سه راه برای رونق فروش در بازار خراب

فروشندگان باهوش در هنگام مواجهه با اوضاع اقتصادی خراب بازار، می فهمند که باید واکنش مناسب نشان دهند. رسانه های نوشتاری، برنامه های خبری و اخبار اینترنتی، مملو از خبرهایی است که روزهای تیره و تاری را در برابر دیدگان شما نمایان می کنند.
برخی فروشگاه ها به این واسطه تعطیل می شوند، برخی اعلام ورشکستگی می کنند، قیمت ها به طرز چشمگیری افزایش می یابد و بسیاری شغل خود را از دست می دهند و خوراک خبری خوبی برای روزنامه ها به وجود می آید. تجربه نشان می دهد، این پروسه مدام در حال تکرار شدن است.
حال اگر شما صاحب شغلی هستید، سوال اینجاست که راهکار مناسب در زمان مواجه شدن با این وقایع چه چیزی می تواند باشد و چه کاری باید انجام دهید؟ چه تغییراتی باید در کارتان سریعا اعمال کنید تا در گذر این رخدادهای اقتصادی، بتوانید کسب و کار خود را نجات دهید یا حتی وضعیت آن را بهبود بخشید؟
در صورتیکه محصول شما در دسته مایحتاج ضروری و روزمره مردم قرار ندارد، با تمرکز بر روی این سه وجهی که از آن صحبت خواهیم کرد، می توانید راحت تر از امواج خروشان اقتصادی گذر کنید.
1- بر روی مشتریان خود تمرکر کنید.
طبق یکسری مطالعات انجام شده، مشخص شد که بیشتر مردم ترجیح می دهند از جایی خرید کنند که در نزدیکی محل سکونتشان باشد و تا می توانند از سر زدن و رفتن به فروشگاه های مختلف پرهیز می کنند تا مدت زمان کمتری برای رسیدن به کالای مورد نیازشان انتظار بکشند. به عبارت دیگر ترجیح می دهند محلی و کلی، خرید خود را انجام دهند!
بیشترین لطمه به یک کسب و کار زمانی می خورد که روند پیشرفت و بهینه سازی خود را متوقف کند. اغلب مردم نیاز دارند تا بدانند شما هم با آنها همسو هستید و در شرایط سخت و بحرانی به آنها اهمیت می دهید. شما می توانید با انجام راهکارهایی که موجب کاهش قیمت مصرف کننده می شود، نام خود را حتی پیش از گذشته در میان رقبای تجاری خود مطرح نمایید. اقدام به تهیه بانک اطلاعاتی وسیعی از مشتریان خود، مانند شماره تلفن، ایمیل، آدرس یا هر وسیله ای که باعث تماس سریعتر شما با آنها می شود کنید. سپس با آنها تماس بگیرید، مشکل آنها را پیدا کنید و در پی یافتن راهی برای حل دغدغه آنها باشید. شاید موضوع فقط معطوف به قیمت محصول نباشد، بلکه بعضا دیده شده با اعمال کوچکترین تغییرات، زمینه برای بازگشت مشتریان قبلی فراهم می شود. تا حد امکان سعی نمایید با مشتریان خود صحبت کنید و وقت بیشتری را به آنها اختصاص دهید. یک فروشنده باهوش علاوه بر دانستن علایق مشتریان خود، هر چیزی را که مشتریان آن را دوست ندارند نیز، شناسایی می کنند.
2- بر موجودی انبار خود تمرکز کنید.
یک خرده فروش باید همیشه از موجودی انبار خود مطلع باشد. زیرا مدیریت و بهینه سازی موجودی انبار و ایجاد بهترین حالت، در گرو اطلاع از این موضوع می باشد. با آنالیز تک تک قسمت های کسب و کار خود و دانستن اینکه چه کالاهایی بهتر فروش می روند و بالعکس چه کالاهایی فروش خوبی را تجربه نمی کنند، به دنبال دلیل و راهی برای پیدا کردن چرایی این موضوع باشید و از این پس با چشمان باز، اقدام به تهیه کالای مورد نیاز انبار خود کنید. با این روش شاید بتوانید به مشتری خود کمک کنید تا راحتتر جنس مورد نیازش را پیدا کند.
