
1- بر فروش خود بیفزایید
همانطور که می دانید، بدیهی ترین راه برای افزایش درآمد، فروش بیشتر محصولات می باشد و راهکارهایی هم در این زمینه وجود دارد تا بتوان تعداد مشتریان را افزایش داد.
شما اگر یک رستوران دار هستید، چگونه می توانید نظر مشتریان بیشتری را به خود جلب نمایید؟ اگر در زمینه فروش قطعات لوازم یدکی فعالیت می کنید، چگونه می توانید فروش خود را چندین برابر کنید؟ اگر کسب و کارتان در زمینه کارهای چاپی است، چگونه می توانید مشتریان بیشتری را به موسسه خود بکشانید؟ و…
2- به مشتریان موجود بیشتر و با تکرار فزون تر بفروشید
در کنار اینکه باید به فکر جذب مشتریان جدید باشید، با انجام راهکارهایی می توانید میزان فروش خود به مشتریان فعلی تان را نیز بیشتر کنید. باید توجه کنید که هزینه های پیدا کردن مشتری جدید بسیار هنگفت است. به محض پیدا کردن مشتری جدید، تمرکزتان را بر پیدا کردن راهکارهایی، برای چگونگی فروش بیشتر به وی معطوف نمایید. افزون بر افزایش فروش، این فروش نفع بیشتری هم نصیب شما می کند.
برای مثال، شخصی کارخانه تولید شمع داشت و کسب وکارش رونق گرفته بود. اما میزان فروش وی از حد مشخصی که حدود یک میلیون دلار در سال بود، بود فراتر نمی رفت. بیشتر مشتریان وی را کارخانه داران تشکیل می دادند و به جز در اعیاد و مراسم خاص، به میزان فروش وی افزوده نمی شد. این فرد در حدود 10 هزار مشتری داشت ولی تصمیم گرفت به روش های تبلیغاتی مختلف، میزان بهره وری فروش و تعداد مشتریان خود را بیشتر کند. بنابراین تمرکز خود را علاوه بر فروش در برخی از روزهای تعطیل، روی جنبه های دیگری مانند جشن های تولد، ازدواج و سالگردها نیز معطوف کرد و به تبلیغ پرداخت. سال بعد میزان مشتریان وی 5 درصد بیشتر شد، اما فروش او به دو برابر ارتقا یافت که بسیار شگفت انگیز بود.
3- فروش یک کالا یا خدمت دیگر
افزون بر اضافه کردن به تعداد دفعات منجر به خرید یک مشتری که از شما محصول می خرد، شما می توانید به وی کالاهای جدید هم بفروشید. کسب سود بیشتر از مشتریان فعلی، راهکار دیگری برای رسیدن به فروش بیشتر می باشد.
مدام از خود بپرسید: ” چه کالا یا خدمات جدیدی را می توانم به مشتریان فعلی خود معرفی کنم؟ ” برای مثال فردی که ماشینش را به کارواش می برد، ممکن است علاقمند به خرید روکش صندلی و یا خوشبو کننده داخل ماشین نیز باشد. یا مثلا شخصی که کفش می خرد، شاید علاقمند به خرید کیف هم باشد و… .
4- بر حجم فروش ها بیفزایید
روش دیگری برای اینکه فروش بیشتری به هر مشتری انجام دهیم، این است که بر میزان خرید او بیفزاییم. در روش دوم که به تولید کننده شمع اشاره کردیم، اگر وی بتواند کاری کند که هر مشتری تعداد بیشتری شمع بخرد، فروش کلی وی به مراتب بالاتر می رود.
5- قیمت کالاها و خدمات خود را افزایش دهید
آسان ترین راه برای کسب درآمد بیشتر، بالابردن قیمت محصولات و خدماتی است که ارائه می دهید. سوالی که پیش می آید این است: چگونه با بالابردن قیمت محصولات، مشتریان خود را نسبت به این قضیه، باز هم راضی نگه داریم؟
راه حل ساده است: شما باید کاری کنید که ارزش محصولتان در نزد مشتری بیشتر شود. نکته حائز اهمیت این است که رقابت، باعث جا افتادن قیمت های شما می شود. باید راهکاری بیندیشید که تفاوت میان کالاها و خدمات تولیدی شما و رقبایتان در نزد مشتری به چشم آید. برای رسیدن به این مقصود، می توانید بر کیفیت بسته بندی محصولات خود بیفزایید و یا بر کنترل کیفی کالاهای خود نظارت بیشتری داشته باشید.
6- بر سودمندی فروش های خود بیفزایید
تا بدین جای مقاله در مورد پنج روش کلیدی که می تواند در میزان فروش شما دخیل باشد صحبت کردیم. اما نکته حائز اهمیت در هر کسب و کاری، جریان نقدینگی آن موسسه می باشد. تلاش هر موسسه ای باید در جهت افزایش سودش باشد. علاوه بر افزایش فروش ناخالص، بر میزان حاشیه سود خود هم بیفزایید. برای رسیدن به این هدف، باید میزان فروش خالص خود را بیشتر کنید.
میزان سودمندی هر یک از مشتریان خود را بسنجید. احتمال دارد به این نتیجه برسید که هر مشتری می تواند به اندازه متفاوتی به شما سود برساند. بعضی مشتریان علاقمند به خدمات پس از فروش بیشتری هستند. بعضی دیگر با توجه به سوابق شان ممکن است مبادرت به پس دادن محصول خریداری شده ورزند. میانگین میزان خرید مشتریان با هم تفاوت می کند.به همین شکل، بعضی از مشتریان، کالاهای گران قیمت تری خریداری می کنند.
اجرای هر کدام از این تغییرات، منجر به سوددهی بیشتر در هر فروش می شود. ضمنا، میزان سوددهی هر محصول خود را مشخص سازید. اگر اقدام به تولید بیش از یک محصول و عرضه آن در بازار می کنید، متوجه میزان سوددهی متفاوت بعضی از آنها در مقایسه با دیگران خواهید شد. شاید با توجه به قیمت های جاری، حاشیه سود آنها بیشتر است. اگر به دنبال افزایش میزان سود خود هستید، تمرکزتان را بیشتر بر روی کالاهایی بگذارید که بیشترین سودمندی را برای شما دارند.
7- هزینههای فروش را کاهش دهید
برای به دست آوردن حاشیه امنیت بیشتر در فعالیت های اقتصادی، باید به دنبال روشی باشید که مشتریان خود را با هزینه کمتری به دست آورید. آیا مشتریان خود را می شناسید؟ آیا به این فکر کرده اید که چگونه می توانید آنها را با هزینه های کمتری جذب کنید؟
روش های فروش خود را واکاوی نمایید. فروش خود را مستقیم انجام می دهید یا از طریق توزیع کنندگان اقدام به این کار می کنید؟ در صورتی که کمسیون می پردازید، آیا رقم آن عقلانی است؟ به عبارت دیگر، آیا حق الزحمه ای که می پردازید به میزانی هست که فروشندگان خوبی جذب شما شوند؟ آیا هزینه های حق العمل شما به اندازه کافی کم هست که بتوانید بر اساس آن عمل کنید؟ آیا روشی برای سنجیدن هزینه های فروش خود دارید؟ در صورتیکه جوابتان منفی است، باید در این خصوص تمهیداتی بیندیشید و هزینه های فروش خود را بهینه کنید.
اول سلام میکنم. به نظرم خدمات پس از فروش بیشترین اثر رو در فروش محصول روی مشتری داره. بعد از اون روانشناسی مشتری مداری باید اجرا بشه. در آخر هم ممنونم از مطالب خوب و کاملتون