
گام اول: نیازی در بازار پیدا کرده و آن را پر کنیم
اکثر افرادی که پا به این حوزه می گذارند، معمولاً دچار این اشتباه می شوند که ابتدا به یک محصول می اندیشند و سپس به بازارش فکر می کنند.
برای اینکه شانس خودمان را برای رسیدن به موفقیت بیشتر کنیم، فکر کردن به بازار را در اولویت قرار دهیم. برای اینکار می توانیم از این تکنیک بهره ببریم که گروهی از افراد را در نظر بگیریم که در حال جستجو برای یک محصول یا راه حلی برای رفع یک مشکل می باشند، اما گزینه های چندانی پیدا نمی کنند. استفاده از اینترنت برای پیدا کردن این جستجوها ساده است:
• تالارهای گفتگوی آنلاین را چک نماییم و سوالاتی که کاربران در این تالارها پرسیده اند را مطالعه کنیم.
• از کلید واژه هایی که در سوالات آنها می بینیم برای جستجوی محصولات یا راه حل های مورد نظر آنها، در موتورهای جستجو بهره ببریم و سایت های رقیب را پیدا نماییم.
• سعی کنیم پتانسیل رقبا را در خصوص هر محصول یا راه حل مورد بررسی قرار دهیم. به سایت آنها مراجعه نماییم و نکات کلیدی مثبت و منفی سایت، محصولات یا خدماتشان را یادداشت کنیم. بعداً این نکات می توانند به ما یاد دهند که محصولات خود را حتی با وجود رقیبان، ساده تر و بهتر در این بازار عرضه نماییم.
گام دوم: از یکی از نمونه های موجود برای محصول و سیستم فروش خود ایده بگیریم
احتمالا نمونه های مشابه و موفقی که محصول یا خدماتی مشابه ما عرضه می کنند، وجود دارند که می توانیم از تکنیک های موفق آنها در کار خود ایده بگیریم. این موارد می توانند بیشتر به پیشرفت ما در فروش محصولات و خدماتمان کمک کنند:
۱- با تیترهای جذاب، جلب توجه کنیم.
۲- مشکلاتی را که محصول یا خدمات ما راه حل آن هستند را توصیف نماییم.
۳- از اعتبار خود در القای توانایی در رفع مشکلات و کمک به مشتری در پبدا کردن راه حل بهره ببریم.
۴- گفته های سایرین در تمجید از محصولات و خدمات خود را در معرض دید مشتریان بالقوه بگذاریم.
۵- در مورد محصولات و مزایای بهره بردن از آنها برای مشتریان استفاده نماییم.
۶- به مشتریان پیشنهادهای ترغیب کننده برای خرید بدهیم.
۷- کار خود را ضمانت کنیم.
۸- خدمات فوری را ضمیمه کار و محصول خودمان کنیم.
۹- دیگران را به فروش محصولات ترغیب نماییم.
بسته به میزان الهامی که از نمونه های مشابه می گیریم، باید تمرکز مشخصی هم روی محصول یا سرویسی که ارائه می دهیم داشته باشیم. بدین ترتیب امکان رفع مشکلات خریداران بالقوه و ایجاد زندگی بهتر برای آنان نیز وجود دارد. سعی نماییم از نگاه یک مشتری فکر کنیم و از خود بپرسیم: اینجا چه چیزی برای عرضه به من دارد؟
گام سوم: وبسایت را طراحی کنیم
اکنون که محصول و بازار خود را پیدا کرده ایم، برای عرضه آن به مشتری و تکمیل فرایند راه اندازی کسب و کار انلاین خود، سایتی لازم داریم. به یاد داشته باشیم که سادگی مهمترین اصل در طراحی و اجرای آن می باشد. ما در فاز اول کارمان تنها یک فرصت پنج ثانیه ای برای جلب توجه مشتریان بالقوه زمان داریم. و اگر این فرصت از دست برود، مشتری نیز از دست رفته است.
برای بهره بردن حداکثری از این زمان کوتاه، حتما این نکات را در طراحی و ساخت سایت رعایت کنیم:
• تا حد ممکن از فونت های ساده استفاده نماییم. یک یا دو فونت، یکپارچگی بیشتری ایجاد می کند و کافی ست.
• سایت را طوری طراحی نماییم که پیدا کردن بخش های مختلف آن برای کاربر یا مشتری ساده باشد. در تمامی صفحات لینک هایی به تمام بخش ها قرار دهیم.
• تا حد ممکن به جای متن ساده از المان های گرافیکی، صوت یا ویدئو برای رساندن پیام خود استفاده کنیم.
• برای تخفیف یا پیشنهادات جذاب موقعیت های مختلفی را در نظر بگیریم. سعی کنیم آدرس های ایمیل را به شکلی که اعتماد کاربر جلب شود برای رساندن اخبار مفید و آگاهی از تخفیف های آتی به آنها جمع آوری نماییم.
• روند خرید محصول یا سفارش دهی خدمات را ساده کنیم. مشتری تا حد امکان نباید بیش از دو کلیک برای اتمام روند خرید صرف نماید.
• وبسایت ما ورودی فروشگاه ماست، پس سادگی و محیط دوستانه آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
گام چهارم: از موتورهای جستجو برای هدایت مشتریان بالقوه به سایت خود بهره ببریم
تبلیغات کلیکی ساده ترین راه جذب ترافیک به سمت یک سایت نوپا هستند. این تبلیغات 2 فایده برای تبدیل این ترافیک به ترافیکی واقعی و ثمربخش به سمت سایت دارند. اول اینکه تبلیغات کلیکی به سرعت در صفحات جستجو دیده خواهند شد و دوم اینکه این نوع تبلیغات اجازه می دهند که تأثیر کلیدواژه های مختلف بر روی جذب کاربران بیشتر و محاسبه میزان هزینه و ورودی ها بابت هر کلیک را آزمایش کنیم.
سپس ما می توانیم با آگاهی از بهترین کلیدواژه ها و تولید محتوای موثر بیشتر و ارائه محصولات و خدمات مناسب تر، نتیجه بهتری را هم در بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو و هم نهایتاً در افزایش میزان فروش مشاهده کنیم.