چگونه در اولین برخورد با مشتری تاثیر گذار باشیم

اولین ارتباط با مشتری,اولین برخورد با مشتری,رابطه با مشتری

به عنوان یک فریلنسر باید بدانید تأثیرگذاری در اولین برخورد، از موارد مهم در ایجاد رابطه با مشتری می باشد. مشتریان ترجیح می دهند با کسی کار کنند که به او اعتماد داشته باشند، زیرا طبیعت انسان اقتضا می کند با کسانی که دوستشان دارند همراه شوند و کار کنند.

در واقع برخورد اول، رکن موفقیت محسوب می شود. در این مقاله شما را با 12 روش که کمکتان می کند چگونه در اولین برخورد با مشتری، (چهره به چهره، از طریق مکاتبه ایمیلی یا از طریق مکالمه تلفنی) تاثیرگذار باشید.

برخورد چهره به چهره

اولین ارتباط با مشتری,اولین برخورد با مشتری,رابطه با مشتری

خوش لباس باشید:

اغلب اوقات یکی از مواردی که مشتریان به آن توجه می کنند، نوع پوشش شما می باشد. شما باید بدانید که مهم نیست مشتری شما کیست و با چه شخصیتی قرار ملاقات دارید. در همه حال سعی کنید حرفه ای به نظر برسید. مشتریان وقتی حس کنند شما جلسه را جدی در نظر گرفته اید قدردان شما خواهند بود.

نمونه کارهای خود را همراه داشته باشید:

لیستی از نمونه کارهای خود را آماده کنید و در همه حال همراه خودتان داشته باشید. توجه کنید که مهم نیست همیشه اصل مدارک را با خود حمل کنید، بلکه فتوکپی آن نیز کفایت می کند. در صورت درخواست مشتری، نسخه ای از نمونه کارتان را به وی بدهید. تهیه نسخه حرفه ای از نمونه کارهایتان، شانس شما را برای یافتن پروژه کاری جدید به مراتب بالا می برد.

رزومه و یک کارت تبلیغاتی از خود همراه داشته باشید:

برای سهولت در برقراری ارتباط مشتری با خود، همیشه رزومه کاری و کارت تبلیغاتی، باید همراهتان باشد. این مورد به شما کمک می کند تا حرفه ای به نظر بیایید و توجه مشتری را به خود جلب کنید.

رفتار خوبی از خود نشان دهید:

در هنگام صرف غذا، نوشیدن قهوه و زمان حضور در دفتر مشتری، سعی کنید رفتارتان حرفه ای جلوه نماید. نحوه دست دادن با مشتری، طرز نشستن و آداب غذا خوردن را یاد بگیرید و مدام با خودتان تمرین کنید. این موارد در نگاه اول شاید کم اهمیت به نظر بیاید، اما می تواند در مواجهه اول با مشتری بسیار حائز اهمیت باشد.

از طریق تلفن

رابطه با مشتریان,روش صحبت با مشتری,صحبت با مشتری

به آرامی و به طور واضح صحبت کنید:

هنگام مکالمه تلفنی، حرف زدن آسان تر است. خواست شما درک آسان صحبتتان توسط مشتری است. پس یاد بگیرید به آرامی و به وضوح صحبت کنید تا مشتری به طور کامل متوجه حرفهایتان شود.

گاهی اوقات مکث کنید و به مشتری اجازه دهید پرسش های خود را مطرح کند:

هرچند مکالمه از طریق تلفن آسان تر است، اما باید در حالیکه به آرامی صحبت می کنید، کمی تامل نمایید و به مشتری اجازه دهید تا سوالات خود را مطرح نماید. مکالمه خود را به تبدیل به سخنرانی نکنید.

در یک محل آرام صحبت کنید:

وقتی در مکان آرامی مثل دفتر کار یا منزل هستید، حتی اگر بیژامه پوشیده باشید، مشتریان متوجه این امر نمی شوند. اما اگر در ایستگاه اتوبوس باشید، به راحتی احساس خواهند کرد. این کار نوعی بی ادبی و خلاف حرفه ای رفتار کردن است. زمانیکه در محیطی آرام حضور دارید را به مکالمه تلفنی اختصاص دهید. سعی کنید در هنگام مکالمه، کسی وارد دفترتان نشود تا تمام تمرکزتان روی مکالمه باشد.

اجازه ندهید در حین صحبت، تلفن تان قطع شود:

اگر در حال مکالمه با تفن همراه هستید، مطمئن شوید که گوشی به طور کامل شارژ شده است. در صورتیکه مکالمه به هردلیلی قطع شد، مشتری را معطل نگه ندارید. توصیه می کنیم از خط ثابت برای تماس های اینچنینی استفاده کنید.

از طریق پست الکترونیکی

طرز صحبت با مشتری,طریقه صحبت با مشتری,کسب و کار

همیشه از نگارش و گرامر صحیح استفاده کنید:

زمانیکه مبادرت به برقراری ارتباط از طریق ایمیل با دوستانتان می کنید، می توانید از حروف اختصاری استفاده نمایید و توجه زیادی به املای درست و دستور زبان نداشته باشید. اما مادامیکه برای مشتریان خود ایمیل می فرستید، به این صورت عمل نکنید. به مشتریان نشان دهید که در بحث دستور زبان و نگارش، متخصص به تمام معنا هستید.

خلاصه و مختصر بنویسید:

تا می توانید مقاله را به صورت مختصر برای مشتریان بفرستید. زیرا اغلب افراد توجهی به مقالات طولانی نمی کنند. احتمالا خودتان هم در دسته همین افراد باشید.

مشتری خود را آگاه سازید:

هر اطلاعاتی که مشتری به آن احتیاج دارد را برایش بفرستید.

فوری پاسخ دهید:

پاسخگویی به ایمیل مشتریان را در اولویت کاری خود قرار دهید، به خصوص هنگامی که با مشتریان جدید مواجه می شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام شما بلافاصله پس از ثبت برای مدیران سایت ارسال می شود