
نحوه انتخاب یک نام تجاری موفق
1- نام برند ما هیچگاه نباید مشابه نام رقبایمان و یا حتی نزدیک به آن باشد زیرا اولاً مشتریان سردرگم خواهند شد و ما را پیدا نمی کنند و ثانیاً امکان دارد مورد شکایت شرکت های رقیب واقع شویم.
2- هر چقدر اسم شرکت کوتاه تر باشد، به یاد ماندنی تر و شکیل تر خواهد بود.
3- اسم برند شرکت باید به آسانی هجی شود و به وضوح قابل تلفظ باشد.
4- اسم برند شرکت باید تبلیغی باشد برای آن چه می خواهیم انجام دهیم. کسب و کارهایی که نام صاحبان خود را دارند تنها در صورتی موفق میشوند که این اسم برای دیگران آشنا باشد و یا شبیه یک محصول و یا خدمت شناخته شده باشد.
5- نباید نام شرکت ما به نام شرکت ثبت شده دیگری تجاوز کند.
6- نام برند شرکت ما باید متمایز و در ارتباط با تصویری باشد که مایلیم از کسب و کار خود ارائه نماییم. برای نمونه اگر ما خواستار خدمات نظافت منازل هستیم، انتخاب نام سرویس منازل “مهربان” کاملاً نامناسب می باشد و در عوض نام “چابک” بسیار مناسب خواهد بود.
7- با توجه به ثبت نام برند شرکت ما در کتاب های اطلاع رسانی مانند 118، اگر نام شرکت با اولین حروف الفبا شروع شود، در صدر لیست شرکتها قرار خواهد گرفت.
8- شاید ما دوست داشته باشیم نام شهر و یا شهرستان خود را بخشی از نام شرکت خود قرار دهیم.
9- علت دیگری که نباید نام کوچکمان را در نام کسب و کارمان مورد استفاده قرار دهیم، این است که در اذهان مشتریانمان تبعیض ایجاد می کنیم و آنها به دنبال ما می گردند، در حالی که سایر همکارانمان بیکار نشسته اند کار فراوان روی سر ما ریخته می شوند.
10- همین طور زمانی که تمایل به فروش و یا واگذاری کسب و کار خود داریم در صورتی که نام کسب و کارمان نام کوچک ما باشد، به قیمتی پایین تر از زمانی که یک نام تجاری مناسب داشته باشد به فروش خواهد رسید.
11- تعیین نام مناسب به این روش ایجاد می شود: یک جلسه هم اندیشی با روش طوفان مغزی تشکیل داده و نام های مناسبی را که به ذهنمان میرسد را بنویسیم، حتی اگر مسخره به نظرآیند. در این مرحله کمیت اهمیت بیشتری از کیفیت دارد. این راه باید منجر به تولید حداقل 100 اسم گردد.
12- در این مرحله به تسویه لیست اسامی و حذف نام های نامناسب بپردازیم تا به 6 الی 7 نام برسیم. حتماً حتماً به ارتباطات فکری مردم نیز بیندیشیم و این که اغلب آن ها کدام نام را ترجیح می دهند. این لیست را به دوستان و انجمن های حرفه ای که به قضاوت آنها اطمینان داریم نشان دهیم و نظر آنها را بخواهیم. همچنین دلیل آنها را از انتخاب این اسم بپرسیم. در نهایت، خودمان تصمیم بگیریم زیرا ما رئیس هستیم و تصمیم نهایی با ماست چون کسب و کار متعلق به ماست.
13- سپس به کتاب راهنمایی آنلاین مراجعه کنیم تا ببینیم آیا اسم منتخب ما در آن کتاب وجود دارد یا خیر.
14- همچنین در اینترنت شناسه های “com.” را جستجو کنیم تا بدانیم که آیا نام مورد نظر ما در اینترنت وجود دارد؟ به یاد داشته باشیم که “com.” به “net.” ارجحیت خواهد داشت.
15- پیش از هزینه کردن هر مبلغی برای تبلیغات، توضیح مختصری در مورد کسب و کار جدیدمان بنویسیم و برای رسانه های معتبر بفرستیم.
16- نهایتاً هر کارآفرین ایرانی باید به یاد داشته که اغلب کالاها و خدمات به خودی خود به فروش نمی روند. شاخص ویژه ای برای این مطلب وجود دارد.