همزمان با کسادی بازار، انتظار مشتریان هم، دریافت محصول با قیمت مناسب می باشد. منعطف بودن روند قیمت گذاری، تاثیر مستقیم با ساختار خرید دارد. اغلب فروشندگان مبادرت به فروش محصول با برچسب قیمت کارخانه می کنند. شما اگر اقدام به قرار دادن برچسب قیمت فروشگاه خودتان بر روی محصول نمایید و موجب بوجود آمدن قیمت های رقابتی شوید، می توانید بازه قیمت گذاری بزگتری برای خود تعیین نمایید و بین رقبا عرض اندام کنید.
شیر بفروشید! یعنی چه؟! شیر یک کالای مهم در یک بقالی می باشد. زیرا اگر یک بقالی اقدام به تهیه شیر مصرفی مشتریان خود کند، قطع به یقین قادر خواهد بود تا محصولات بیشتری هم در کنار فروش شیر، به مشتریانش بفروشد. باید ببینید چه محصولی در فروشگاه شما نقش شیر را بازی می کند. آیا محصول دیگری هم وجود دارد که بتواند نقش شیر را در مغازه شما بازی کند؟ در صورت پی بردن به این موضوع و اضافه کردن محصول اینچنینی، چقدر در میزان فروش شما خواهد گذاشت؟ باید بدانید شما قادر به فروش چیزی، بیش از آنکه فکر می کنید به مردم هستید. فقط کافی است خوب فکر کنید، در کنار کالاس اساسی که مورد نیاز بسیاری از مشتریان است، چه چیزی می توانید بفروشید که به درد آنها بخورد.
در زمان حاکم شدن اوضاع بد اقتصادی، مقصود این است که چیزهای بیشتری به افراد بیشتری بفروشید. و این به معنای (UPT) یا همان بیشتر شدن گردش مالی می باشد. همانطور که گفته شد، مردم بیشتر به دنبال خرید محلی و کلی می باشند. در صورتیکه آنها مشتری و فاداری برای شما شوند، آنگاه شما وظیفه دارید تا از آنها قدردانی نمایید و بهترین گزینه برای قدردانی، این است که به آنها کمک کنید در پول و زمان خود صرفه جویی کنند و در عین حال، قادر به دریافت کالای با کیفیت نیز باشند.
3- بر پرسنل خود تمرکز نمایید.
پرسنل خود را تا زمانیکه واقعاً مجبور نشده اید، کم نکنید. از ساعت کاری آنها نکاهید، مگر در زمانی که بایدی در کار باشد. در صورتیکه مشتری ببنید کسی پاسخگوی او نیست، قطعا به سراغ کس دیگری می رود. مشتری به اینکه شما به دلیل مشکلات بودجه ای و اوضاع بد اقتصادی، مجبور شده اید از تعداد پرسنل خود کم کنید، اهمیت نمی دهند.
با کم کردن بدون دلیل پرسنل،در واقع زمینه را برای تضعیف خود فراهم کرده اید و ناخواسته موجب تقویت رقبا شده اید. با داشتن پرستل سخت کوش و با دانش که در ساعات اوج شلوغی، به سرعت به مشتریان خدمات می دهند، فروش بالایی را تجربه خواهید کرد، زیرا پرسنل شما اولویت خود را در خدمت رسانی به مشتری قرار داده اند و این به معنی امنیت شغلی برای آنها و بقای کسب و کار شما می باشد.
اوضاع بد اقتصادی، معمولا زمینه را برای کاهش وفاداری مشتریان فراهم می کند. حال سوال اینجاست که آیا شما می توانید تبدیل به اولین کسب و کاری شوید که می تواند تشخیص دهد دراین شرایط بد چه چیزی در ذهن مردم می گذرد؟ و قادر به عرضه چه چیزی به مشتری هستید؟
چنین زمان هایی بهترین موقع برای تحقیق است تا مسیر انحراف خود را پیدا و آنرا اصلاح کنید، دارایی های خود را بسنجید و برنامه ای مدون برای بهینه سازی و اعتلای کسب و کار خود در مواقع بحرانی، تهیه نمایید و سعی در رقابت شانه به شانه با رقبای خود که آنها نیز بیکار ننشته اند، داشته باشید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. *