
1- تمرد را کنار بگذاریم
اگر ما از وظایف کاریمان که واقعاً دوست نداریم انجام شان دهیم سرباز بزنیم یا از انجام آنها تمرد و چشم پوشی کنیم، فکر می کنیم رئیسمان چند وقت ما را سرکار نگه می دارد؟ طولی نمی کشد، مطمئن باشید! شغلمان، منبع مالی و درواقع پول ماست پس باید به بهترین نحو انجامش داد.
وقتی ما به پول یا امور مالی خود به نحوی شایسته توجه نماییم آنگاه می توانیم تغییر را مشاهده کنیم. ممارست برای بهبود رابطه با پول مان، هوش مالی ما را افزایش می دهد.
2- به خودمان آموزش دهیم
به شما پیشنهاد نمی کنیم به دوران مدرسه برگردید تا درباره ی امور مالی چیزهایی بی آموزید یا در کلاس های آموزشی سهام و اوراق قرضه ثبت نام کنید. مادامی که ما می توانیم یک مشاور موثق استخدام نماییم تا در تصمیمات و انتخاب های مالی کمکمان کند، ضرورتی ندارد خودمان تمام زیر و بم سرمایه گذاری را بدانیم. فهمیدن چگونگی تغییر راههای رفتاری ما با پول مان مهم است. باید توجه داشته باشیم که چگونه با پول مان رفتار می کنیم و روزانه چه تصمیماتی اتخاذ می نماییم که وضع مالی مان را بهتر یا بدتر می کند. به این مسئله که فقط رفتاری را از خود بروز دهیم که به نفع ماست متعهد باشیم. این باعث تقویت هوش مالی خواهد شد.
3- تفکرمان را تغییر دهیم
اغلب مواقع این تفکر ما است که در جایی که هیچ رشد فکری نداریم نگه مان می دارد. برای افزایش هوش مالی و احساس کامیابی مالی، طرز تفکرمان را تغییر دهیم. به جای این که فکر کنیم زندگی بدون خریدن فلان چیزگران قیمت برای مان پوچ است، بیشتر درباره ی ثروت ساختن بیندیشیم. وقتی روی خرج کردن تمرکز کنیم، هوش مالی مان پایین نگه داشته می شود، اما وقتی به این می اندیشیم که چگونه می توانیم بیشتری بسازیم، هوش مالی مان افزایش می یابد و به اتخاذ تصمیماتی می پردازیم که در پس آن تفکرمان تغییر می یابد. باهوش تر بودن یعنی هوشمندانه تر اندیشیدن.
4- زمان مان را عاقلانه بگذرانیم
افزایش هوش مالی شامل تخصیص زمان مان به انجام کارهایی است که واقعاً برای زندگی سالم تر با پول به آن نیاز داریم. برای اینکه رابطه مان با پول بهتر باشد نیاز داریم کارهای بهتری با پول انجام دهیم. رهاسازی خودمان از بدهی ها، هوش مالی مان را افزایش خواهد داد، بنابراین خرج روزانه مان را شدیداً کنترل کنیم. به جای اینکه منتظر بمانیم و به این بیندیشیم که آیا می توانیم از پس خواسته هایمان برآییم، هرماه زمانی را به این اختصاص دهیم که برنامه ای را برای امور مالی مان بنویسیم و دقیقاً پولی را که به دست می آوریم و نیز انتخاب هایمان برای چگونگی خرج کردنش را مشخص نماییم. انجام این کار قدرت کنترل بیشتر پول مان را به ما خواهد داد.