یا کمپانی هستند و بدون آنها نمی توان شرکت را اداره نمود. پس به صحبت های آنان گوش دهیم. به آنها نزدیک شویم، ناهار را کنار آنان صرف کنیم و هر چقدر در توانمان هست با آنها به گفتگو بپردازیم. سپس، از آنان به خاطر سپری کردن وقتشان در کنارمان قدردانی کنیم”.

تشکر و قدردانی از کارکنان,تقدیر و تشکر از کارکنان,خارج شدن از کسب و کار

5- کارکنان خود را غافلگیر کنیم

به زبان آوردن تشکر به صورت مکرر می تواند خسته کننده و بی معنا باشد اما کوهن رویکرد خود را دارد. سیمون کوهن می گوید:‌ “هر از چند گاهی، بدون دلیل کار متفاوتی انجام دهیم. مثلاً می توانیم کارمندان خود را به صبحانه یا ناهار میهمان کنیم و یا یک سخنرانی کوتاه ترتیب دهیم و صحبتهای خوبی برایشان بکنیم. حتی یک بسته شکلات به عنوان هدیه هم می تواند معنای زیادی داشته باشد. اگر این کار را از ته قلب خود انجام دهیم آنها هم آن را درک خواهند کرد”.

6- موفقیت های خود را با آنها سهیم شویم

بسیاری از رهبران، دیدگاهی “ما” و “آنها” یی دارند. این جداسازی حتی اگر ستیزه جویانه هم نباشد به انزوای احساسی و افت کارایی می انجامد. اما سیمون کوهن ایده ی بهتری دارد. او می گوید: “هر بار که مراسم خاصی داریم، قرارداد خوبی می بندیم و یا فرصت خوبی به دست می آوریم، اعتبار آن را به خودمان اختصاص ندهیم. به همه اینطور بگوییم که به خاطر کار تیمی میان کارکنان، عملکرد خوب و حمایت آنان بوده که شرکت توانسته است این قرارداد را ببندد”.

7- به فکر کردن بسنده نکنیم، به زبان بیاوریم

سیمون کوهن مصر است که هیچ وقت نباید فکر کنیم دیگران از قدرشناسی ما نسبت به حضور و کارشان آگاهند. او اعتقاد دارد ما باید از هر فرصتی برای به زبان آوردن این موضوع استفاده کنیم. او در این باره می گوید: “رهبران معمولاً به شدت سرشان شلوغ است و اغلب فراموش می کنند آنچه در ذهن دارند را به زبان بیاورند. هر وقت می توانیم از کارکنان خود تشکر کنیم تا آنها کم کم احساس متفاوتی پیدا کنند. اینکه کسی به ما نزدیک شود، لبخند بزند و حرف خوبی به ما بزند احساس فوق العاده ای دارد. حتی وقتی کسی مرتکب اشتباهی می شود، اشتباهش را با کلمات مثبت به اطلاعشان برسانیم. حرف های خوب را در ذهن خود نگه نداریم. به جمع کارکنان خود برویم و آنها را به زبان بیاوریم”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود